Wysany: 2006-10-15, 09:40 lusterko od e32 jak rozebrac do malowania??
Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów
w moim autku podczas mycia nadwozia KARCHEREM (myjka ciśnieniowa) usunołem część lakieru z lusterka od strony kierowcy ,powodem słabo trzymajacego się lakieru było utlenienie się aluminiowej cześci lusterka .Lusterko już wymontowałem bez większych problemów ale pozostało mi jeszcze oddzielenie lusterka z obudową od uchwytu aluminiowego jeśli ktoś już rozbierał takie lusterko proszę o rade jak dalej postepować
Pozdrowienia
od spodu masz szczelinę/dziurkę w którą wsadz mały płaski śrubokręt.
i teraz musisz ruchem wzdłuż płaszczyzny lusterka odkręcić zatrzaski
nie sugeruj się kierunkiem na rys, bo to zależy od tego jak trzymasz lusterko, ale zasadą działania.
PZDR
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
jak wyjmiesz zwierciadlo
odkrecasz 4 srubki i masz mechanizm na wierzchu, nastepnie wyciagasz 4 wsuwki i przez dziurkę w zawiasia wyciagasz przewod i masz cale lusterko gotowe do malowania
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
cwiczylem to w e30,odwiercasz chyba 4 nity pod silniczkiem jeden trzyma obudowe wewnetrzna i wtedy malujesz wszystko osobno troche zabawy przy skladaniu ,ja kleilem na klej do szyb
wiesz co to bardzo dobry pomysł tak zrobie dzięki serdeczne
(ta aluminiowa obudowa przy moim lusterku jest mocno utleniona iwymaga rozebrania do cna)
pozdrowienia
[ Dodano: 2006-10-19, 06:18 ]
witam pomysł z roznitowaniem obuydowy jest dobry ale nie mogę rozebrać części plastikowych z których składa sie obudowa jeśli ktos próbowałto prosze o rade boje się ze ja połamie
pozdrowienia