...mam w swoeje becie "system bez klamek" ,ktory dziala na silownikach od centralnego zamka.Otwierany jest z pilota.Fajna sprawa,ale nie praktyczna,juz pare razy musialem sie wlamywac do swojej bejki a przyczyna bylo zaciecie silownika lub zsuniecie sie przewodu z silownika od trzaskania drzwiami,ale pozatym niezle to wyglada i niejednego zadziwia.A tak pozatym to prawnie to jest chyba zabronione.
Pozdro
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
kolega miał taki system w aucie ale nie w BMW, zlikwidował klamki i jest to moim zdaniem niepraktyczne jak napisał wczesniej kolega, bo gdy zapomnisz wyjac kluczyka i trzasniesz drzwiami albo system niezadziala np. w zime to masz problem,beemki maja ladne klamki do otwierania drzwi, może sie i ja sie zdecyduje na taki system, ale jedno jest pewne nie zlikwiduje klamek, to bedzie poprostu taki bajer ----> KLAMKI ZOSTANĄ <-----
A jak odpukać będziesz miał wypadek... to jak ktoś Cię będzie mógł wyciągnąć z auta... Rozbije szybe i pocharata Ci twarz szkłem Moim zdaniem to poroniony pomysł. Na wystawy, owszem, ładnie to wygląda, nie przeczę, ale w praktyce jest straszne, już nie wspomnę o bezpieczenstwie w razie wypadku...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Może po prostu pomalować klamki pod kolor budy.... Nie będą się wtedy tak wyróżniać.
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
fozgen [Usunity]
Wysany: 2004-09-18, 19:34 prawnie zabronione
z tego co sie dowiaduje to samochód bez klamek nie powinien przejść przegladu ....przepisy tak mówią , zamków może nie byc bo mam tak u siebie , co do praktyczności tego systemu mam obiekcje ... łapie sie na tym ze nawet brak zamka może przysporzyć kłopotów włascicielowi ,
a złodzieje po ciemaku dłubali w miejscu gdzie powinien być zamek i porysowali mi dzwi gnoje. kłopoty mogą się zacząc zimą kiedy klamka by sie przydała jak przymarzna dzwi do uszczelki .... ale to kwestia gustu i zasobności portfela
To i ja coś dopisze.
Brak klamek tak ale tylko z tyłu (4d), a z przodu to niech sobie bedą. Ewentualnie otwieranie na pilota przodu ale z klamkami, bo w zime to nawet nie bedzie za co pociągnąć 8) , a nie zawsze mamy pod ręką np. gorącą wodę lub inne specyfiki
Mnie wystarcza zwykły centralny, żeby kluczyka nie używać
Poza tym tak jak napisali LUKAS i **** - niebezieczna sprawa w razie wypadku, a życie jest najważniejsze
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
Go
Wysany: 2004-09-18, 19:48
zgodze sie z wami ze zycie i zdrowie jest najcenniejsze, tak sie składa ze ja mam cztero drzwiową i chciałbym założyć taki systemik (na tył) tylko w zestawie widziałem tylko siłowniki zamiast klamek a jak rozwiązać problem odchylania sie drzwi??? jakaś rada??? ja myślałem o jakiejś spreżynie. dzieki za zainteresowanie piszcie co tylko macie na ten temat
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-09-18, 20:28
W takim razie zrobił bym tak:
tylna para drzwi oraz drzwi przednie kierowcy otwierane z pilota, a awaryjnie drzwi pasażera otwierane klasycznie (w 2 drzwiowych autkach częste rozwiązanie) a wogóle weźcie napiszcie do monstertuning, albo flamingwheels i sprowadźcie sobie lambo doors
no ja widziałem coś takiego w gazecie niemieckiej w e36, beemka byla jak choinka i do tego te drzwi, one tylko dobrze wygladaja w plackach typu porsche, lamborghini ale nie do BMW, ale ilu ludzi tyle gustów....
rzecz gustu - niektórzy lubią systemy bez klamek, a inni pojedyncze wycieraczki - ja tam lubię serię
zwłaszcza, że ten system wydaje się być mało praktyczny - ale luksus częst bywa mało praktyczny - np. samochody bmw (E30) - niby 4/5-o miejscowe, ale wsadźcie na tył kogoś powyżej 180 cm wzrostu na przejażdżkę koło 100 km - katorga, ale za to w jakiej bryce (może nawet bez klamek)
Bylem kiedys maniakiem tuningu i straszne mi sie to podobalo! Pawel i Baur zreszta widzieli jak ztjuningowalem mojego czarnego strupa-parapeta VW Wszystko sie zmienilo jak wsiadlem do swojej pierwszej bawarki, od wtedy tuning to dla mnie, lampy helli,dokladka od ISa, fele z parapetem i gleba. Tak wg mnie powinna wygladac bmka po tuningu. a nie plastykowo-wariatkowy szpachlowoz.
Wszystko sie zmienilo jak wsiadlem do swojej pierwszej bawarki, od wtedy tuning to dla mnie, lampy helli,dokladka od ISa, fele z parapetem i gleba. Tak wg mnie powinna wygladac bmka po tuningu. a nie plastykowo-wariatkowy szpachlowoz.