Gdzie w Warszawie mozna zregenerowac amory gazowe ?
Mam zolte JAMEX sport gas i w najlepszym miejscu jakim jest raczej ZERKPOL (regeneruja BILSTEINy) nie podjeli sie tego.
pozdro
bo gazówek się nie regeneruje.... chyba, że Cie je przerobią na olejowe - pogadaj z Markiem z Otwocka, to może Ci pomoże znaleźć trochę taniej niż w sklepie
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-09-20, 18:03
w bilsteinie powiedzieli ze regeneruja ale tylko firmowe...podpowiedzieli tez ze mozna wlasnie przerobic na olejowe ale to maxymalna porazka miec takie co ja mercem beczka jezdze?
mialem tak przerobione amorki gazowe KYB w Toyce wlasnie na olejowki i utwardzone - do dzwona zrobilem na tym zawiasie 10 tys i bylo prze zajebiscie...olejowe nie znaczy miekkie panowie .... gaz w amorze powoduje jedynie to, ze olej tak szybko sie nie zagotuje i to wszystko - po prostu odbiera temperatue - ale zeby sie taki olej zagotowal to naprawde trzeba latac oporowo...., w E34 tez mam Sachsy na grubej sztycy i juz 20 tys i lata pieknie a to niby olej
Wszystkie amortyzatory sa olejowe tzn maja olej jako medium które pracuje z tym że takzwane gazówki maja gaz pod ciśnieniem który nie tyle zapobiega zagotowaniu tegoż oleju co pienieniu się które to powoduje zmianę charakterystyki amortyzatora (spieniony olej jest żadszy).Takrze nie ma powodu do obaw co do pracy takich regenerowanych "nie gazowych" amortyzatorów.
regenrował ktos tam amorki
moja beta przyjechała z niemiec na zawieszeniu k.a.w. i polały sie amory jak wyciagnołem z golenia wkład to okazało sie ze na góze ma taka nakretke jak by to sie go rozkręcało i naprawiało??
_________________ BYŁO 525 M-technic / AC Schnitzer Bilstein B8
JEST 525 TDS Kinderwagen
Kuki amorek się rozkręca rozbiera uszczelnia wlewa nowy olej i tyle. Ja robiłem na grochowskiej swoje spaxy w e30 i było super. Mogłem sobie wybrać czy chce twarde czy miekkie czy skracać skok czy nie.
podpiołem sie tylko pod temat zeby nie robic nowego bo na nich nie doczytałem sie ze sa gazowe bo na gazowych zawsze pisze "dont open gas presure" a na tych niema
JEST 525 TDS Kinderwagen
A po co regenerować amortyzatory? Przecież nowy gazowy renomowanej firmy kosztuje ok. 3,5 setki a regeneracja przynajmniej połowe tego. Cały czas macie nie nowy amortyzator, a za te pieniądze kupisz niekiepski olejowy. Ja z początku jazdy autem też myślałem że amortyzatory to to sramto i owamto, ale dwa lata temu kupiłem GPD do całego auta i powiem jedno - musiał bym być niespełna rozumu aby regenerować stare!
A po co regenerować amortyzatory? Przecież nowy gazowy renomowanej firmy kosztuje ok. 3,5 setki a regeneracja przynajmniej połowe tego. Cały czas macie nie nowy amortyzator, a za te pieniądze kupisz niekiepski olejowy. Ja z początku jazdy autem też myślałem że amortyzatory to to sramto i owamto, ale dwa lata temu kupiłem GPD do całego auta i powiem jedno - musiał bym być niespełna rozumu aby regenerować stare!
tylko ze ja mam amorki o skróconym skoku do krótrzych sprezyn a takie nie kosztuja juz 300zł
JEST 525 TDS Kinderwagen
jak ktos już przerabiał gazówki na olej to napiszcie gdzie byście polecili bo akurat mam stary komplet spaxa i może by coś z tym zrobil prze zimę. Amorki są krótkie i z regulacją twardości.