BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Kurier - Zagubiona paczka ?!..... znalazły się :]
Autor Wiadomo
BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Pomg: 14 razy
Doczy: 10 Sty 2006
Skd: o/Poznań
Wysany: 2006-10-25, 15:10   Kurier - Zagubiona paczka ?!..... znalazły się :]

Witam. Mam pytanie, być moze ktoś z was przeżył coś podobnego.

W czwartek 19.10.2006 r. wysłałem kurierem felgi KESKIN KT5 za pobraniem (paczka ubezpieczona na kwote pobrania - 2080zł ) W poniedziałek 23.10.2006 dzwoni klient i pyta co jest bo paczka nie doszłą jeszcze. Dzwonie do kuriera i ?? ? Szukają paczki. Na drugi dzień dowiduje się że paczka ma status zaginiony i musze złożyć pismo o wszczęcie postępowania zwrotu ubezpieczenia itp....

Obecnie środa i czekam, dziś musiałem wysłać im dane potwierdzające wartość przedmiotu (ubezpieczyciel wymaga), wysłałęm im potwierdzenbie wystawienia aukcji itp..

Zcy ktoś z was przechodzioł przez to, ma jakieś rady ??

Paczka ubezpieczona, więc sianko i tak będe miał.. to tylko kwestia czasu. Czy ubezpieczyciel wypłaca 100% kwoty ubezpieczenia ?

Ale powiedzcie jak mogą zginąć 4 paczki z czterema felgami każda 13kg !! ! ?? ?

Pozdrawiam

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------
Ostatnio zmieniony przez BARABUS 2006-10-26, 13:19, w caoci zmieniany 1 raz  

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-10-25, 15:13   Re: Kurier - Zagubiona paczka ?!

barabus napisa/a:

Paczka ubezpieczona, ale powiedzcie jak mogą zginąć 4 paczki z czterema felgami każda 13kg !! ! ?? ?

Mi to śmierdzi wałkiem, komuś się spodobały felgi pewnie więc sobie pożyczył...

Domel 

Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2006-10-25, 15:21   Re: Kurier - Zagubiona paczka ?!

barabus napisa/a:

Ale powiedzcie jak mogą zginąć 4 paczki z czterema felgami każda 13kg !! ! ?? ?

Pozdrawiam

Znam przypadki gdzie w firmie przwozowej gineły z magazynu całe palety z komuterami...
Widocznie ktoś zwrócił uwage na kwote pobrania, spodobały mu się falgi i po zawodach...

Pozdro

LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2006-10-25, 15:45   

to jest nic moj kolega był w angli wysłał sobie do polski fajnego quada hondy wartosc okolo 10000 tyś zł..gdy kład..(niweiem jak to sie pisze) dotarł do domu miał z deka zdarte oponki i zdeka był juz poobijany..dziwny traw ze pewien koleś z dhl pochwalil sie facetowi w sklepje do którego przywoził paczki że jeździli kładem..włąściel sklepu znał mojego kolege i mu powiedział. Udał się do dhl i chłopaczki sie po kolei sprzedawali dostał chyba od nich 5000zł odszkodowania zrobil te uszkodzenia za 1500 a swoją drogą 2 dostało ostry wpier************** b o ten kład to jego oczko w głowie.

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-10-25, 16:26   

To jest kara za to że tak zmieniasz te felgi :lol: :lol: :lol:

A tak na poważnie ciesz sie ze to nie jest poczta polska tylko kurier, chwile to potrwa i wydaje mi sie że skoro ubezpieczyles przesyłke na daną kwote to cała kwota zostanie Ci wypłacona tylko zapewne chwile to potrwa.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2006-10-25, 16:45   

Cytat:
To jest kara za to że tak zmieniasz te felgi

to są słowa mojej żonki :mrgreen:

A tak wogóle to nie mają wyjścia, albo fele w nienaruszonym stanie i zwrot kosztów wysyłki albo siano... w przeciwnym razie zrobie im takie piekło jakie im sie jeszcze nie śniło.

Wszystko można zrozumieć... ale jak mozna zaj...ać fele, przecież ktoś to odbiera i wydaje, przeciez ktoś musi byc za to odpowiedzialny. Dla mnie to jest nieporozumienie.

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2006-10-25, 16:52   

ja i menel na codzień mamy styczność z reklamacjami takich przesyłek,
jaką firmą wysyłałeś?

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2006-10-25, 17:05   

Cytat:
ja i menel na codzień mamy styczność z reklamacjami takich przesyłek,
jaką firmą wysyłałeś?

Kurier z Poznania, "M.M.Kurier", wysyłałem już dwa razy u nich felgi... no i teraz za trzecim lipa :evil:

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2006-10-25, 17:15   

a więc jeśli potwierdzenie wystawienia aukcji przejdzie to powinni zwrócić Ci całą kasę.
jeśli nie to nie wiem czy nie będą chcieli spawdzać jakoś wartości z rzeczoznawcą.
uwierz mi giną większe rzeczy...

landcar 

Doczy: 20 Gru 2005
Skd: OKOLICE TORUNIA
Wysany: 2006-10-25, 18:42   paczka

komus sie spodobaly felgi i sobie wziol , ale to jest dziwne bo ja caly czas wysylam paczki ta firma chyba bylo ich ponad 20 i zawsze wszystko dochodzilo

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-10-25, 19:17   

no barabus, chyba nie wiesz jakie towary gina w firmach kurierskich. tak jak ktos wspomnial o calych paletach :wink:
wszystko da sie zrobic.
z reklamacja bedziesz mial krucho, jestem niestety pesymista w tych sprawach :?
nie bedzie raczej tak kolorowo.zdziwisz sie jakie dostaniesz pierwsze pisemko od nich :|

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2006-10-25, 19:44   

Cytat:
no barabus, chyba nie wiesz jakie towary gina w firmach kurierskich. tak jak ktos wspomnial o calych paletach
wszystko da sie zrobic.
z reklamacja bedziesz mial krucho, jestem niestety pesymista w tych sprawach
nie bedzie raczej tak kolorowo.zdziwisz sie jakie dostaniesz pierwsze pisemko od nich

Nie rozumiem, dlaczego miałoby byc krucho. Przecież mam ubezpieczenie, mam fakture, list przewozowy z ubezpieczeniem. To ich problem że paczka zginęła, dla mnie jest to kradzież, a jak oni to nazywają to mnie szczerze mówiąc wali :wink:
Bedą problemy... będą gliny, cebula TVN i sąd....i co tylko potrzeba, choćbym miał się pod ziemie zapaść :evil: ponad 2tyś to dla mnie dużo siana i nie puszcze tego płazem !! ! Prewdzej chwyce Noteboka pod pache (stał u nich)) i wyjde :mrgreen:

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-10-25, 19:44   

Ja slyszalem ze nie takie zeczy ginely ;) kolega pracowal w poznaniu w firmie qrierskiej jako ochrona i we 2 pilnowali w nocy motocykl przyslany ze stanow .. a pilnowali dlatego ze nie raz z magazynu ginely wlasnie takie cacka .. pozdro .. badz dobrej mysli :twisted:

Menel 

Wysany: 2006-10-25, 20:45   

barabus napisa/a:
Cytat:
no barabus, chyba nie wiesz jakie towary gina w firmach kurierskich. tak jak ktos wspomnial o calych paletach
wszystko da sie zrobic.
z reklamacja bedziesz mial krucho, jestem niestety pesymista w tych sprawach
nie bedzie raczej tak kolorowo.zdziwisz sie jakie dostaniesz pierwsze pisemko od nich

Nie rozumiem, dlaczego miałoby byc krucho. Przecież mam ubezpieczenie, mam fakture, list przewozowy z ubezpieczeniem. To ich problem że paczka zginęła, dla mnie jest to kradzież, a jak oni to nazywają to mnie szczerze mówiąc wali :wink:
Bedą problemy... będą gliny, cebula TVN i sąd....i co tylko potrzeba, choćbym miał się pod ziemie zapaść :evil: ponad 2tyś to dla mnie dużo siana i nie puszcze tego płazem !! ! Prewdzej chwyce Noteboka pod pache (stał u nich)) i wyjde :mrgreen:

rozumien twoje zdziwienie itd ale prawda jest brutalna, poza tym sam zobaczysz.poczekaj jeszcze do konca tygodnia. nie wiem jak jest u nich, kiedy sprawe zamykaja jak nie ma statusow o przesylce. zlozysz reklamacje a termin na rozpatrywanie jest do 90 dni :|

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2006-10-25, 20:47   

Cytat:
rozumien twoje zdziwienie itd ale brawda jest brutalna, poza tym sam zobaczysz.poczekaj jeszcze do konca tygodnia. nie wiem jak jest u nich, kiedy sprawe zamykaja jak nie ma statusow o przesylce. zlozysz reklamacje a termin na rozpatrywanie jest do 90 dni

no mi powiedzieli,że czas reklamcji do 30 dni.... także musze czekać

LoveJoy 

Doczy: 03 Sie 2005
Skd: Varshava
Wysany: 2006-10-25, 21:59   

barabus napisa/a:
Cytat:
rozumien twoje zdziwienie itd ale brawda jest brutalna, poza tym sam zobaczysz.poczekaj jeszcze do konca tygodnia. nie wiem jak jest u nich, kiedy sprawe zamykaja jak nie ma statusow o przesylce. zlozysz reklamacje a termin na rozpatrywanie jest do 90 dni

no mi powiedzieli,że czas reklamcji do 30 dni.... także musze czekać

Siema,

Panowie,po pierwsze: według polskiego prawa termin reklamacji to 14 dni (i to nie roboczych!), więc taki wpis jest do obalenia w sądzie, bo nikt nie ma prawa ustanawiać własnych zasad innych niż obowiązujący KC!!!! Po drugie: jeśli ubezpieczyłeś przesyłkę, to MM (Militzer und Muench? - propnuję zminę firmy i to szybko jeśli tak jest!!!!!) ma OBOWIĄZEK zwrócić Ci deklarowaną kwotę, chyba że przewyższa ona znacznie wartość GIEŁDOWĄ towaru. A w tym przypadku wartością giełdową jest alledrogo. Nie mam za bardzo pojęcia o przesyłkach krajowych, ale to co wiem sprawdziło sie niejednokrotnie... Barabus - na przyszłość - Stolica (UPS) jest lepsza... Poza tym nie musisz pisać (na wstępie) żadnych protokołów - telefon - thats all. Jeśli chcesz pomocy - PW

Pozdro
LJ

Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2006-10-25, 22:08   

Cytat:
Jeśli chcesz pomocy - PW

Jak będą problemy to napewno skorzystam. Narazie czekam na jakiś konkretne wiadomości. O wszystkim powiadomie, bo to kazdego może spotkać i warto mieć pomocy artykuł.
Z góry dzięki za wszystko :wink:

Menel 

Wysany: 2006-10-25, 22:23   

Cytat:
Panowie,po pierwsze: według polskiego prawa termin reklamacji to 14 dni (i to nie roboczych!), więc taki wpis jest do obalenia w sądzie, bo nikt nie ma prawa ustanawiać własnych zasad innych niż obowiązujący KC!

hehe, a u nas w UPS mamy 90 dni na rozpatrzenie reklamacji :lol: i ciekawe kto nam podskoczy i bedzie probowal to zmienic :lol:

Cytat:
na przyszłość - Stolica (UPS) jest lepsza.

tu trzeba przyznac racje bo od kiedy UPS przejal STOLICE ceny spadly i masz wieksza gwarancje, mozesz sledzic caly czas swoja przesylke online lub telefonicznie.
poza tym zawsze masz inne pomocne dlonie do czuwania nad towarem :wink:
eeh,co ja bede tu porownywac firme krzak do swiatowej marki :lol:

LoveJoy 

Wysany: 2006-10-25, 22:28   

menel napisa/a:
Cytat:
Panowie,po pierwsze: według polskiego prawa termin reklamacji to 14 dni (i to nie roboczych!), więc taki wpis jest do obalenia w sądzie, bo nikt nie ma prawa ustanawiać własnych zasad innych niż obowiązujący KC!

hehe, a u nas w UPS mamy 90 dni na rozpatrzenie reklamacji :lol: i ciekawe kto nam podskoczy i bedzie probowal to zmienic :lol:

Oj Menel UPS,Stolica - jedno g..... (wiem, bo pracowałem w stolycy)Wierz mi, że jekbyście mi paczke zgubili nie rozpatrzyli reklamacji w ciągu 14 dni (ustawa) to potraktowałbym to jako "milczące uznanie reklamcji" (KC się kłania) i w każym sądzie dałbym Wam w dupę z duuuużym odszkodowaniem :mrgreen:

Pozdro
LJ

Menel 

Wysany: 2006-10-25, 22:33   

wierz mi ze to nie przejdzie :mrgreen:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-10-25, 22:42   

LJ - policz - firma rozpatruje sprawę dajmy na to w 90 dni, a wiesz ile ise będzie toczyć postępowanie przed sądem?
pamiętaj, że takie firmy mają zatrudnionych radców prawnych*, którzy wiedzą jak się przewleka procesy w sądzie i może się okazać, że Ci się to najzwyczajniej w świecie nie opłaca - co innego jak już masz przesyłkę w ręku i dowiedziesz, że wydłużony termin naraził Cię na spore straty (szkodę)
poza tym to nie hameryka, gdzie są duuuuuuuże odszkodowania - prawda jest taka, że jak będziesz się pultać, to poczekasz jeszcze dłużej, a firma.... no cóż - zapłaci koszty postępowania przed sądem i wrzuci to w koszty - są na to przygotowani i pewnie mają na ten cel przewidziane określone rezerwy

*jeśli myślisz o tym, że skoro oni korzystają z fachowców, to i Ty możesz wynająć zawodowego pełnomocnika procesowego, to oczywiście masz rację, tylko, że prawie nigdy nie odzyskasz całości honorarium adwokata - taki lajf

nie chodzi o to, żebym zniechęcał do korzystania z sądów, jednak trzeba wiedzieć z czym to się wiąże (mieszkamy w takim, a nie innym kraju) i z sądu należy korzystać tylko, gdy wyczerpały sie już wszystkie inne drogo dochodzenia swoich racji :idea:

Menel 

Wysany: 2006-10-26, 09:45   

pocieszylem juz barabusa, jednak bedzie zwrot kasy. przynajmniej u nas tak jest. jak udowodni kwitami z allegro,listem przewozowym,oswiadczeniem o wlasnosci itd to bedzie wyplata calosci.

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-10-26, 11:00   

yo!
czytam i czytam i oczom niewierze co sie dzieje w tym kraju o nazwie polsza aż dziw bierze ze ludzie maja taką cierpliwosc masakra :?
pozdro

LoveJoy 

Wysany: 2006-10-26, 12:45   złodzieje

Siema,

Menel - wierz mi to przechodzi - to jest KC a nie moje wymysły :mrgreen:
PioterW - nie wynajmowałbym żadnego prawnika - wystarczy mieć trochę oleju w głowie i znać nieco przepisy. Poza tym tak dla ciekawości powiem Wam, że niedawno wygrałem z pewnym operatorem komórkowym proces o nieprawne przekazania danych osobych i..... dostałem 18000 odszkodowania :mrgreen: Także więc wierzcie mi, że opłaca się walczyć o swoje prawa w sądach a odszkodowania (może 18 tysie to niedużo, ale zawsze) też istnieją.

Pozdro
LJ

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2006-10-26, 13:19   

I po sprawie .... uffff ale szczęście :wink:

Fele dziś dotarły do klienta z tygodniowym opóżnieniem !! ! ale dotarły !!

Troche szumu narobiłem i zaraz się znalazły... może złodziejowi się nie spodobały i oddał :mrgreen: heheee 8)

Z góry dzięki za wsparcie duchowe, no i Menelowi za telefoniczne info co robic jak się nie znajdą.

Pozdrawiam

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: