witam ma 2 problemy z LPG BMW 318is M42
1. przy odpaleniu na zimnym silniku obroty 500 obr/min prawie gasnie na rozgrzanym jest oki 1000obr/min
2. to kiedy zmieniam bieg na wyzszym jak by przygasal nie chce jechac:( tylko czasem wystepuje taki objaw wkurza mnie to, kiedy sie nie chce odmulic to przerzucam na benzyne i jest oki cos przerywa??
1. po co meczysz gazem zimny silnik? rozgrzewac tylko na benzynie. wydluzy jego zywotnosc.
2. tak wogole to moze regulacja pomoze..bo z tego co sie orientujesz to tylko i wylacznie na gazie masz problemy..sprobuj pojezdzic z tydzien na benzynce..ladnie go przepalic
Nie ma w tej instalce czujnika temp wiec przezucam „recznie” może czasem za wczesnie, ale i na zimnym tez powinien chodzic jak na rozgrzanym?? zacina się zawor butli hmmm ? nie slychac rzeby się otwieral,zamykal.
Zawór się podwiesza, czyli nie otwiera się wcale przy odpalaniu na gazie, lub reaguje anemicznie przy przyspieszaniu. Dzieje sie to własnie najczęsciej przy zmianie biegu na wyższy. Jakby zabrakło mu sztrumu Efekt, to niedostateczna ilość gazu dla silnika i jego czkawka... Jedź do jakiegoś gazownika, niech Ci go wyczyści.
W mojej Ecie było to samo co opisujesz, a zawiesił się całkiem ten zawór.
filterek wlasnie wymienilem tydzien temu a instalka to bedzie juz miala ze 2 latka. z tym muleniam to od kilku dni tak sie dzieje.oki musze sie do tych gazownikow sie wybrac.a moze da rade samemu to zrobic?
Potwierdzam slowa Kafarka - problemy z odpalaniem, zamulenie samochodu a czasami zachowywal sie tak jakby gaz sie skonczyl, mimo ze przed chwila zalalem zbiornik do pelna. Okazalo sie ze zawor w butli sie przycinal, az w koncu calkiem przestal dzialac.
aaaaa walsnie mi sie przypomnial filterek byl jak by w piasku,jakis palatunio mi nie dokrecil korka wiec go kiedys zgubilem i jezdzilem bez przez jakis czas:( wiec moglo tam nalesc syfu jak to przeczyscic to jakas filozofia?
hej,
wskazowka nr 1 (slownie: jeden) - JEDZ DO GAZOWNIKA... zobacz jak oni to robia i nastepnym razem bedziesz czyscil sam ale najpierw zobacz jak to sie robi a potem mieszaj cos sam...
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP