Da sie nawet bez prasy. Zmieniałem bez prasy juz 2x . Jak to się mówi - bez młota to nie robota . Oczywiście polecam wymiane na prasie - szybciej , pewniej i wysiłek mniejszy.
/pozdro
Da sie nawet bez prasy. Zmieniałem bez prasy juz 2x . Jak to się mówi - bez młota to nie robota . Oczywiście polecam wymiane na prasie - szybciej , pewniej i wysiłek mniejszy.
moze masz racje ale tluc mlotkiem w swozen ?
ja np. placilem 5 zeta za wycisniecie i wcisniecie swoznia na prasie wiec moim skromnym zdaniem szkoda zachodu
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
OK dzieki za odpowiedzi jutro sie przejade po sklepach i zobacze co i jak . Jeszcze moze tylko takie pytanie ....... czy we wszystkich modelach wymiary tego swoznia byly takie same ?
_________________ BMW E21 315(i) `83
BMW E30 318is `90
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-11-09, 23:00
Lemfordera kosztuje nie wiecej jak 48złotych ... polecam tę firmę
prasy też nie potrzeba, wystarczy dobre imadło i czujnik wagi ciężkiej
tylko przy wbijaniu nowego uwaga aby trzymał pion (na wieloklinie rzecz jasna)
Ostatnio zmieniony przez SmasherE30 2006-11-10, 01:23, w caoci zmieniany 1 raz
Zdecydowanie Lemforder.Kup w Intercarsie jeśli masz zniżki bo jeśli nie to dorzucą Ci sporą marżę.Lemforder jest montowany w fabrykach BMW na pierwszy montaż,więc można to potraktować jak oryginał.
Lemforder i TRW są dosyć drogie, ja mam całe wahacze złożone na febim i na moim zawiasie już 20tys i nic nie stuka, z jeszcze tańszych to polecał bym RTS (pisze to do osób które chcą kupić coś tańszego)
Co do prasy i młota nie trzeba anie jedego ani drugiego
ja to zrobiłem windą olejową tylko trzeba dobze pod coś podstawić ( w moim przypadku c 330 ) weszło elegancko jak na prasce , powolutku i bez stresu , jak nie masz ursusa c330 podstaw to pod jakis strop w garazu
ja się zabieram za to samo w mojej E36, myślę na początek zacznę od znalezienia Ursusa C330 lub 4 pancernych i Rudego 102.. a tak poważnie to planuje to wcisnąć w imadle bo mam, założe z drugiej strony krótką rurke o odpowiednim przekroju i wcicne, a jak nie bedzie włazić to wezme wahacz pod pachę i podjade ursusem do kogoś kto ma prase hehehehe
dokładnie w pionie u mnie stuka, na dziurach można zauważyć, oczywiście prawy od strony dziurawego polskiego ulicznego rynsztoka, byłem na szarpakach i diagnosta mówi że to ten sworzeń właśnie przy piaście jest!
mi wyszlo na przegladzie ... oba w dodatku ... gosc powiedzial ze maja jakis minimalny luz a ja chce sie go po prostu pozbyc , bo niestety troche slychac ten luz na dziurach...
[ Dodano: Pią Lis 17, 2006 3:36 pm ]
kupilem lemfordery 44pln/sztuka w IC ... teraz tylko zalozyc i po sprawie ... dzieki za wypowiedzi .
P.S.
w AP za FEBI chcieli 30zl jecli by kogos interesowala cena .
_________________ BMW E21 315(i) `83
BMW E30 318is `90