BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
mokry dywan
Autor Wiadomo
jurek 

Doczy: 12 Maj 2005
Skd: krakow
Wysany: 2006-11-14, 20:10   mokry dywan

za siedzeniami po obu stronach jest strasznie mokro normalnie kaluze,pod dywanem, auto best bezwypadkowe i zdrowiusienkie, zadnej rdzy, nie wiem zkad ta woda moze sie brac nie macie pomyslu??

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-11-14, 20:18   

ale co to jest :?: na pewno woda :?:

kiedys u wuja w passacie cos sie zrypalo i plyn poszedl kanałami co ida pod fotelami

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

pawelbach 

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Otwock
Wysany: 2006-11-14, 20:49   

sprawdz czy jakas zaślepka ci nie wypadła bo u mnie było właśnie tp powodem zatkałem wysuszyłem i problem z głowy

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2006-11-14, 21:22   

8) Mam podobny problem, mokro pod siedzeniem (tylną kanapą po prawej).Chyba gdzieś musi przeciekać :!:

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-11-14, 21:28   

pod tylnia kanapa po prawej? kurcze, u mnie tez tam jakas wilgoc jest....nie wiedziec czemu :lol:

DominIS 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Pa 2006
Skd: Wlkp.
Wysany: 2006-11-14, 21:37   

Co to za BMW? w E36 w progach z przodu i z tyłu są fabryczne dziury jak pada deszcz (w aucie z szyber dachem) tymi dziurami musi wyciekać woda która się by dostała do ramy , musisz je np. śrubokrętem udrożnić (u mnie było w progu z 5 litrów wody). w E30 są duże zaślepki i mniejsze korki mogło obkorodować wokół i jak deszczowa pogoda gąbki się napiją . - ale sprawdź odpływy

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Wysany: 2006-11-14, 21:51   

a w e 34 tez jest cos takiego?

DominIS 

Doczy: 05 Pa 2006
Skd: Wlkp.
Wysany: 2006-11-14, 21:58   

podnieś go na lewarku o popatrz coś podobnego jest napewno ale raczej dotego z E30, jak masz szybera to zawsze część wody spływa w ramie na dół.w każdej są odpływy w drzwiach również (musza być drożne) bo jak nie stanie woda i rdza nadgryzie Bumie to i tamto

jurek 

Doczy: 12 Maj 2005
Skd: krakow
Wysany: 2006-11-14, 23:12   

to jest woda a nie plyn i zazlepki od spodu mam cale i ladne uwazam ze przecieka przez szyby..
wypadalo by wyjac wszystkie dywany i boczki i zaczekac na duzy deszcz..

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2006-11-15, 07:49   

po co deszcz.wiadro albo waz z woda i wszystko jasne :D

Kruk 

Doczy: 13 Kwi 2006
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-11-16, 10:06   

Mam podobny problem z E30.Jak pada deszcz lub po wyjeździe z myjni z przodu i z tyłu jest mokro.Wyciągnąłem całą tapicerkę ze środka do gołej blachy,wysuszyłem środek i pojechałem jeszcze raz na myjnię bez założonej tapicerki.Po wyjechaniu sprawdziłem i woda ciekła w 4 miejscach:po obu stronach auta na wysokości słupków przednich przed drzwiami (wersja coupe) i po obu stronach z tyłu po bokach tylnej kanapy i na podłogę-nie mam pojęcia skąd wyciekała,widziałem tylko strużki.Mam szyberdach więc sprawdziłem odpływy-drożne.Może ma ktoś jakiś pomysł? Póki nie rozwiążę tego problemu jeżdżę bez tapicerki bo po co zakładać żeby była mokra...

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2006-11-16, 22:47   

zaklej szyber i jedz jeszcze raz na myjke albo sma polej woda .dowiesz sie czy to leci z szybra

landcar 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Gru 2005
Skd: OKOLICE TORUNIA
Wysany: 2006-11-16, 23:27   e30

kazda e30 gnije w tym samym miejscu i najprawdo podobniej bedziesz mial przegnite albo dziure na wysokosci pod oslona pod kierownica tam gdzie sie lacza kable

mareks 

Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2006-11-22, 12:20   

w miejscu gdzie pasazer z tylu trzyma stopy;) w podlodze jest takie okragle wybrzuszenie zobacz jak to wyglada czy nie jest przezarte. ja niestety mialem takie cos. trzeba byo zdjac tapicerke i zalatac dziadostwo.

GG: 6377445

Domel 

Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2006-11-22, 12:52   Re: mokry dywan

jurek napisa/a:
za siedzeniami po obu stronach jest strasznie mokro normalnie kaluze,pod dywanem, auto best bezwypadkowe i zdrowiusienkie, zadnej rdzy, nie wiem zkad ta woda moze sie brac nie macie pomyslu??

Mi woda za siedzienie leciała, bo nie miałem klina w tylnej szybie...
Nie wiem w jaki sposób się tam dostała, bo kanapa była sucha... a za siedzeniem pasazera 5 cm wody... :???: :???:
Sprawdz tą możliwość...

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-03-01, 09:52   

hej koledzy
chcialem sie zapytac gdzie sa przewody odprowadzajace wode w e36 sedan...przez 2 dni padalo intensywnie i mam mokry dywan (tylko i wylacznie po stronie kierowcy..pasazer i tylna kanapa sucha) ktos mial wode tylko po stronie kierowcy? co i gdzie mam udroznic? :?

[ Dodano: 2007-03-01, 11:24 ]
wlasnie zauwazylem ze na zewnatrz przed maska jest taka listwa gumowa, pod przednia szyba- taka co zaslania mechanizm silniczka wycieraczki...i ona sie troche odkleila od szyby od tych mrozow..mozliwe ze stamtad leci woda? czym zakleic (guma-szklo)? poxipol zda sprawdzian? :?

marvin-86 
Częstochowa

Doczy: 26 Lis 2006
Wysany: 2007-03-01, 16:06   

ja mialem cos takiego sprawdz owiewke tylnej szyby czy nie sa te plaskikowe kolki zorane juz ja wwalilem na silikon i juz przesalo tak lac do srodka ale jeszcze doslownie ciut sie saczy yooo :)

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-03-01, 16:48   

southOFheaven napisa/a:
hej koledzy
chcialem sie zapytac gdzie sa przewody odprowadzajace wode w e36 sedan...przez 2 dni padalo intensywnie i mam mokry dywan (tylko i wylacznie po stronie kierowcy..pasazer i tylna kanapa sucha) ktos mial wode tylko po stronie kierowcy? co i gdzie mam udroznic?

wlasnie zauwazylem ze na zewnatrz przed maska jest taka listwa gumowa, pod przednia szyba- taka co zaslania mechanizm silniczka wycieraczki...i ona sie troche odkleila od szyby od tych mrozow..mozliwe ze stamtad leci woda? czym zakleic (guma-szklo)? poxipol zda sprawdzian?

ja tez tak mam ale wydaje mi sie ze z butami sniegu nanioslem... jak znajdziesz problem to napisz :!:

SOER 
trzy dwa zero i

Doczy: 29 Gru 2006
Skd: POZNAŃ
Wysany: 2007-03-01, 18:41   

Ja tak miałem gdy padał deszcz powódź w nogach pasażera z tylu z prawej strony cale auto rozebrałem itd. a okazało sie ze miałem trzy dziury w bagażniku w błotniku... rozebrałem bagażnik a tam tyle wody pod schowkiem na drobiazgi ze o Boże i tam była wielka dziura i jedna na pewno wysoko na mocowaniu amortyzatora a trzecie nie pamiętam i tak sobie leciało w nogi.

...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-03-01, 20:33   

jaqub napisa/a:
southOFheaven napisa/a:
hej koledzy
chcialem sie zapytac gdzie sa przewody odprowadzajace wode w e36 sedan...przez 2 dni padalo intensywnie i mam mokry dywan (tylko i wylacznie po stronie kierowcy..pasazer i tylna kanapa sucha) ktos mial wode tylko po stronie kierowcy? co i gdzie mam udroznic?

wlasnie zauwazylem ze na zewnatrz przed maska jest taka listwa gumowa, pod przednia szyba- taka co zaslania mechanizm silniczka wycieraczki...i ona sie troche odkleila od szyby od tych mrozow..mozliwe ze stamtad leci woda? czym zakleic (guma-szklo)? poxipol zda sprawdzian?

ja tez tak mam ale wydaje mi sie ze z butami sniegu nanioslem... jak znajdziesz problem to napisz :!:

http://www.realoem.com/bm...936&hg=41&fg=10

jesli ta gumowa listwa zaslaniajaca mechanizm wycieraczek (na rys czesc nr 1 na samej gorze) nie przylega scisle do przedniej szyby to mozliwe tez ze tam sie dostaje woda. u mnie tak jest i zaczne od zaklejenia..napisze czy przestalo. :?

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-03-01, 20:48   

u mnie to jest jak jezdze autem gdy jest mokro wiec raczej to na butach wnosze... jak stoi a pada deszcz to jest OKa!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: