Wysany: 2006-11-18, 20:01 325eta czy 325i - która lepiej pali gume ?
Witam
Przymierzam się do zakupu e30 i zastanawiam się która z tych dwóch e30 bardziej nadaje sie do palenia gumy i latania bokami.
Specjalnie nic tutaj nie sugeruję, zadnych dodatkowych pytań, bo chce poznać Wasze opinie.
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Jak do samego palenia to polecam rozgladac sie za jakims 335,chyba najlepiej sie do tego nadaje,cena podobna do 325i.Jesli chcesz stać w miejscu i tępo suszyc opony to zwykle dojechane 320i starcza w zupelnosci
Chciałbym też trochę polatać bokami bo jednak stanie w miejscu i palenie szybko się znudzi.Czy lepiej kupic ete i zainwestowac nieco w jej przeróbki czy wziąść od razu 325i i sie nie bawić ?
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Wysany: 2006-11-18, 22:25 Re: 325eta czy 325i - która lepiej pali gume ?
Pawel735 napisa/a:
Witam
Przymierzam się do zakupu e30 i zastanawiam się która z tych dwóch e30 bardziej nadaje sie do palenia gumy i latania bokami.
Proponuje zadac to pytanie na http://www.bmw-klub.pl/forum/index.php. Jest tam mnóstwo ekspertów w tej dziedzinie którzy zapewne udzielą wyczerpującej odpowiedzi
Osobiście uważam że 325i będzie lepiej palić gume i ogólnie da więcej radości z jazdy
Zdrowe 325 z dobra mocna szpera do palenia gumy i latania bokami jest wprost idealne Do tego jeszcze dobry twardy zawias troszke odelzona buda i mozna sie bawic
Wysany: 2006-11-19, 12:48
pytasz co lepiej pali gumę, to Ci powiem, że jak ktoś jest pipka, to ani jednym, ani drugim nie da rady
może więc warto pomyśleć o natrysku oleju na tylne koła - pomysłowy Dobromir, bądź Adam Słodowy powinni Ci coś takiego bez problemu skonstrułować i będziesz stawiał zasłonę dymną każdą furą
bardzo dobre kopalnia wiedzy jest tez na www.bmw-sport.pl . sporo jest tam fajnych ludzi ktorzy troszenke ukrywaja swoj zapal do palenia laczka .
Potwierdzam, bardzo fachowe i przyjazne forum.
Jednym z głównych moderatorów jest tam zagorzały wielbiciel alfy romeo który z uporem maniaka próbuje przekonać innych że włoskie wyroby samochodopodobne są lepsze od BMW
Jak chcesz to sprzedam ci moją 1,6 LPG ze znaczkiem M3
Gume ciężko jest spalić, więc zaoszczędzisz na oponkach, ale za to w zime lata bokami jak 335
Myślisz ze ten znaczek dodaje z 80 KM ? Dzięki temu znaczkowi można palic gumę ? Czy ten znaczek wpływa pozytywnie na aerodynamike auta ? Bo wydaje mi się że z jego powodu auto może ściągać.
Pozdro
Jak chcesz to sprzedam ci moją 1,6 LPG ze znaczkiem M3
Gume ciężko jest spalić, więc zaoszczędzisz na oponkach, ale za to w zime lata bokami jak 335
Moje 1.8 spali gumę na 195 bez problemu- dla chcącego nic trudnego
Daje rade nawet z założonym mixerem do szamba
A wcale nie jest jakieś tam super zdrowe-tylko że to stare dobre m10 a nie bocian
Rozmawiałem ostatnio z kolesiem który miał 323 85 rok, kupioną od dziadka który miał ją od nowości, troche ponad 100 tkm przebiegu i na starcie szła równo z e36 m3 3.0
Rozmawiałem ostatnio z kolesiem który miał 323 85 rok, kupioną od dziadka który miał ją od nowości, troche ponad 100 tkm przebiegu i na starcie szła równo z e36 m3 3.0
Tak a świstak siedzi i zawija...
Sorry ,ale 150KM vs. 286KM - no chyba że kierowca M3 do bani.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
Tak a świstak siedzi i zawija...
Sorry ,ale 150KM vs. 286KM - no chyba że kierowca M3 do bani.
ja jak sie scigalem z m3 8) to nie wiedzial w ktora strone pojechalem
tak na serio to m3 moze na pierwszysm biegu akurat pali gume to mozna je zdogonic pozniej nawet jak pali gume to juz go sie nie zdogoni
raz pogonilem zwyklego wrx za skrzyzowania . koles dopiero sie zdziwil ze mi nie uciekl
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Nie wiem, może ta eMka to był jakiś zdechlak, albo kierownik nie umiał jeździć a może była zaszambiona
ale z drugiej strony tą e30 jeździł dziadek, na pełnym syntetyku, silnik musiał być żyleta.
Wiadomo że BMW ma power nawet po 300.000 przebiegu a tamta miała lekko ponad 100
No i w BMW silnik po remoncie to już nie to samo co fabryka
Gościu mówił że na dodatek była ona jeszcze w takim zwkłym kolorze jasnozielonym czy jakimś tam, także na światłach niejeden się moooooooooocno zdziwił
Powiedział też że teraz bardzo żałuje że ją sprzedał...