Wysany: 2006-11-27, 19:13 Czy miał ktoś doczynienia z tarczami ham. firmy MIKODA???
Tak jak w temacie bo mam zamiar kupić jakieś tarcze nacinane do E30 325i bj 90 no chyba, że jest coś lepszego na naszym rynku również klocki oczywiście w jakimś rozsądnym przedziale cenowym ?
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Mikoda to takie średnie jakościowo tarcze, do tarcz ate, Lucas lub Brembo (prawdziwe brembo nie podróba) dużo im brakuje ale jeśli ktoś normalnie jeździ i chce kupić niedrogie tarcze to mikoda będzie ok. Ja mam w sklepie tarcze wentylowane ate po 120zl, na allegro kiedyś koleś miał power disc za 125zl i z wysyłką wychodzilo troche ponad 140zl. Mi sie udało w jakiejś hurtowni upolowac za 107zl Klocki jak mają być niedrogie a w miare dobre to pytaj o klocki MAFF-a (klienci w sklepie mówią że na klockach MAFF-a robią więcej km niż na LUCAS-a a MAFF jest tańszy o 30zl )
Tak to są te tarcze, cena też dobra, jak dzwonil do intercarsu to zaproponowali mi na sklep jeszcze bez marży za 170zł kupil bym te z allegro bo w sklepie taniej nie znajdziesz. A co do klocków to tak jak pisalem wyżej, jak masz duzo kasy to kup ATE a jak chcesz tańsze to MAFFy za 65zl będą jak najbardziej odpowiednie
Dzwoniłem do IC i klocki na tył LUCASA maja za 97 PLN a na przód 87 PLN tez tej samej firmy w takim razie gdzie mam szukać tych klocków ATE bo na allegro nie ma???
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
pod katem temperaturowym Mikoda nie ustepuje Ate ani lukasowi jest gorsza niz Brembo ale tylko oryginalne..ja kupowalem mikode po 75 zl.szt. wiec za 2 masz jedna ate..i do tego klocki tomex, jak chcesz hamowac i aby bylo tanio ..... jak chchesz by bylo dobrze to powery i ferodo premium ale wydasz conajmniej 2 razy tyle a tyle samo pojezdzisz;) pozdrawiam (na wszystkich jezdzilem i wiem co mowie, raz nawet udalo mi sie zabic mikody prze 40kmod nowosci(choc gwaracji nie uznali ciekawe czemu??:)) zagotowaly tak ze wtopilem klocek w tarcze i nie bylo to jeszcze w BMW)
_________________ dobra no zmienie ta Aniee30.. nich Ci bedzie Piotrek,cobys nie smial sie ze mnie zabardzo:)
jesli tylko sa to turbo groove + greenstuff EBC... na klockach w e36 320i zrobilem ponad 30tys km i jeszcze zostalo na kilka tys... hamowanie ze 160-180km/h do zera nie robi na nich zadnego wrazenia.. lepiej hamuja po lekkim rozgrzaniu... ale przeciazenia sa niesamowite... najfajniejsze w greenstuffach jest to ze nie pyla na czarno a na szaro i nie widac pylu na felgach nawet po tygodniu ostrego jezdzenia... wg mnie warte sa swojej ceny... POLECAM...
moze i pyla tomexy ale hamuja nie sypia sie i wytrzymuja temperaturowo a to najwazniejsze lepiej aby sie zuzywaly niz szklil i w polowie klocka i tak musisz go wywalic bo nic z nim nie zrobisz
_________________ dobra no zmienie ta Aniee30.. nich Ci bedzie Piotrek,cobys nie smial sie ze mnie zabardzo:)
Prosze o podpowiedz???
A poza tym gdzie mam dostać te klocki GREENSTUFF czy jakieś inne, które będą dobre, bo na allgero nie ma są jakieś chyba nie za bardzo np JURID itd. ?
hehe co do grenstuf to koszt klockow ok 320zl na przod do e30 naprawde dobre i niedrogie sa ate(ok 140zl lub textar ok 160zl jak dobrze pamietam..) na tyl moga byc tansze tarcze ale na przod nie zakladaj po taniosci bo roznie w zyciu bywa....
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))