BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E34 umarło (pompa paliwa czy coś innego- gdzie szukać?)
Autor Wiadomo
petros
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 24 Lis 2006
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-11-27, 18:35   E34 umarło (pompa paliwa czy coś innego- gdzie szukać?)

Dawnomnie tu nie było, związane to było z przeprowadzką .... i wróciłem ale ..... moja Beatka umarła :(

Dziś rano schodzę do garażu próbuje odpalić i nic kręce i kręce i nic. Na początku niby jakby próbował załapać ale bez powodzenia. W E34 mam gazik - wiem wiem gdyby jeżdziła na paliwie pewnie by wszystko było ok :) azik sekwencja, sterownik STAG200. Zakładany przez dobrego kolegę z Gdyni Tomusia 320i E36 M50. Wszystko działało jak złoto zawsze odpalała od pierwszego kopa.

W tamtym tygodniu po zatankowaniu zaczęła jakby nie palić na dwa cylindry powyżej 4 tysięcy ale jak cofnąłem pedał gazu i znowu nacisnąłem to objaw ustępował. Taka mała dygresja ale ja wiąże to ze słabej jakości gazem.

Dziś jak już nie mogłem odpalić sprawdziłem bezpieczniki i rzeczywiście walniety był bezpiecznik (23 Kupf cos tam pompe) wiec to pewnie pompa paliwa, wymieniłem i przy kreceniu rozrusznikiem polecial drugi bezpiecznik. Nie wiem co dalej robić zaraz idę sprawdzić pompę czy zadziała jak jej podam 12V bezpośrednio.

Ponoć w STAG'u jest taka opcja trzymamy przycisk na sterowniku gazu i wlaczamy stacyjke, zielona dioda zapala sie i STAG przelacza sie na gaz, rzeczywiście udało sie dioda sie zapalila ale motor nie odpalil :( teraz sam juz nie wiem gdzie i czego szukac. Moze ktos mial taki przypadek moze to jakas drobnostka może wiecie gdzie przylozyc miernik i co jeszcze sprawdzic .....

A moze poprostu znacie jakiegos magika, mieszkam w Ząbkach pod Wawą a auto stoi w garazu podziemnym, nie mam go nawet jak wypchnac z garazu :)

Pozdrawiam
Petros

porsche

Doczy: 08 Mar 2006
Skd: białystok
Wysany: 2006-11-27, 19:13   

Sprawdź czy jest wogle iskra.

petros
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 24 Lis 2006
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-11-27, 20:10   

Wiec tak iskry nie udalo mi sie sprawdzic :( ale ..... odlaczam pompe wsadzam bezpiecznik 7,5A, krece rozrusznikiem - bezpiecznik caly. podlaczam kabel do pompy przelaczam stacyjke i zanim zakrece bezpiecznik sie przepala .... chyba jednak pompa jakos mi to na pompe wyglada. Chociaz ostatnio jak mialem problemy z chlodzeniem stawialem na termostat a okazalo sie ze wirnik w pompie wody popekal :)

Jutro musze znalezc magika moze mozecie kogos polecic z Zabek, Warszawy lub okolic....

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: