Wysany: 2006-11-30, 22:48 Wgrywanie map do nawigacji GPS ???
Witam, czy ktoś z was ma może takie urządzonko, czyli GPS.
Mój teścio ostatnio sobie kupił i mamy mały problem
A mianowicie jest to nawigacja firmy Clarion 360 coś tam...... ma wbudowaną pamięć 512 MB oraz wgraną barrrrdzo okrojoną mape Europy... taką pokazówk. Ma ona również wejście na karty SD. Kupiliśmy karte 2 GB poniewaz w zestwie jest płyta DVD z pełną mapą Europy która zajmuje 1.5 GB
I teraz pytanie ... jak wgrać tą mape na tą pamięć SD ? Coś nam to nie wychodzi... czy do zapisu na tego typu nośnikach jest wymagany czytnik pamięci podłączany pod USB 2.0 ??
Prosze o pomoc, może akurat ktoś z was się z tym spotkał
pozdro
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Może karta jest zablokowana przed zapisem, zobacz w jakiej pozycji jest suwak na karcie sd
Wgrywa się normalnie , wszystko przez kabel usb
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-11-30, 23:44
a w jaki sposób chcesz to zrzucić na kartę pamięci?
masz port kart, czy przez urządzenie do nawigacji?, bo jeśli tak, to możliwe, że potrzeba jakiegos programu - jak przy telefonach
tez mam gps
czytnik kart kup, takie czytniki sa na 32 rodzaje kart, takze przyda Ci sie w przyszlosci, tomtom np instaluje sie bezposrednio po wykryciu czytnika na karcie. sam czytnik na allegro kolo 20-30zl kosztuje, w media za "hama" placilem 60zl, wgralem i hula dzisiaj np po jakis strasznych wioskach po ciemku sie poruszalem tylko kierujac sie tym co mowi nawigacja, trafilem tam i spowrotem bez problemow
OK, zobacze co da się zrobić. W każdym razie karta jest odblokowana. Próbowałem za pomocą
cyfrówki... wiecie o co loto. Ale niestety nic... z cyfrówki można tylko kopiować pliki a nie wgrywać Co do programu Active Sync to coś takiego tam jest... nie wiem na 100% bo próbowałem pomóc teściowi przez telefon...ale wiecie jak to jest... musze to sam zobaczyć i napewno coś wymyślimy wkońcu jestem informatykiem a nie wieże żeby było to aż tak skomplikowane skoro produkt trafia do różnej społeczności, napewno wszystko jest na załączonych płytkach tylko trzeba tego właściwie użyć
mówie, przez telefon ciężko coś wytłumaczyć, tym bardziej osobie co nie ma za wiele z kompem wspólnego, a poza tym jakoś nie miałem nigdy większego styku z kartami pamięci...