Wysany: 2006-12-10, 19:31 brak świateł wstecznego.
Nie włączają sie światła cofania.
Może ktoś z Was spotkał sie z taka "dolegliwością".
Najpierw zaczęły zapalać się losowo a teraz juz wogóle padły.
Pozostałe światła działają bez zarzutu. Sprawdziłem wszstko przy lampach.
Żarówki ok, wszystkie styki też.
Nie wiem już gdzie szukać. Może włącznik przy skrzyni?
miałem u siebie to samo, już nawet chciałem wymienić ten przełącznik, ale przyszła jesień i akumulator odmówił współpracy i kupiłem nowy, po czym - ku mojemu zdziwieniu - zauważyłem że nagle światła cofania działają!!!!! nie mam pojęcia czemu akurat tak wyszło, ale działają nadal bez zarzutu.
ostatnio też zauważyłem ze przestały działac mi swiatła wstecznego. Powiedzcie który bezpiecznik jest od tego? Bo niestety nieznam niemieckiego zeby z tego wykazu coś rozumiec http://forum.beemka-klub....t=3342&start=10
jak kupiłem auto to była u mnie taka akcja... ze swiatło wstecznego właczałem pstryczkiem przy pod kierownicą ... pare tygodni pozniej ... spojrzałem ze przez miejsce gdzie wydostaje sie drązek zmiany biegów z tunelu wychodzi tez przewodzik ... był .. obięty i za izolowany ... połączyłem go i jak ręką odjąl wszystko smigalo jak powinno pozbyłem sie pstryczka i jest ok do teraz
A co może być jeśli sie w E34 nie włączają te od wstecznego?? też ten czujnik przy skrzyni czy może jakiś przekaźnik??
Raczej też ten czujnik, też to przechodziłem, w ASO kosztował około 30zł.
Możesz go sprawdzić odpinając z niego kostkę i zewrzeć w niej bieguny.
Jak zewrzesz i światła cofania będą świecić tzn. że padł ten czujnik.
sie ma
czujnik jest gdy patrzysz od spodu stojac twarza do przodu wozidla po prawej stronie i wchodza do niego dwa kabelki chyba niebieski i zielony a odkrecasz go kluczykiem nr 19
tez mam ten problem tyle ze spradzilem miernikiem i czunik mam dobry a gdy zwieram kabelki to wsteczne sie zapalaja natomiast w momencie gdy wzucam wsteczny swiatla mi albo pulsuja albo i wogole nie ma nie wiem co jest czy moze ten bolec w czujniku za krotki czy jak ? jesli ktos wie prosze o podpowiedz