Ciekaw jestem co o niej myślicie....
Nowa wersja jednego z najlepiej sprzedających się samochodów sportowych na świecie jest obecnie testowana na niemieckich autostradach i w okolicach Monachium. Szpiegom z agencji Automedia udało się uchwycić na zdjęciach nowe BMW M3 w wersji Cabrio.
Następna generacja sportowego M3 będzie po raz pierwszy w historii napędzana silnikiem V8 o mocy przekraczającej 400KM. Można się spodziewać, iż auto będzie przyspieszało od 0 do 100 km/h w okolicach 5 sekund, a prędkość maksymalna (po "spuszczeniu ze smyczy") wyniesie grubo ponad 250 km/h.
Moc będzie przekazywana na tylne koła za pośrednictwem sześciobiegowej, manualnej skrzyni biegów lub sekwencyjnej przekładni SMG. Nowy silnik V8 będzie bardziej kompaktowy niż obecna "szóstka", co w połączeniu z większym rozstawem osi zapewni lepszy rozkład masy. BMW M3 będzie wyróżniało się agresywną stylistyką nadwozia i akcentami typowymi dla serii M, takimi jak dyskretne oznaczenia modelu, specjalne felgi aluminiowe oraz podwójne rury wydechowe. Najnowsze BMW M3 pojawi się w salonach sprzedaży wiosną 2007 roku, a model Cabrio zadebiutuje sześć miesięcy później.
mi sie wydaje ze te foty od kujona to normalne cabrio a ze 4 rury to moze 335i..ta ponizej jest zamaskowana ale widac ze jest jakas inna..no i 2 rureczki tylko...
troche sie tego obawialem... chyba zrobili z pieknego cabrio coupe cabrio... dla mnie w bmw 3 cabrio najpiekniejsze bylo to ze miala "zwykly" dach i hardtop... ale ogolnie calkiem ciekawie...
Siemka
Te nowe beemy sa naprawde zajefajne. Tylko że jakoś zaczynaja byc "przerysowane" nie podobają mi sie wygladowo.
Może to dlatego że mam e30 i przywykłem do innej linji nadwozia.