Wysłany: 2006-12-12, 16:35
kiedys na discovey widzialem jak gosc w peugocie 205GTI malowal zwykla szara polke na czarno- sprayem jak chcesz miec czarna podsufitke to juz wiesz co i jak
Wysłany: 2006-12-12, 17:42
to spytam inaczej czy ktos poleci gdzie ja obszyc ,mile widziane foty waszych w trumniakach, mysle ze pomysl z malowaniem to troche obciach tymbardziej ze oryginalna jest dziurkowana
O ile sie nie myle to Nerwowy w warsteinerze malowal podsufitke na czarno i naprawde fajnie to wyszlo, nie wyglada jak jakas chamska samoroba, siedzac we wnetrzu auta nawet bys sie nie zorientowal gdybys o tym nie wiedzial
Wysłany: 2006-12-12, 22:23
bo rzeczywiscie tak sie robi... oczywiscie o ile ORI material jest w dobrym stanie, nie ma wytarc, dziur nie odstaje ('nie wisi")... delikatnie z daleka napsiukac sprayem i bedzie OKa...
Wysłany: 2006-12-16, 16:47
Tak czytając ten temat pomyślałem że warto spróbować pomalować sufit na czarno spayem, dziś zacząłem od tylnej półki i wyszło całkiem fajnie - jutro w dzień zrobie fotki to wrzuce, malowałem zwykłym Motipem matowym
Siamka
A wiece ze to może nawet nie głupio wyjść malowałem kiedyś coś i połozyłem na szmacie. To co polecialo ze spraya na szmate to jak zaschlo to nie bylo tragicznie w sensie ze nie brudzilo i nie odpadalo
Jednak moze poszukac jakieć specjalnej farby to tapicerki
(Chociaz jak ja malowałe dekiel, i kolektor bez odkrecania z silnika to też mowili ... nie uda sie, bedzie nieładnie, że to druciarstwo a tu ... pieknie wyszło =)
Czesto jest tak że prowizorki są najlepsze, i najdłużej działają
Pokaz koniecznie jak ci to wyszło.
Wysłany: 2006-12-17, 15:51
Mimo okropnej pogody (w Krakowie od rana leje) zrobiłem zdjęcia półki, może nie za dobrej jakości, ale ze względu na pogode tak wyszły:
Na zdjęciach jest troche za jasna, ale na żywo jest idealnie czrana, wyciągnąłem półke z auta, nie wykręcałem nawet osłon na głośniki i uchwytu na pas - pomalowałem całość, dwie warstwy wystarczyły aby pokryć wypłowiały błękit
Wysłany: 2006-12-17, 16:09
Na żywo wygląda duuuuuuuuużo lepiej, malowałem lakierem w spraju MOTIP czarny matowy. W tygodniu spróbuje tylne słupki wymalować - zobacze ja kto wyjdzie