BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Policja...pytanie..?
Autor Wiadomo
LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2006-12-17, 11:23   Policja...pytanie..?

Witam zakladam 2 temat nieopisuje sytuacji w poscie lovejoy bo to inna sparawa...Wczoraj okolo 18:20 przejeżdzając przez niby miasto Dobrzyn nad Wisłą jest skrzyzowanie ustąp pierszeństwa przejazdu..zatzymałem się spojazałem nic nie jechalo... No to ruszalem dosc ostro ale bez zadnego poślizgu tylko zamochodzik pociągnolem pod odcinke...a tu nagle wyskakuje policjant z chodnika i mi macha ..zatrzymalem sie a on do mnie dokumnety ...dalem mu i mowi ze mam jechac na posterónek policji . Pojechalem tam ...sprawdzali mi auto czy niemam narkotyków, mi alko i tester.Oczywiscie wszystko OK> Ale pan policjant chciał mi wlepić mandat 1000zł .Pytam za co tyle a on do mnie tak..... Pasy, halogeny, ze niby mój samochod za dużo spalin do środowiska, i że prowadze go w sposob zagrażający innym, . Pasów nie mialem i halogeny zapomialem wyłaćzyć...Ale z tłumikiem niemam nic kombinowanego... a po to silnik się wkreca do 7000tyś zeby od czasu do czastu tego użyć i jestem pewien ze wiecej jak 50 na 1 to sie nie pojedzie więc prekości też nie przekroczylem.. Odmówilem przyjęcia mandatu i mam być w sądzie grodzikim sprawa...Czy mam jakies szanse???

pozdrawiam

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2006-12-17, 11:32   

kompletna głupota, gość zatrzymał cię pewnie bo chciał się poprzyczepiać! :evil:

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-12-17, 11:48   

tak to już jest jest są policjanci i sa tez (cenzored) psy

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-12-17, 11:52   

Siemka
Za pasy i halogeny to nic nie załtwisz, za pasy to niewiele dostaniesz bo chyba 100 i 2 pkt ale za halogeny to jest spory mandat. A za takie gniecenie to może też pod jakiś paragraf podejsć spowodowanie niebezpieczenej sytuacji czy cos. Pies jak sie uprze to ci za za zabrudzone klosze może mandat wlepić.
Ale sąd grodziki to jest nieciekawa sprawa. Jak ci udowodnia to bedziesz miał wyrok :/
Tżeba było się z nim dogadac jakos.!!!

LuKaSzQ18

Wysany: 2006-12-17, 12:02   

dogadac..... niedalo rady najpierw bylo spokojnie i milo ale jak zaczol mi pisac 1000 zl to ponioslo mnie z deka

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-12-17, 12:06   

LuKaSzQ18 napisa/a:
jak zaczol mi pisac 1000 zl to ponioslo mnie z deka

nie dziwie Ci się...

może ktoś mi wyjaśni jak można się dogadać z TAKIM PSEM :?: chyba raczej doszczekać o ile ktoś umie :evil: :evil: :evil:

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-17, 12:07   

Siemka
Ale sad grodzki to śmierdzi wyrokiem. Nie znam jeszcze nikogo kto by tam wygrał (Mowie ze nie znam, co nie znaczy ze nikt nie wygrał).
Trza było prubować, szukac znajomych czy jak!!

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-12-17, 12:15   

yo!
wqrwiaja mnie określenie pies a za halogeny powinni ci dowalic maxa :!: :evil: i nie ma to tamto halogenowac to sobie mozesz w garazu lub na wiosce bo jak ja widze leszcza na halogenach to go lecze :mrgreen: i sie nie dziw ze pan milicjant moze miał w aucie jakąs foczke a ty mu bo gałach walisz swoimi halogenami :mrgreen:
aloha

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-12-17, 12:18   

jak widze kogo na haloegnach to wale mu dlugimi ... osattnio jednym dlguim :mrgreen: ... a przeraza mnie to ze bardzo czesto sa to bmw ;/ dla mnie wiocha ... ale to nie tu o tym siema jo i pozdro

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-17, 12:19   

Nie jestem za policja ale tez nie lubie jak ktoś jeździ na halogenach zwłasza w dzien co one daja ?? ?

Mowi że sad grodzki to juz poważna sprawa!!!!!! Ja bym próbował się z kolesiem jakoś dogadać może jakiś mniejszy mandat. Trzeba go było przyjąc. Za dwa by ci może zciagneli, co miesiac byś ze z 50 zł odłożył i by było A tak to może sie wyrokiem skonczyc !! ![/b]

Sobek 
german style

Doczy: 17 Wrz 2005
Skd: PZL, Wernhout
Wysany: 2006-12-17, 12:42   

marekfl napisa/a:
Nie jestem za policja ale tez nie lubie jak ktoś jeździ na halogenach zwłasza w dzien co one daja ?? ?

Mowi że sad grodzki to juz poważna sprawa!!!!!! Ja bym próbował się z kolesiem jakoś dogadać może jakiś mniejszy mandat. Trzeba go było przyjąc. Za dwa by ci może zciagneli, co miesiac byś ze z 50 zł odłożył i by było A tak to może sie wyrokiem skonczyc !! ![/b]

Ja tez nie jestem za policja bo to sa same ........... a na halogenach leszcze jeżdżą bo w dzień fajnie to wygląda :cool: ale poco je wlanczac jak i tak w dzień nic nie dadzą :roll:
A dogadać z niebieskimi to jest ciężko :grin: przecież oni zawsze maja racje :razz:
Ja dostałem raz 400zl mandatu za byle gowno poprosiłem i obniżył mi do 200zl chociaż z tego sie cieszyłem, ale nieraz za byle co dostaniesz i to duża sumkę i nie da rady iść na ugodę :mad: A byłem taki zbulwersowany ze masakra, ale przyjelem mandat bo co będę jeździł po sadach grockich, więcej mnie to wyniesie, a 200zl wyrzuciłem na błoto i mam spokój, ale o tysiaka to bym walczył to już nie grosz!!

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-17, 12:47   

Ja bym kredyta wzioł i szukał gdzies znajomości!!!
A ja bym nie znalazł to bym nie zapłacił nie raz tak robiłem. Ostatni mandat miałem na 400 żł. Po 2,5 roku sicagneli mi z pensji za komornik wzioł 12 zł wiecej. Powiedziałęm że nie zaniose w zebach!!! Niech sami sciagaja! I o mały włos jak mi powiedzieli to by gdzieś w baąłganie zagineło!! Ale wyrok to wyrok, wolał bym tysiaka zapłacić. Bo jak ci udowodnia to jeszcze bedziesz musiał koszty sądowe pokryc! Wiec lec do kolesia moze jeszcze wniosek nie poszedł i ci mandat wypisze!!!

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-12-17, 12:58   

co do wygranej w sadzie to ktos sie kiedys na forum chwalili ze wygral. A co do tego ze wszyscy policjanci to s.. to sie nie zgodze znam paru i to ludzie wykanczani przez spoleczenstwo. Raz mi opowiadal że jakis koles codziennie (przez 4 dni po pol godziny gadania)do niego dzwonil ze sasiad mu pod blokiem parkuje pod latarnia , gdzie on stawal przez iles tam lat , i chcial zeby go odcholowali. Jakbyscie mieli codziennie doczynienia z takimi mocherami i spoleczniakami to mysle ze sami byscie zfixowali.
PZDR 750i i sorry za OT

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-12-17, 13:00   

nie srajcie zarem... za pasy 100pln i 2 punkty
za halogeny 100pln i 2punkty
z tym tlumikiem to jakas tam sciema bo auto masz stare i nawet jak Cie skieruja na badania to o ile masz ORI wydech z katalizatorem, wszystkimi tlumikami itd to wszystko przejdziesz ( zreszta niby na jakiej podstawie policjant mogl stwierdzic jak zanieczyszczasz powietrze... NOSEM?)
za stwarzanie niebezpieczenstwa/ niebezpieczna jazde tez cos tam mozesz dostac...
ale tak o ile z grzwyny sie nie wywiniesz to z tego np. ja mialem to tych zasadzonych punktow mi nie wliczyli :mrgreen:
dostaniesz wezwanie na komende gdzie zostaniesz przesluchany (mozesz odmowic skladania wyjasnien bo masz do tego prawo- ja tak zrobilem zatrzymali mnie za predkosc 104km/h na 70siatce)
pozniej jest rozprawa (ja nie dostalem nawet zaproszenia)
przychodzi poczta WYROK (ja dostalem 400pln)

LuKaSzQ18

Wysany: 2006-12-17, 13:03   

sluchaj to było o 18:20 jest ciemno na halogenach w dzien nie jeżdze niewiem czemu ale jakos przez glupote wlaczylem i niespojzalem nawet ze jade na halogenach... bylem dzis u znajomeo policjanta zna tego policjanta i ma z nim po gadac o 19 ma mi dac co jak...dobrze ze to bylo w sobote bo w poniedzialek zdaja dokumnety dalej.

Shreku 

Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2006-12-17, 13:11   

eeeetam nie pękaj LuKaSzQ18, nawet po wyroku z sądu grockiego o ile dobrze pamiętam w papierach ,masz czysto :mrgreen:

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-17, 13:14   

LuKaSzQ18 napisa/a:
sluchaj to było o 18:20 jest ciemno na halogenach w dzien nie jeżdze niewiem czemu ale jakos przez glupote wlaczylem i niespojzalem nawet ze jade na halogenach... bylem dzis u znajomeo policjanta zna tego policjanta i ma z nim po gadac o 19 ma mi dac co jak...dobrze ze to bylo w sobote bo w poniedzialek zdaja dokumnety dalej.

Mam nadzieje że uda ci się wszystko załatwić pozytywnie :twisted: jak to mowią hehe..

Lepiej leczyć niż zapobiegać czy jakoś tak .... sam nie wiem o co mi chodziło :mrgreen:

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Wysany: 2006-12-17, 13:46   

korzuch napisa/a:
yo!
wqrwiaja mnie określenie pies

A mnie wqrwia jak czytam coś takiego: http://wiadomosci.onet.pl/1449036,11,item.html

Co tam że jeden chłopak nie żyje a drugi do końca życia będzie inwalidą, drobny błąd, każdemu może się zdarzyć :?:

Policja jest ponad wszystkim w tym kraju, mogą zgnoić uczciwego człowieka za byle g... i to wszystko w majestacie prawa.

Żeby nie było że generalizuje, są prawdziwi policjanci i są tępe psy gończe które np. najpierw strzelają a później myślą.

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-17, 13:50   

Siamka
Sam mam kumpla policjanta, jak nieraz przejeźdrza radiowóz a my pijemy browarka na murku to sie smieje że powinien nan mandat wystawiś a nie pić z nami. Ale mowi że jeszcze nie jest ochu jalcem :mrgreen: Sam nie raz trafiłem na kolesi z którymi dało się pogadać i puścili bez niczego. Ale czasami to oni myślą że złapali boga za nogi bo w suce siedzą!!!

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-12-17, 13:51   

yo!
oj stary cięzki temat :mrgreen: tylko co sie dziwisz spróbuj to zrobic na zachodzie to wrucisz w metalowym opakowaniu :evil:
pozdro ziom

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Wysany: 2006-12-17, 13:55   

zgadza się temat jest ciężki i drażliwy a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :wink:

Na zachodzie policja w takim przypadku najpierw by ich ścigała a nie od razu ODDAŁA KILKADZIESIĄT STRZAŁÓW... :evil:

Ale u nas po co ryzykować pościg, jeszcze radiowóz by rozbili...

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-17, 14:03   

damiano_e30 napisa/a:
temat jest ciężki i drażliwy a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Co racja to racja!! Tak to się chce żęby policja była surowa, stanowcza i zeyb sie jej badziory bały. A jak juz kogoś z nas dotyczy tragedia to sie na nich psioczy. Ciezko miec jedno zdanie! :cool:
Ale jedno jest pewne "tragednia" :mrgreen: dotkneła jednego z nas i życze mu żeby udało się jednak odkręcić tę cała sprawe. Za tysiak to by sobie coś do furki sprawił. Albo miał na wache !! ! :lol:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-12-17, 15:43   

korzuch napisa/a:
yo!
oj stary cięzki temat :mrgreen: tylko co sie dziwisz spróbuj to zrobic na zachodzie to wrucisz w metalowym opakowaniu :evil:
pozdro ziom

tylko, że tam (gdzie mówisz) policja nie bawi się w takie głupoty, a jak wytoczysz powództwo przeciwko polici i wygrasz sprawę, to jesteś ustawiony na długie lata - u nas możesz najwyżej zapłacić za tę część wynagrodzenia Twojego adwokata, której ten nie chciał udokumentować żadną fakturą :roll:

jak juz porównujesz, to po całości - jeśli chcesz, żeby obywatele się poprawili, to niech im państwo stworzy do tego warunki i niech samo daje dobry przykład :roll:

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-12-17, 16:28   

sprawa jaka jest zawarta w temacie to WYKROCZENIE!!! jedyna KARA to GRZYWNA i ew punkty... dajcie na luz i przestancie pisac o tym jak co z kim zalatwiac... to forum i nie piszcie takich rzeczy... potem sie dziwicie ze ten czy tamten bierze lapowki... co kraj to obyczaj KONCZMY Z TYM!!!

BIERZ PRZYKLAD NIE DAWAJ :!:
DAJ PRZYKLAD NIE BIERZ :!:

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Wysany: 2006-12-17, 17:09   

jaqub napisa/a:
potem sie dziwicie ze ten czy tamten bierze lapowki... co kraj to obyczaj KONCZMY Z TYM!!!

BIERZ PRZYKLAD NIE DAWAJ :!:
DAJ PRZYKLAD NIE BIERZ :!:

Popieram, dawanie łapówek to żadne wyjście, tylko nakręcanie korupcji

P.s. nie kupuje psa który na mnie szczeka :lol:

pozdro

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach