BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Ekspres ciśnieniowy do kawy
Autor Wiadomo
Marek E30

Doczy: 24 Kwi 2005
Skd: Gliwice
Wysany: 2006-12-15, 17:35   Ekspres ciśnieniowy do kawy

Cześć,

Chce kupić na prezent ekspres ciśnieniowy do kawy, ale za bardzo się na takim sprzęcie nie znam, co gorsza nawet na kawie się nie znam :) Mam więc pytanie na co należy zwracać uwagę przy zakupie, czy zwykły ekspres ciśnieniowy jest w stanie zrobić tylko espresso? (tak to się chyba pisze). Czy do np. cappucino musi już być bardziej wyszukany sprzęt? Czy to co na allegro oferują w cenach od 200-300 w ogóle się do czegoś nadaje? np. taki :
KLIK

Pozdrawiam wszystkich Mikołajii ;)

E30 320i 88'
BMW - na granicy perfekcji!

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-12-15, 18:23   

ja tez sie nie znam ale lubie kawe z takiego ekspresu :mrgreen:

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2006-12-16, 20:42   

Podoba mi sie ten ekspres :mrgreen:

KUKI 

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Wrz 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-12-16, 21:22   

ważne ze ma 15 bar w tym modelu mozesz zrobic espresso i capucino pamietaj ze espreso to mała czarna czyli koło 100ml mała ale mocna a do capucino ekspres ma dysze do spieniania mleka spieniasz mleko wlewasz do filizanki spienione mleko i zalewasz kawą duzo dłubania ale efekt wizualny idealny :) znane firmy ekspresów to De'Longhi Saeco Krups

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-12-16, 23:32   

w życiu nie słyszałem o firmie bari - dobre ekspresy kosztują trochę więcej ... ale jak dają 3 lata gwarancji :roll:
tylko dowiedz się, gdzie potem ewentualnie będziesz to musiał reklamować :?: :idea:
pamiętaj też, że gwarancja, o której tu piszą, to umowa i ważne jest co jest w tej umowie napisane - niestety przez allegro raczej tego nie sprawdzisz

dosyć wygodne są ekspresy, w których zużytą kawę się "wypycha" z pojemniczka w postacie krążka - bez wyjmowania sitka, ale to już sprawa drugorzędna

fajne są też ekspresy na torebki, ale same torebki są u nas mało popularne, więc nie warto takiego kupować, jednak piszę to, żebys przypadkiem takiego nie kupił

odnośnie firm się nie wypowiadam, ale IMO lepiej czasem zapłacić trochę więcej kaski i mieć potem święty spokój, niż użerać się z reklamacjami

swoją drogą, od kiedy kupiłem sobie ekspres ciśnieniowy, to nie piję już innej kawy - nawet w pracy przestałem pić rozpuszczalną, bo to nie to samo - nei ma to jak kawa z ekspresu :grin:

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2006-12-18, 19:42   

w zeszlym roku kupilismy z siostrami ekspres krups. kosztowal naschyba 450zl. nie jest w zaden sposob jakos wypasiony ale kawe robi swietna! wazne jest gdzie kupisz! w euro kosztowal 550 ale mieli juz tylko z wystawy, w media markt po 525 ale tez ostatni wiec pojechalismy do electroworldu i zaplacilismy wlasnie cos kolo 450zl.

już nie Mczy.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: