Używałem - są do :cenzura:
Mam zresztą taką u siebie ale w bagażniku - chodziła mi 2 tyg. a jeśli chodzi o reklamacje to od razu mi napisali ze nie mam co wysyłać, bo i tak mi ją odeślą bez uznania reklamacji... ze stronki pompy.net
Szkoda kasy, chyba że ktoś jeździ na gazie i tylko potrzebna jest do rozruchu czy przejech. kilku km... mam taką właśnie i mogę sprzedać za flaszkę... no za dużą flaszkę
No i jakie ona ciśnienie daje... nie wiadomo, a to ważne - sprawdziłem u siebie zamiennik za 180 zł i oryginał - auto po prostu od razu lepiej jeździło
mam mam ale w sumie to jezdze 50/50 Pb i LPG. Wiec pompa musi byc ok. Tylko ze z tymi uzywkami tez przesrane - moze wytrzymac tydzien, a moze pare lat. Najmlodsza bedzie miala tyle samo co moja aktualna ....
proponuje kupić jakiąś za 50 zł pojeździć na lpg więcej, no i odłożyć kasę spod choinki na pompę... albo powiedzieć ze najlepszy prezent pod choinką to nówka bosh'a
za 50 pln to mozna kupic pompke ale chyba rowerowa Za uzywki krzycza sobie ok 300 pln, nowa boscha 500 w detalu....
Juz raz montowałem w E30 pompe z allegro było troche przerbek.
Z tego co wiem z jednego warsztatu kazdemu oferowali NOWA pompe a nie jakiegos smiecia za 300 ktory po miesciacu zaraz sie znowu rozwalił.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-12-17, 23:53
nie wiem o jakim warsztacie mówisz, ale z warsztatami, to jest tak, że chętniej naliczą marżę za sprzedany produkt, niż zamontują coś, co Tu im przyniesiesz
ja kupiłem używaną pompkę z rozbitego samochodu i śmiga super
jak kupujesz samą pompkę z niewiadomego źródła, to różnie bywa, bo ludzie potrafią być perfidni i jak im coś buczy, to wymieniają
ale jak źródło jest pewne ...
ORI pompe z aso ale z bmw e39 tez 2.0i w sumie jedynym minusem bylo to ze trzeba byllo koszyczek z e36 320i rozcinac... ale od 2 lat ladnie smiga... z tym ze cena z montazem 500pln....
tez kupilem pompke z allegro to ieski. wielkie g... po dwoch tygodniach wyla jak glupia..co z tego ze jest gwarancja.. jesli nie zamontuje Ci tego warsztat za grube pieniadze (faktury, papiery) nici z wymiany. ja zamontowalem samodzielnie i coz..
Pompy z Allegro to jedna wielka pomyłka! Powinni tych ludzi pozamykać co to sprzedają.Od lat przerabiam temat pomp w teorii i w praktyce i polecam tylko i wyłącznie nowe pompy Boscha-raz kupujesz i masz święty spokój.Najlepsze są pompy zewnętrzne-po pierwsze tańsze,po drugie mniej awaryjne,po trzecie łatwiej dopasować pompę z innego modelu co jest bardzo istotne przy tuningu.Ofertę cenową można sprawdzić na stronie http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/
hej,
przed chwila sprawdzilem ile kosztuje pompa paliwa do e30 325i....
i w cenniku internetowym Boscha wyszlo 806,00zl - tak troche malo....
nie wiem jak dluga jest zywotnosc pomp z allegro ale za taka kwote to mozna sobie kupic 5 tych z allegro....
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
To że pompa kosztuje w Boschu 800zł to nic dziwnego (cena detaliczna),ale np. w Intercarsie jak masz zniżki to kupisz tą samą pompę za 500-600zł.Poza tym jak już mówiłem pompy montowane wewnątrz baku są w przybliżeniu ok. 2x droższe od tych zewnetrznych więc jak kogoś nie stać na pompę wewnętrzną to niech sobie przerobi na zewnętrzną-prosta sprawa...ale kupowanie podróbek z Allegro to idiotyzm i na 100% nawet 5 pomp z Allegro nie pochodzi nawet 1/10 tego co nowy oryginał,więc warto zainwestować.No a jak komuś nawet 300-400zł to za drogo to polecam zmienić BMW na Trabanta
Ostatnio również przerabiam temat pomp paliwa. Postanowiłem zaryzykować i kupić włoszczyznę czyli MEAT&DORIA http://www.meat-doria.com/.
Cena w sklepie ( w R-sku ) 210 zł bez zniżek. pompa wygląda podobnie jak pompa BOSCH 0-580-453-019 - zapewne uda sie ją zaadaptować.
Gwarancja standardowa, nie wymagany montaż w warsztacie ( info ze sklepu ).
w komplecie jest m.innymi filtr ssący. Jak założe podziele się wrażeniami.
( jest to pompa stosowana w Polonezie 1.4 i gsi jakiejś sierce i innych. )
/pozdro
kupilem pompe nie z allegro ale ze sklepu www.pompy.net uzytkownicy tych pomp z ktorymi sie porozumiewalem uzytkuja je i nie narzekaja - dzialaja ok. Mam nadzieje ze moja tez troche pochodzi.
Sarna1 - pewnie Cię zmartwie ale właśnie ten sklep sprzedaje na allegro - nie licz na gwarancję lub od razu załatwiaj kwity że warsztat to montował.....
Mnie zniechęciło to ze nikt się pod tymi pompami nie podpisał.... a jak jakiegoś producenta nie ma w necie to nie ma wogóle .
/pozdrówka
Ja mam z tej strony właśnie. Póki co mam ją jakoś 2 miesiące i jeszcze działa . Co do wydajności myślę, że jest wporządku. Sprawdzałem przyśpieszenie i jest lepsze niż katalogowe. Producentem jest polska firma MTM.
Wystarczy odpowiedzieć sobie na pytanie dlaczego nowa pompa firmy MTM,lub innego domowego majsterkowicza kosztuje 150zł, a firmy BOSCH,VDO lub PIERBURG np.700zł.Odpowiedź jest prosta firma MTM musi robić te pompy ze złej jakości najtańszego materiału a co za tym idzie krótka żywotność i wysoka awaryjność.Firma BOSCH to przedwojenna firma z ogromnym doświadczeniem i sprawdzoną jakością-niekwestionowany lider w tym temacie.Biorąc to pod uwagę,oraz fakt że jesteśmy na forum MIŁOŚNIKÓW BMW sami odpowiedzcie sobie na pytanie czy warto kupić podróbkę pompy do aut które tak kochacie...Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt (życzę oryginalnej nowej pompy BOSCH pod choinką )
jak nie masz odcięcia pompy jak jedziesz na gazie to zostało CI kilka dni - moja właśnie z tej stronki zdechła
Po to jest zbiornik paliwa, aby było w nim paliwo. Nawet jakbyś miał oryginalną pompę Boscha to bez paliwa byś długo na niej nie pojeździł. Pompy monotowane w zbiorniku są smarowane paliwem, jeśli go brak to się zatrze.