... taaa przód na 100% był bity ... zderzak ledwo sie trzyma ... a pas dolny jest do wymiany ... jak zejdzie z ceny i sprzeda za 2300zł to biez .. chyba ze pod maska widac slady kiepskiej naprawy wtedy dzwon był silny
MARTINEZ [Usunity]
Wysany: 2006-12-27, 10:48
spora cena
1000bym nie dał a jeszcze środka nie widze
Dzwoniłem kilka razy ale nie odbiera, wysłałem mu też sms-a i nie odpisał więc raczej sprzedana.
Skąd ja to znam ... w zeszlm tygodniu wyslalem 3 maile do goscia ktory sprzedaje Touringa z wawy bo nieraczyl podac numeru telefonu i do tej pory nie odpisal ...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Chyba niekoniecznie poszła bo jeszcze niadawno byla wystawiona za ponad4tys i sie nie sprzedała, gdyby to nie bylo tak daleko ode mnie sam bym sie nia zaineteresowal
[ Dodano: 2006-12-27, 16:50 ]
Yakuzatti napisa/a:
Dokladnie, nie napalaj sie. Wyglada na dosyc mocno skatowana.
Yakuzatti napisał/a:
Dokladnie, nie napalaj sie. Wyglada na dosyc mocno skatowana.
w którym miejscu?
Na zdjęciach nie wygląda źle, trudno jest ocenić z nich faktyczny stan auta
Okazało się że:
- buda jest z 87 roku
-dyfer się skończył-> nie można się nawet przejechać
- silnik zaczął strasznie kopcić po odpaleniu
- pod maską straszne druciarstwo, zamiast wisco jakiś dziwny wiatrak zblokowany na stałe
- tylne nadkola zeżarte przez rudą
- przód walony na 100 %
- ogólnie zaniedbana
Po tym co zobaczyłem to cena 2700 przestała być dla mnie atrakcyjna mimo instalacji LPG
Dość mam już oglądania krajowych szrotów, następna beema będzie z Raichu, tam rocznik jest mało ważny, auto może być 20 letnie a bez śladu rdzy no i ich przegląd techniczny nieco różni się od naszego
ja bardzo zmieniłem zdanie nt. kupowania e30-tki ... prkatycznie wszystkie 2,5l w nieskich cenach sa zajechane ... oczywiscie mozna kupic e30 325 za np. 9tys w super stanie ale nie kazdy ma tyle kasy ... półsrodkiem jest kupno np. 316 lub 318-tki ... e30-tka tu puzzle jedno auto z tych do ktorego pasuje wszystko z innych wersji ... zawsze mozna przełożyc silnik kupujac np. 320-tke czy 325 po wypadku ... ewentualnie wrzucac m50 lub m30 .. mozna wszystko ... nic nie jest problemem zaczynac od hamulcy konczac na wnetrzu
taka kasa za zarejestrowana szeroka lampe z gazem to faktycznie niedrogo. pytanie tylko czy pozniej wydatki na doprowadzenie jej do stanu w ktorym moznaby ja normalnie bez obaw eksploatowac nie przewyzsza tego kilkakrotnie tego ilebysmy wydali na podobna ale w bdb stanie.
damiano Ty jakiego auta szukasz tzn z jakim silnikiem? bo jak Ci wszytsko jedno (bo skoro sam podajesz linki do aut z 4- i 6-cio cylindrowkami) to moze poszukaj zadbanej 1,6 m40 i bedzie po klopocie a takich chyba wsrod e30 jest najwiecej...
hmm Arczi i pytanie do Ciebie:
Skoro jak sam przyznajesz e30 to tylko baza to dlaczego sam chcesz zamienic swoje wychuchane autko na cos mocniejszego? nie lepiej i przede wszystkim pewniej wsadzic konkretne serducho pod maske i wiedziec co tak naprawde sie ma za auto?
hmm Arczi i pytanie do Ciebie:
Skoro jak sam przyznajesz e30 to tylko baza to dlaczego sam chcesz zamienic swoje wychuchane autko na cos mocniejszego? nie lepiej i przede wszystkim pewniej wsadzic konkretne serducho pod maske i wiedziec co tak naprawde sie ma za auto?
pozdr
czasami mam chwile zwątpienia tak jak każdy .... ale zaraz mi przechodza
Ja od paru miesiecy regularnie sledze ogloszenia w poszukiwaniu E30 dla siebie i zaczynam sie powoli zalamywac. Same parchy, zajechane trupy, walone z kazdej strony albo wszystko na raz i jeszcze za kosmiczna kase. Na wiosne z Marasem szukalismy dwoch E30: dla niego i dla mojej drugiej polowki i tyle trupow co sie naogladalismy to glowa mala, oczywiscie wszystkie mialy byc w conajmniej bardzo dobrym stanie. Po dlugich poszukiwaniach w koncu udalo sie cos znalesc, chociaz Maras szukal czegos zupelnie innego. Teraz jest chyba jeszcze gorzej, w koncu samochody coraz starsze. Szukam 325 bez gazu w dobrym stanie, wersja nadwozia i kolor obojetne, (byle nie touring ani cabrio), rocznik od 86 w gore i od wrzesnia widzialem 2 sztuki godne uwagi, obie blyskawicznie zmienily wlasciciela. Ostatnio zwatpilem w to ze uda mi sie cos znalesc za rozsadne pieniadze i zaczynam przegladac oferte 320 i 323, ale jest niewiele lepiej, jak juz jest cos ladnego to z gazem. 323 sa pojedyncze sztuki i przewaznie parchy zniszczone przez wiestunerow.
Jak tak dalej pojdzie to chyba kupie jakies srajcento, przynajmniej jest z czego wybierac
być moze zaniż kręg poszukiwan do 4 cylindrów ... e30-tka ma conajmniej 13lat jest to cabrio lub touring w dół do nawet 24 lat .... samochod w takim przedziele wiekowym w stanie bdb moze byc ciezko znalesc ... wiec moze naprawde warto patrzec na stan a nie na silnik ...
Heh ja chcialem z Tatulkiem kupic jakas e30 i niestety tak jak pisze Bruner 325i ciezko znalezc w bdstanie!! Az zaczelem przegldac e36 tak sobie pomyslalem, kupie e30 za niezla sumke a okaze sie ze zacznie sie sypac, wiec szperam za 318 i 320 e36 dla taty tzn dla mnie bo tata prawie nie jezdzi jedynie w trasy sluzbowym , ale ja chcem bardzo e30 bo to najladniejsze bmw i szperam za 318 e30 kupic taka z dobra buda jeszcze ja dopiescic i pozniej swapa zrobic na cos mocniejszego!
bo e30 325i w bdstanie to graniczy z cudem zeby znalezc a jak znajdziesz to za 10 tys.
Tym bardziej ze sie ucze a nie pracuje, a kupie taka to powoli by sie grzebalo
I e36 bede smigal caly czas! a e30 od swieta przypalic laczka, polatac bookami itp
_________________ (OO=[][]=OO) Bayerische Motoren Werke