BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem z rejestracją samochodu.
Autor Wiadomo
guziq
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 20 Lis 2006
Skd: Żyrardów
Wysany: 2006-12-29, 14:29   Problem z rejestracją samochodu.

Pare tygodni temu kupiłem swoje BMW. Poprzedni właściciel jak i jeszcze poprzedni nie przerejestrowywali jej. Mam ich umowy kupna-sprzedaży i chyba wszystkie dokumenty jakie są wymagane do rejestracji samochodu sprowadzonego z Niemiec (samochód od dwóch lat w kraju, zajerestrowany w Polsce). Zabrakło jednak w tych dokumentach karty pojazdu wymaganej do rejestracji.
Wieczorem będe dzwonic do poprzedniego właściela w jej sprawie. Co zrobić jesli on by jej nie miał (ani zaden z poprzednich włascicieli)? Czy istnieje jakas mozliwosc wyrobienia nowej?

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-12-29, 14:30   

yo!
wyrabia duplikat to wszystko
pozdrawiam

guziq

Wysany: 2006-12-29, 14:48   

Wyrobia mi duplika nawet jesli samochód jest zarejestrowany na pare osób wstecz?

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-12-29, 14:52   

yo!
zapytaj kujona na PW albo on sam tu zaraz odpisze
pozdrawiam

Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2006-12-29, 15:03   

koledzy już za mnie odpowiedzieli :grin:

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

guziq

Wysany: 2006-12-29, 16:25   

Czyli podsumowując:
- nie moge przerejestrowac samochodu w wydziale komunikacji bo nie mam karty pojazdu
- ide do tegoz samego wydziału komunikacji w celu wyrobienia nowej (ile to kosztuje?)
To w takim razie czemu pani która mnie obsługiwała nie powiedziała mi ze karte pojazdu moge wyrobic nowa?
Jakie dokumenty sa mi potrzebne do jej wyrobienia? (najlepiej jakby ktos podał nazwy po niemiecku to łatwiej bym znalazł w dokumentach)

MaSTeR

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Sie 2005
Skd: Tychy
Wysany: 2006-12-29, 16:49   

No nie wiem czy sie to tak latwo uda ...
Niby jestes wlascicielem pojazdu a jednak nie masz (w tej chwili) najwazniejszego dokumentu auta :shock: , posprawdzaj stare umowy k.-s. czy w kazdej jest wpisany numer karty pojazdu, jak na jakiejs nie ma to juz wiesz kto ja gdzies posial :) (ten ktory sprzedawal na umowie w ktorej o karcie pojazdu mowy nie ma) i do tego gostka sie zwroc bo prawdopodobnie to ON bedzie musial wystapic o duplikat karty (koszt teraz juz chyba ok 50-70zl), ale jak zwykle wszystko zalezy od twojego urzedu i od osoby ktora cie obsluguje a z doswiadczenia wiem ze naprawde roznie bywa nawet w jednym urzedzie.
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2006-12-29, 16:51 ]
P.S.
Dlaczego napisales ze sprowadzony z niemcowni a potem ze zarejestrowany w PL? nie kumam? chcesz go rejestrowac po raz pierwszy w PL? czy juz ma blachy PL?

tomcio83 
Bardzo Mądry Wybór

Doczy: 17 Kwi 2006
Skd: Dąbrowa Górnicza
Wysany: 2006-12-29, 17:04   

tak ajk master napisal jesli goscie nie mieli karty pojazdu oboje z polski prawdopodobnie ten kto kupil bawarke z niecowni bedzie musial sie o karte ubiegac bo biore pod uwage ze niemiec sprzedal autko z karta a 1 wlascieciel sprzeda autko 2 bez karty a 2 wlasciciel tobie bez karty czyli pods. 1 wlasciciel ma troche zalatwiania
No bestia E34 535 1989

guziq

Wysany: 2006-12-29, 17:31   

Cytat:
Dlaczego napisales ze sprowadzony z niemcowni a potem ze zarejestrowany w PL? nie kumam? chcesz go rejestrowac po raz pierwszy w PL? czy juz ma blachy PL?

Samochód ma juz druga rejestracje w Polsce. Na żadnej umowie kupna-sprzedazy (a mam ich w sumie 4) nie ma numeru karty pojazdu. Jest ona za to wbita w dowód.

MaSTeR

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Sie 2005
Skd: Tychy
Wysany: 2006-12-29, 18:38   

No to czeka cie wycieczka do 1 wlasciciela pojazdu w PL ...
P.S.
Na karte pojazdu sie tez troche czeka (tak samo jak na twardy dowod rejestracyjny - max miesiac), dokumenty te drukowane sa w Warszawie ...

[ Dodano: 2006-12-29, 18:40 ]
zapomnialem dodac ze gdyby niemiec nie dal karty pojazdu niemieckiej (brief) to nikt by nie zarejestrowal tego auta w PL, jest ona konieczna do rejestracji jak rowniez "oclenia" ...

guziq

Wysany: 2007-01-01, 19:02   

Na szczescie karta pojazdu gdzies sie zawieruszyła poprzedniemu włąscicielowi i dlatego mi jej nie dał. Ale juz ja mam i jutro ide do wydziału komunikacji :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: