_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
jak wlew oleju jest przy przedniej szybie to silnik jest z e34 a jak z przodu to jest to silnik z e36... te "dupki" to wlasnie vanos... a ja tez mam wlew oleju przy szybie przedniej i mam M50B20 bez vanosa i jest na siemensie a takie byly tylko w e34 i wiem ze ten silnik wrzucony byl we FRANCJI (z tamtad jest moje autko) bo juz w briefie byl
to jam mam silnik z przekładki? mam E36, 91 bez vanosa i korek od wlewu przy szybie ! nie chce mi sie wierzyc, no chyba ze książke serwisową ktos mi spreparował
ten silnik z pułokręgłym kolektorem to nie jest przypadkiem 2,5 albo 2,8 a te z prostym 2,0 ja mam 2,0 pozatym jak kupowałem auto to we wszystkich E36 2,0 miały korek przy szybie ,czyli co wszystkie były z przedładki pozatym zerknij na np.allegro E36 2.0 tam by musiały byc wszystkie silniki z przekładki nie no kolego coś pomieszałeś
a to nie jest tak że M50 czyli 2.0 i 2.5 ma korek podszybą i kolektor dolotowy prosty a M52 czyli 2.3 i 2.8mają korek już sprzodu silnika i kolektor dolotowy zaokrąglony
_________________ BYŁO 525 M-technic / AC Schnitzer Bilstein B8
JEST 525 TDS Kinderwagen
poprostu korek z przodu maja nowszesilniki czyli m52 , a starsze maja korki przy szybie tj. m50 , tewypustki tak to vanos , a na jednym z tych zdjec jest nowszy silnik stosowany w e46 i to jest bivanos
Ja mam e36 95 r 2,0 silnik m 52 czyli wypustka z przodu bo vanos, korek wlewu z przodu, i przy dolocie powietrza odchodzi taka wypustka od filtra takie cos w prawo .. to jest ponic wlasnie m52
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
MARTINEZ [Usunity]
Wysany: 2006-12-28, 12:45
czyli ja mam m50b25
(korek przeniose na srodek i bedzie m51 )
hej,
lepiej Martinez.... masz m50b25 vanos.... taki jestes spryciarz...
i tak jak mowil Kamil328, korek z tylu - m50 (z pojedynczym vanosem [wypuklosc z przodu] lub bez), korek z tylu - m52 (z pojedynczym lub podwojnym vanosem[jedna lub dwie wypuklosci z przodu])...
P.S. jesli ktos ma do oddania m52b28 na podwojnym vanosie to z checia sie zaopiekuje...
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP