Wysany: 2007-01-01, 23:29 Wylewny jestem bo mnie boli ! E36 Coupé
Witam!
Jak o ze jest to miejsce gdzie moge sie wyzalic to chcialbym sie z Wami podzielic tym co mnie boli.
Pare lat temu autem lansiarskim i fanow Disco Polo byl Opel Calibra. Wymarzona sportowa fura. To nic ze silnik 2.0 8V 115KM na czwsciach Vectry ale... drzwi bez obramowki jak na Coupe przystalo.
Auto bylo tanie i nikt nie przejmowal sie posypanymi progami czy tylnimi blotnikami.
Wiele aut przeszlo tuning zaopatrujac sie na stacji benzynowej lub we wlasnym zakresie (przyklejane wloty powietrza).
W owych czasach BMW bylo poza zasiegiem, drogie w zakupie i w ekspoatacji no i duzo palilo. Teraz czasy sie zmienily po wejsciu do UE rynek polski zalal sie autami a BMW stalo sie dostepne za mala kase.
Naprawde głęboko ubolewam ze E36 Coupe staje sie a moze juz jest za pozno i stało sie autem do lansu !
Niedobrze mi sie roboi jak wychodzi z Coupety kolo i dumnie jest pewny siebie, czujac sie ze jest na rowni z Nami-fanami BMW! A jak widze w nim wyzszosc na demna bo ja jezdze E30stka to ogarnia mnie smiech. Zawsze nawiazuje rozmowe, pytam czemu BMW a nie Audi bo przeciez BMW duzo pali i czesci sa drogie, on odpowiada ze mial w planie Audi ale gosc sprzedal i kupil to. Ja mu odpowiadam: no widzisz ja BMW nie kupilem przez przypadek ale nigdy nie bede jezdzil E36 Coupe zeby inni mnie nie kojażyli z takimi jak ty.
Nigdy nikogo nie namawialem na BMW, nigdy !
Niech BMW jeżda Ci krorzy je kochają!
No ! jakos mi lepiej teraz na sercu.
Pozdrawiam prawdziwych fanow BMW!
Powyzszy tekst nie mial na celu obrazic wlascicieli E36 Coupe, Calibr i fanow Disco Polo. Bez urazy.
_________________ SPRZEDAM! E36 328i anglik-tanio
Azev A 4x100 16" i 17"na sztuki
Skrzynia 6-tka z M3 3.2
Automat z E36 328i Coupe
Przepraszam a co to własciwie jest to jakies eczydziesciszesc?
Zgadzam się z sajgonem
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-01-01, 23:41
a mi się coupe bardzo podoba
fajnie, żeby beemkami jeździli tylko miłośnicy, ale jako, że jesteś rozsądnym człowiekiem, twardo stąpającym po Ziemii, to zapewne wiesz, że to niemożliwe - wolny rynek i już ... a może dzięki temu, że ktoś przypadkowy kupi beemkę i podczas jazdy nią się zakocha sprawi, że grono mi łośników się powiększy - zawsze szukaj pozytywów
Moim skromnym zdaniem E36 ma bryłe fajna ale nie nie kupie jej z 2 powodow:
1.j.w.
2.auto bez duszy
Zgadzam sie ze sa tacy ktorzy zyli bez sensu zycia jezdzac z punktu A do punktu B VW Passatem ale po kupnie E34 ich zycie sie odmienilo, zatankowali pod korek i chcieli pojechac gdziekolwiek byle jechac byle cieszyc sie z jazdy. Znam takich ze po kupnie BMW nie widza innego auta, a ten tekst jest o ludziach innego pokroju, szkoda ze nie odebrales wlasciwie mojego przekazu.
_________________ SPRZEDAM! E36 328i anglik-tanio
Azev A 4x100 16" i 17"na sztuki
Skrzynia 6-tka z M3 3.2
Automat z E36 328i Coupe
A ja mam to w nosie że czy e36 qpe jest autem do lansu czy nie. Nawet jeśli jest to co z tego, BMW nigdy nie będą jeździć tylko fani marki- fajnie by było ale to nie realne.
Boli mnie natomiast zupełnie coś innego- coraz mniej jest e30 na ulicach, zwłaszcza tych zadbanych, w dobrym stanie.
Coraz więcej tych aut idzie na żyletki bo są stare a E36 jest nowsze i coraz tańsze...
teraz e 36 jest najpopularniejsze. kazdy łebek jara sie na widok tego autka. i ldatego jezdzi ich juz chyba najwiecej. pamietam jak podjechalem pod market swoją maciorą i stalo kilku ludzikow, slyszalem ich rozmowe iz " ja to bym wolal jakas trzysta szesnastke ewentualnie trzysta osiemnastke ta taka w nowszej budzie ". dla nich bryla mojego autka to relikt przeszlosci.
zreszta wg mnie e23, e 24, e 30, e 32, e 34 to najpiekniejsze samochody.
E36 to przykład zagubienia myśli egzystencjalnej koncernu BMW, szukając po omacku sensu istnienia trafili do ślepej jaskini ze szkicem popłuczyn stylistycznych.
Mój Boże, ale ja gówno kupiłem. Myślałem, że E36 Coupe to całkiem fajne BMW, ale z tego co tu na szanownym forum przeczytałem wynika, iż trafiłem na największą kupę na rynku.
Faktycznie, teraz jak z okna spojrzę na swoje auto stwierdzam, że brzydszy i bardziej wieśniacki samochód na moim podwórku jeszcze nie stał. Teraz przy każdym otwarciu drzwi będę miał niesmak spoglądając na drzwi bez ramek
Chłopaki! Dobrze że jesteście! Teraz wiem już jedno na pewno. Żeby być postrzeganym za spoko ziomka muszę powrócić przynajmniej do e30.
i tu jest caly szkopul aby rozpoznac ktore E36 qp jest kupione z milosci do marki a ktore jest kupione dlatego ze samochod stal sie popularny ..
no ale jesli dla kogos wszystkie E36 to pomylka ...
Łukasz napisa/a:
E36 to przykład zagubienia myśli egzystencjalnej koncernu BMW, szukając po omacku sensu istnienia trafili do ślepej jaskini ze szkicem popłuczyn stylistycznych.
jesli sadzisz tak o E36 to powienienes sadzic podobnie o E46 - w koncu jesli chodzi o stylistyke to E46 jest jedynie rozwinieciem E36 - ot zmiekczeniem lini .. i przystosowaniem ich do czasu wprowadzania E46 na rynek ..
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
i tu jest caly szkopul aby rozpoznac ktore E36 qp jest kupione z milosci do marki a ktore jest kupione dlatego ze samochod stal sie popularny ..
no ale jesli dla kogos wszystkie E36 to pomylka ...
Łukasz napisa/a:
jesli sadzisz tak o E36 to powienienes sadzic podobnie o E46 - w koncu jesli chodzi o stylistyke to E46 jest jedynie rozwinieciem E36 - ot zmiekczeniem lini .. i przystosowaniem ich do czasu wprowadzania E46 na rynek ..
Tak sobie zażartowałem w poprzednim poście, ale po głębszym zastanowieniu uważam, że w E36 przed liftingiem jest najmniej BMW z wszystkich modeli. Lifting to była szybka poprawka zauważonych błędów. Generalnie podzielam zdanie Łukasza..
Wysany: 2007-01-02, 13:43
niektóre e36 podobaja mi sie- turingi
ale zgadzam sie z przedmowca ze e36 traci klase
plus tej syt. niedługo bedie na szrotach sporo czesci do e36
bo kupuja i rozbijaja bo wczesniej jezdzili calibrami (a prawie robi wielka roznice) sory kto z was miał wczesniej calibre
ja swoja e30 kupiłem tez prawie z przypadku ale brałem pod uwage tylko dwa auta mercedes 190, 2,6b manual lub e30.
wczesniej smigałem merolem 126. i chciałem cos lekiego
od kiedy mam bmw nie zamienie na zadnego merola
Pozwolę sobie dodać kilka słów.
Czy Wy, Koledzy aby nie przesadzacie? Rozumiem, że e30 może się bardziej podobać niż e36 (ja też uważam, że jest ładniejsze), ale chciałbym Wam przypomnieć że e36 to również BMW! Fakt, trochę plastikowe ale mimo to BMW! Jeśli uważacie, że e36 jest typowym samochodem do lansu dla (przepraszam) wieśniaków a prawdziwy fan BMW jeździ tylko e30 to zapraszam Was do Warszawy na Grochów - jak chwilkę poszukacie (okolice Promenady) to będziecie miali szanse zobaczyć najbardziej skaszaniony samochód jaki w życiu widziałem (gorszy od vectry w stylu batmobil z vectra-unlimited).... Spojler na klapie w stulu nippon toys - oczywiście aluminowy, wloty na masce - evo i astra gsi, zderzak przedni - pług śnieżny, tylny - ponton, wydech - dwa owalne pisuary zadarte do góry, ultrafolet pod podwoziem (w środku chyba też o ile dobrze zauważyłem), czerwone postojówki, tylne lampy lexus look, przednie założone nie wiem od czego - chyba peugeot 406, CAŁA fura oklejona pseudo-naklejkami NFS Undergound, świecące wentylki, migające na różne kolory środki felg (skąd on to wytrzasnął???). Tym szkaradnym samochodem było..... E30 w kolorze bliżej nieokreślonym!!!!
Osobiście uważam szufladkowanie poszczególnych modeli BMW za bezsensowne - nie mamy wpływu na to jacy ludzie kupują bawarki.... A, że e36 przypadło do gustu ludziom kochającym "piękne inaczej" to już nie nasza wina...
Niemniej jednak nie uważam, żeby e36 było brzydkim samochodem - wystarczy spojrzeć na auto Kujona czy Ostrego - niejeden chciałby takie mieć...
Pozdro
LJ
_________________ e34 2,5Vanos
Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA
Ostatnio zmieniony przez LoveJoy 2007-01-02, 13:55, w caoci zmieniany 1 raz
Wysany: 2007-01-02, 13:54 Re: Wylewny jestem bo mnie boli ! E36 Coupé
SajGoN napisa/a:
Witam!
Jak o ze jest to miejsce gdzie moge sie wyzalic to chcialbym sie z Wami podzielic tym co mnie boli.
Pare lat temu autem lansiarskim i fanow Disco Polo byl Opel Calibra. Wymarzona sportowa fura. To nic ze silnik 2.0 8V 115KM na czwsciach Vectry ale... drzwi bez obramowki jak na Coupe przystalo.
Auto bylo tanie i nikt nie przejmowal sie posypanymi progami czy tylnimi blotnikami.
Wiele aut przeszlo tuning zaopatrujac sie na stacji benzynowej lub we wlasnym zakresie (przyklejane wloty powietrza).
W owych czasach BMW bylo poza zasiegiem, drogie w zakupie i w ekspoatacji no i duzo palilo. Teraz czasy sie zmienily po wejsciu do UE rynek polski zalal sie autami a BMW stalo sie dostepne za mala kase.
Naprawde głęboko ubolewam ze E36 Coupe staje sie a moze juz jest za pozno i stało sie autem do lansu !
Niedobrze mi sie roboi jak wychodzi z Coupety kolo i dumnie jest pewny siebie, czujac sie ze jest na rowni z Nami-fanami BMW! A jak widze w nim wyzszosc na demna bo ja jezdze E30stka to ogarnia mnie smiech. Zawsze nawiazuje rozmowe, pytam czemu BMW a nie Audi bo przeciez BMW duzo pali i czesci sa drogie, on odpowiada ze mial w planie Audi ale gosc sprzedal i kupil to. Ja mu odpowiadam: no widzisz ja BMW nie kupilem przez przypadek ale nigdy nie bede jezdzil E36 Coupe zeby inni mnie nie kojażyli z takimi jak ty.
Nigdy nikogo nie namawialem na BMW, nigdy !
Niech BMW jeżda Ci krorzy je kochają!
No ! jakos mi lepiej teraz na sercu.
Pozdrawiam prawdziwych fanow BMW!
Powyzszy tekst nie mial na celu obrazic wlascicieli E36 Coupe, Calibr i fanow Disco Polo. Bez urazy.
a jeśli chodzi o Disco polo to mam własnie kilka kawałków zespołu Toples w odtwarzaczu mp3, który dostałem od żony pod choinkę. No ale jak się ma Clio , to nawet disco-polo nie wstyd słuchać
jeżdżąc e30 zawsze na światłach włączałem piosenkę, "Dziewczynooo, dziewczynooo, dziewczyno ma, dlaczego jesteś taaaka, dziewczyno, dziewczyyno, dziewczynoo ma, zabrałaś miłość chłopakaaa...." więc myśle, że zapewniałem odpowiedni poziom odbioru mnie jako właściciela BMW
jeżdżąc e30 zawsze na światłach włączałem piosenkę, "Dziewczynooo, dziewczynooo, dziewczyno ma, dlaczego jesteś taaaka, dziewczyno, dziewczyyno, dziewczynoo ma, zabrałaś miłość chłopakaaa...." więc myśle, że zapewniałem odpowiedni poziom odbioru mnie jako właściciela BMW
tak, Ty Lukasz jestes pokojowo nastawiony...Disco Polo lagodzi obyczaje...wstaw tu jakies mp3
teraz e 36 jest najpopularniejsze. kazdy łebek jara sie na widok tego autka. i ldatego jezdzi ich juz chyba najwiecej. pamietam jak podjechalem pod market swoją maciorą i stalo kilku ludzikow, slyszalem ich rozmowe iz " ja to bym wolal jakas trzysta szesnastke ewentualnie trzysta osiemnastke ta taka w nowszej budzie ". dla nich bryla mojego autka to relikt przeszlosci.
zreszta wg mnie e23, e 24, e 30, e 32, e 34 to najpiekniejsze samochody.
zgadzam sie z Toba.
sam jezdze e36 i nie bede ukrywal ze sie najaralem na poczatku ale juz mi przeszlo..na wiosne jak dobrze pojdzie przechodze na e34 z m30.
Co by nie było to era e30 już dawno minęła, wystarczy popatrzeć na allegro, kiedyś po 10-15 stron w kategori było e30 a dzisiaj jak patrze to tylko 5 stron, dla porównania e36 jest 23 strony. E36 kupuja ludzie którzy szukają samochodu a nie BMW i traktują je je zwykły samochód a nie tak jak miłośnik marki traktuje swoją Bawarke
E30 mają albo prawdziwi miłośnicy tacy jak my ale jest nas coraz mniej niestety.... lub mają wiaśniaki którzy kupili za 1000zł ledwo żywą e30 i dobijają ją do końca i jak już umrze całkiem to wtedy żyletki lub na częsci i tak kończą żywot e30-tki...
Tak więc szanujmy swoje e30 bo tylko dzięki takim jak My można spotkać jeszcze ładną e30 na drodze
nie wiem moze jestem inny ale jak kupowalem mojego sedanika (ponad 4ry lata temu) to autko bardzo mi sie podobalo, naped na tyl byl tym czego chcialem, 6scio cylindrowa jednostka pod maska z 24rema zaworami... dziewczyna caly czas katowala ze bmw to dresy, chamy i prostaki... mimo to kaschmirbeige przekonal mnie ostatecznie... dla mnie e36 w mpakiecie (bez wymyslnych spojlerow zderzakow typu monster cz cos) ma jedna z najpiekniejszych lini wsrod SPORT SEDANOW.... piszcie co chcecie ale jak patrze sobie na przetloczenia tylnej czesci... leciutko wyciagnieta w tyl klape bagaznika (bez spojlera) to jestem szczesliwy.... auto kosztowalo mnie mnostwo ka$y i jeszcze wiecej czasu i poswiecen... mam nadzieje ze do wiosny stane sie szczesliwym posiadaczem kompletu 19tek i mam nadzieje ze na takich felgach nikt nie bedzie mial zludzen ze wybralem e36 bo jestem fanem marki a nie kims kto chcial "prawie calibre"...