Siemka.
Jestem właśnie w Irlandii na okres świąteczny i sylwka i wracam jutro.
Zastanawiam się nad zamieszkaniem tutaj na jakieś 2 - 3 lata no i przydałby się jakiś samochód z kierą po prawej stronie.
Oczywiście biorę pod uwagę jedynie słuszną markę - BMW
Na Irlandzkiej stronie znalazłem ogłoszenia i doznałem szoku.
Za E30 (bo taką mam i kocham najbardziej ) trzeba dać więcej niż np za E36 !!
bo tak powinno byc żę zadbany wypieszczony samochod bedzie kosztowac wiecej od auta traktowanego jako transport od miejsca A do B. W Polsce niestety w wiekszosci przypadkow cena niewolniczo wiaze sie z rocznikem, chociaz widac wyjatki ale te sa zarezerwowane dla prwdziwych milosnikow marki ktorzy wiedza czego chca.
Nie dziwcie się, jest to spowodowane tym że jest coraz trudniej o ładne e30, a e36 jest od groma, podobnie jest w niemczech, szfagier ostatnio mówił mi że w komisie widział BMW 1602 z lat 70 tych, wcale bez rewelacji i kosztowało 6tyś euro
E30 to już rarytas
Nie chciałbym być nieskromny, ale moja jest dużo dużo ładniejsza od tych na irlandzkiej stronie (oczywiście jak najpierw zrobie nadgryzione zębem czasu nadkola )
tutaj niemieckie autka są ogólnie drogie.
A co jest najśmieszniejsze, za samochód z silnikiem 1,6 płaci się większe ubezpieczenie niż za np. 2,0, bo te z motorkiem 1,6 uważane są za sportowe
_________________ Pieszy ma prawo przejsc przez jezdnie...na wlasne ryzyko
Ostatnio zmieniony przez adamm 2007-01-02, 19:16, w caoci zmieniany 1 raz
O litości Przecież to woła o pomstę do nieba
Co to za (hm... no właśnie co?) na tylnej klapie?
A, że wyspiarze cenią e30 to wiem z własnego doświadczenia - w zeszłym roku byłem w IRL przez dwa dni (oczywiście e30) i kilku gości proponowało mi, że chętnie ją kupi a ceny oferowali niemałe.... Tylko że ja wtedy nie chciałem jej sprzedać
Pozdro
LJ
_________________ e34 2,5Vanos
Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA
do niemcowni z lawetą, kupujemy E30, potem lekki face lifting w PL (może być nawet agrotuning lub inny festyn bo w IRL się w tym kochają) i na wyspe sprzedać
Ja jestem teraz w bardzo małej miejscowości i widziałem tu 3 E30. Wyglądały strasznie
[ Dodano: 2007-01-03, 15:15 ]
Zresztą, po co aż do niemcowni po E30 skoro w internecie aż roi się od super okazji i to super stjuningowanymi furkami
_________________ Pieszy ma prawo przejsc przez jezdnie...na wlasne ryzyko