ostatnio podpinalem u siebie nie mialem zadnej instalcji w komplecie bo zakladalem soczewki byl przekaznik podstawka i kable .najlepiej kupic orginalna podztawke bo bedzie pasowac do puszki z bezpiecznikami a przekaznik moze byc no name .szybko narysowalem prosze o korekty bo dawno instalowalem ale powino byc ok .pozdrawiam
.....Wypadałoby jakis bezpiecznik dac , chyba ,ze nie narysowałeś.......PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
no sa dwie możliwości rozkręcić puszkę z bezpiecznikami ale to juz jazda .ja zrobiłem tak ze od góry bezpieczników Wcisłem troszkę grubszy drut do środka z lecącymi kablami do kabiny od spodu pociągłem i finito w tej przelotce jest mało miejsca ale na pewno zmieścisz .jeśli nie to musisz odkręcić górną cześć bezpieczników jak sie do tego zabierzesz będziesz widział śruby .pozdrowka
_________________ bmwpolska@interia.pl FURA SIĘ TOCZY ....KRĘCĄ SIĘ FELEEEEE!!!
przekaźnik zwykły 12v ok 40A z podztawka w kazdym motoryzacyjnym dostaniesz .orginalne przekazniki pasują w mocowania a uniwersalne nie ale to pikuś jak chcesz to jedz na szrota i poszukaj przekaźnika.
ja mimo wszystko polecal bym zmusic sie i zdjac przykrywe z bezpiecznikami i tam przepachac kabelek. Nie jest latwo ale są dwie zalety tego
1 estetyka
2 wciskajac gdzies bokiem moze sie przetrzec i problem gotowy.
Kable do halogenow puszczasz:
od puszki bezpiecznikow
pod lewym (od strony kierowcy) blotnikiem
jeden kabel pomiedzy tylem lampy a chlodnicą
drugi gorą atrapy razem z calą wiązką nad chlodnicą na drugą strone.
W puszce masz juz przyslowiowy (+) wiec montujesz tam tylko przekaznik, laczysz przewody tak jak na schemacie powyzej i kabeleki do kabiny.
chodzi mi o całą tak jakby instrukcję, będę zakładał chyba całą instalację od początku, chce je tez podłączyć do wskaźników, chyba mają tam jakąś swoją kontrolkę
wszystko od halogena do przekaznika opisalem powyzej.
Reszta drogi to:
1 pociagnac kabel do szoferki
2 podlaczyc go pod wlacznik
3 pociagnac kabel ktory jest za wlacznikiem swiatel mijania (daje + dopiero po wlaczeniu siwatel) do przelacznika.
4 Do kabla ktory idzie w strone przelacznikow podpiac przewod i poszukac na zegarach miejsca w ktorym masz wyprowadzenie kontrolki i tam go wpiac
Jesli cos pomieszalem to poprawcie ale wydaje mi sie ze to tak jakos wygladalo.
Btw tak mi sie cos chyba pamieta ze jednak z zegarow to jakies wyprowadzenia muszą byc no i czy aby na 100% nie masz w srodku auta kawalka instalacji do halogenow?
co do kontrolki to ja to olalem nie miałem schematu instalacji .poprostu musisz znalesc kabel od włącznika do miesca w zegarach na zarowke halogenow przednich zapewniam ze zarowki tam nie bedzie wiec musisz ja kupic ciągniesz plus od wlacznika i finito .kazda zarowka z kontrolek wymaga tylko + .jakbys nie znalazł to możesz dosztukować bezposrednio kabel do zarowki ale to juz dlubanina .a ha kabla tez mozesz nie znalesc w kostkach zegarow wtyczka moze miec puste piny i jak dowiesz sie ktory pinto tam bedziesz musial sie wlutować. trochę namieszałem ale jak cos t pytaj