swiatla mijania swieca mi dosyc nisko-przepisowo a gdy wlacze drogowe to oswiecaja korony drzew
w poprzednich E36 wszystko bylo idealne
nawet w touringu "dlugie" byly przedluzeniem "krotkich' co dawalo idealna widocznosc
tu jest jakos poprzestawiane
w jednej i drugiej mialem ZKW bez soczewki
jedyna roznica byly zarowki, w touringu blue vision a w obecnej narazie seria ale nie sadze aby to bylo problemem
Tu zwykła regulacja nie pomoże bo jak ustawimy mijania wyżej to długie będa świecic jeszcze wyżej bo reguluje się je razem. Sposób na to jest taki (przynajmniej w ZKW z soczewką) ze zdejmujemy szkła reflektorów a wewnątrz jest jeszcze jedna regulacja ustawienia świateł mijania w stosunku do długich i na tym trzeba skorygowac różnicę. Nie jest prosto to ustawic bo regulowana jest nie tylko wysokość ale i snop światła na boki a do regulacji służa trzy śruby rozstawione co 60 stopni. Samo się to nie przestawiło i ktoś tam musiał coś robić ale ustawić się da.
Tu zwykła regulacja nie pomoże bo jak ustawimy mijania wyżej to długie będa świecic jeszcze wyżej bo reguluje się je razem. Sposób na to jest taki (przynajmniej w ZKW z soczewką) ze zdejmujemy szkła reflektorów a wewnątrz jest jeszcze jedna regulacja ustawienia świateł mijania w stosunku do długich i na tym trzeba skorygowac różnicę. Nie jest prosto to ustawic bo regulowana jest nie tylko wysokość ale i snop światła na boki a do regulacji służa trzy śruby rozstawione co 60 stopni. Samo się to nie przestawiło i ktoś tam musiał coś robić ale ustawić się da.
o taka odpowiedz mi chodzilo
dziekuje
[ Dodano: 2007-01-08, 17:27 ]
--==maly==-- napisa/a:
Światła się ustawia. Najlepiej podjedź na stację diagnostyczną.
wiem ze sie ustawia reflektory na stacji diagnostycznej
napisalem ze z swiatlami mijania nie mam problemu, swieca przepisowo
[ Dodano: 2007-01-10, 12:41 ]
tak to wyglada bez szkla
mam ZKW bez soczewki
"krotkie" sa zespolone z "dlugimi"
hej koledzy ja mam u siebie maly problem:
otoz nie swieci mi swiatlo drogowe od strony kierowcy, przekladalem zarowki i sa na 100% sprawne.. przestalo swiecic tak nagle, kabelki w porzadku..co sprawdzic? czy jest jakis bezpiecznik ktory odpowiada za swiatla drogowe?
.....A jest , jest !! Każda żarówka w reflektorach ma swój osobny bezpiecznik........PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!