Wszyscy chwalą swoje beemki, że super bryki, że do setki mało, że idealne wózki ..
a ja w mojej znalazłem feler, za który są (podejrzewam) odpowiedzialni niemcy.
otóż: elektryczne lusterko JEDNO i to o zgrozo od strony kierowcy a od pasażera manual i jak to w e30 ustawiamy samym lusterkirm a nie jakimiś cięgnami. Niby lusterkami sie nie kręci co 100km ale czasami przy parkowaniu wdłuż krawężnika by sie przydało z tamtej strony elektryczne (żeby podpatrzyć jak sie felga rysuje o beton )
NO I GDZIE TA NIEMIECKA ERGONOMIA!!!
... ale i tak beemki to super bryczki i do setki mają mało ...
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Go
Wysany: 2004-03-29, 08:26
ja mam obydwa lusterka elektryczne nawet mam w prawych drzwiach 2go pilota
Ja mam 316i 90' i też mam dwa elektrycznie sterowane. Wszystkie E30 miały w wyposażeniu standartowym w dwa lusterka regulowane elektrycznie. Prawdopodobnie miałeś uszkodzone prawe lusterko i ktoś założył od E21 bez elektryki. (ja tak miałem w rekinie - lewe było elektryczne - prawe nie - nawet przewodów w drzwiach prawych nie było).
Sprawdź czy masz przewody w drzwiach prawych do lusterka. Wszystko będzie wtedy jasne.
Każda e-30 była wyposażona w elektryczne lusterka .
ja w e30 z 88r 1.8M40 miałem tylko lusterka i zentral zamek i nic wiecej to była cała elektryka w tym aucie.
i niespotkałem jeszcze e30 bez elektrycznych luster.
Go
Wysany: 2004-03-29, 22:35
A R N I E30 napisa/a:
Każda e-30 była wyposażona w elektryczne lusterka .
ja w e30 z 88r 1.8M40 miałem tylko lusterka i zentral zamek i nic wiecej to była cała elektryka w tym aucie.
i niespotkałem jeszcze e30 bez elektrycznych luster.
Nieprawda Arni... moja krowa jak przyjechała zza odry to miała wogóle tylko jedno lusterko, zamiast prawego była tylko zaślepka.
Lewe... owszem, było elektryczne
...tylko że moja krowa to staruszek....
Prawdopodobnie miałeś uszkodzone prawe lusterko i ktoś założył od E21 bez elektryki. (ja tak miałem w rekinie - lewe było elektryczne - prawe nie - nawet przewodów w drzwiach prawych nie było).
Sprawdź czy masz przewody w drzwiach prawych do lusterka. Wszystko będzie wtedy jasne.
co ty pleciesz lusterka zewnętrzne od e21 nie pasują do e30 a po drugie jak ten KTOŚ wymienił lusterko na zwykłe to i zadał sobie trud żeby wymienić pilota na jednokanałowy Coś mi tu niepasuje
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Wszystkie E30 miały w wyposażeniu standartowym w dwa lusterka regulowane elektrycznie. Prawdopodobnie miałeś uszkodzone prawe lusterko i ktoś założył od E21 bez elektryki.
Bzdura Moja becia w `83 wyjechała jako model 323i i miała dwa lusterka z czego tylko lewe elektryczne. Na dodatek powiem, że przy pilocie w lewych dżwiach od sterowania lusterkiem NIE MAM przełącznika na sterowanie lewe/prawe luetrko, więc jakaś ściema typu przeróbki o której mówiłeś jest wykluczona. Były wypuszczane bejce z fabryki z regulowanym elektrycznie tylko i wyłącznie lewym lusterkiem. Jest to cholernie głupie i bez sensu, ale tak było
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Sorry kolego ale nie napisałeś wcześniej że masz sterownik na jedno lusterko, a ja osobiście nie spotkałem się z takim, no ale jak to rocznik 83 i kolega Daniel mówi że ma to samo to musiało to tak wychodzić a tak w ogóle to teoretyzowałem.
ale pewnie ten sterownik ma przełącznik lewe - prawe lusterko no nie
a jak nie masz takiego na dwa lusterka to musisz uchylać szybe i samym lustrem manewrować, to już chyba wygodniej sięgnąć do drzwi pasażera i tam sobie ustawić
NIE sądzisz