BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pytanko o gwint do E36
Autor Wiadomo
świr E-36 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Wrz 2004
Skd: Tarnów
Wysany: 2007-01-10, 22:16   Pytanko o gwint do E36

Mam takie pytanko, czy ktoś kupował coś takiego http://moto.allegro.pl/it...3_e_36_e36.html lub ewentualnie wie co to jest warte. Dodam że pytam z czystej ciekawości, u siebie mam MTechnika i jestem zadowolony, gwinta już miałem i dziękuje.
Chodzi mi o trwałość i twardość tego zestawu.

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2007-01-10, 22:27   

Najtańszy gwint z ebay, na bank nie ma regulacji twardości. W niemczech około 200zł tańszy. :mrgreen:

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-01-11, 14:44   

ja jeslibym kupowal GWINT to tylko i WYLACZNIE KONI... mam aktualnie KONI SPORT KIT i jestem zadowolony (3 lata i dalej lata :mrgreen: )

czarek 

Doczy: 06 Sty 2006
Skd: mazowieckie
Wysany: 2007-01-11, 14:54   

co do linku ktory podal świr to nie polecam
nigdy nie kupilbym juz no name'ow
kupilem auto z podobnym gwintem, falowalo jak lodka przy wiekszych predkosciach
pozniej kupilem sportowy kit, firmy uznanej w Niemczech lecz malo znanej w Polsce
niby wszystko ok ale tluklo okropnie na nierownosciach

a co do tego sprzedawcy to bez komentarza
juz kiedys wysylalem kilka maili z prosba o dokladniejsze zdjecia, opis techniczny itp
zero odzewu
chyba mysli ze znajdzie jelenia na cos takiego
a co do cen w Niemczech to takie wynalazki zaczynaja sie od 270 eur, warto przekalkulowac
wolalbym zwykly kit billsteina, na allegro ma gostek za 1700zl

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-01-11, 15:35   

Jestem tego samego zdania.Jestem akurat troszke w tym temacie bo szukam do swojej buni.Tylko u mnie wchodzi w gre regulowany zawias ,reg.twardoscia bo wysokosc to normalne.Ja osobiscie polecam firmowe gwinty.Ja kierunkuje sie na Weiteca,dobra jakosc i jak na Niemiecki gwint z górnych pulek i serji xt czyli regulowana twardosc cena nie jest kosmicznie wysoka.W Warszawie 3.900.KW Variant 2 czyli tez regulacja twardosci cena 4.800.Różnica w cenie spora a w jakosci nie tak duża.Oba to dobre zawiasy.Weitec obniża przód 40-80 a tyl 30-50.Kw rozni sie wiekszym obnizeniem tyłu do 60 mm ale kto juz tak obniża auto.Leżysz wtedy na glebie po za tym z tego co słyszałem od ludzi którzy używaja gwintów to zejsc mozesz dużo niżej bo tak ciagnie gwint.To co podaje producent to wysokosc tak jak by zalegalizowane i nie uszkodzi sie szybciej zawias czy zderzaki, a za nizsze obnizenie producent nie odpowiada ale jest ono możliwe.Kupowanie takich no namów to strata kasy zreszta przedmówcy już o tym napisali.Dobre zawiasy to również FK,KONI,HR ale z tego co sie orientowałem to na pewno nie ma w HR regulowanej twardości czyli odpada dla mnie a KOni ma niskie pułapy obnizenia acz kolwiek pewnie by wystarczyly w zupelnosci nawet te zapodane przez producenta i nie pamietam ale tez nie byly chyba regulowane jesli chodzi o twardośc .Troche sie rospisałem ale pojawiają sie czasami posty o gwintach wtedy mozna skierowac zainteresowanych na ten post i nie bedzie trzeba już zbyt dużo pisać.Moim zdaniem jak ktoś chce wymieniac cały zawias i chce naprawde poczuc w swoim aucie sport to polecam gwint.Miałem okazje przejechac sie jakis czas temu srebrna piekna e 36 w coupe 325 na gwincie chyba FK i powiem szczerze Ze nie chcialem wysiadać z niej.Pozdrawiam."SZUKASZ ZAKRETóW NIE PROSTYCH" :mrgreen:

jaqub 

Wysany: 2007-01-11, 18:00   

Kamil napisa/a:
dla mnie a KOni ma niskie pułapy obnizenia acz kolwiek pewnie by wystarczyly w zupelnosci nawet te zapodane przez producenta i nie pamietam ale tez nie byly chyba regulowane jesli chodzi o twardośc .

hehe... no nie zupelnie... KONI ma wlasnie regulacje twardosci :mrgreen: ja mam nie w gwincie regulacje twardosci amorkow... ja dodam jeszcze jedno ze nie ma co sie bac gwintow :!: mi wmawiali wszyscy ze gwint ze wzgledu na to ze ma drobny gwint sprawia problemy przy zmienianiu wysokosci bo po zimie ciezko jest go regulowac przez sol i piach ktory sie tam dostaje... wiec kupilem KONI SPORT KIT a jakbym dorzucil ok 1tys pln mialbym gwint... co sie pozniej okazalo... hehe podobno wystarczy dobra szczoteczka do zebow + odrdzewiacz +chwila pracy i gwincik lata jak nowka :!: teraz troche zaluje ze nie mam gwintu ale zawieszenie jest SUPER.. jesli jjuz ktos sie decyduje na kupno nowego to nieradze oszczedzac i przy okazji wymienic wszystkie pierdulki poduszki, plasticzki na amorkach, pianki/odboje itd...

Przemass 

Doczy: 08 Wrz 2005
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2007-01-11, 21:18   

tutaj uzywka ale cos dziwnie wygląda
http://moto.allegro.pl/it...mw_e36_e46.html

jaqub 

Wysany: 2007-01-11, 21:21   

Przemass napisa/a:
tutaj uzywka ale cos dziwnie wygląda
http://moto.allegro.pl/it...mw_e36_e46.html

mega szit wytluczony.... i tylnych brak amorkow :mrgreen:

czarek 

Doczy: 06 Sty 2006
Skd: mazowieckie
Wysany: 2007-01-11, 22:49   

ten z linku to raczej do E46 ale watpie czy jeszcez sie nadaje do jazdy

jest na allegro do E36 za 1150
ma go uzytkownic matixix czy jakos tak
czekam juz 2 dzien na dokladniejsze zdjecia bo widac ze ma juz troche tkm
podobno z pelna regulacja wysokosci i twardosci

kiloff 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2007-01-11, 22:51   

mysle ze te 6 stow warty .. ale znajac zycie to duzo wiecej gostek bedzie za niego chcial ;) niestety E36 to nie golf i uzywanych gwintow praktycznie nie ma ..

www.system.mimbu.pl

świr E-36 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Wrz 2004
Skd: Tarnów
Wysany: 2007-01-11, 23:28   

Tak tylko pytałem z ciekawości wiadomo że pewnie siet jakich pełno. Miałem już u siebie różne zawiechy łącznie z gwintem i tak teraz zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś gwinta na lato i jakieś zloty, a na codzień MTechnik który mam obecnie. Miałem u siebie gwint FK i jakoś zbytnio nie byłem zadowolony bo twardawy był, teraz będe szukał czegoś z regulacją twardości.
Co do tego gwintu który ma na sprzedaż gość z allegro matixi czy jakoś tak to jest taki sam jak ja miałem, ten gwint nie ma regulacji twardości i jest cholernie twardy.

fil 

Pomg: 2 razy
Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: ruda slaska
Wysany: 2007-01-12, 13:40   

a ja mam wlasnie od tych kolesi co podal swir zawias 60/40..tylko zwykly a nie gwint i musze powiedziec ze u mnie sprawdzil sie wysmienicie,jak dla mnie auto jest twarde ale tlumi tez dobrze.nierownosci czuc dosyc mocno ale samochod nie skacze jak pilka.jest to jakis Premium Tec,czyli amory twarde jakis Autotechnik (holenderskie podobno),sprezyny jamex.przyznam ze firma jakas h.wiecoto ale jak juz mowilem u mnie sie to sprawdza..

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Doczy: 10 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-01-12, 16:30   

Tak.To co jest pokazane zawieszenie KW to raczej do e 46 nie do e 36 przód jest inaczej w e36.Co do używek to duże ryzyko kupowac.Wiecej niż 700 zl nie dał bym.Jest ogromne ryzyko że jest ostro wytłuczone takie zawieszenie.A co do tego czy są dostepne to cholernie ciężko.Do golfów mnóstwo.Do bmk niestety nic.Prawie nic.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: