Wysany: 2007-01-15, 10:17 Problem po wymianie świec na nowe BMW E36 328
Panowie prosze o poradę, w sobotę wymieniłem świece na nowe ponieważ przed wymianą stojąc na wolnych obrotach silnikiem czasami szarpało(bardzo żadko i prawie nie odczuwalnie), niemniej jednak, nie wiedziałem kiedy swiece były wymieniane oststani raz, postanowiłem założyć nowe, kupiłem NGK po wymianie z szarpaniem jest jeszcze gorzej, co może być przyczyną?Bo teraz to na wolnych obrotach szarpanie jest już dośc mocno zauważalne.Nie mam gazu.Samochód to E36 328.
Kolego świece NGK to teraz tragedia, nie wiem dlaczego, nie wiem co sie stało ale ludzie mi cochwile przynosza do reklamacji świeczki NGK podobno podróbki zalały rynek częsci i jak ktoś trafi na oryginał japoński to jest zadowolony a jak kupi chińska podróbko to kupa, koleś ostatnio kupił do e30 z 1.8m40 i 3 świece nie działały wogule włożył stare i auto działa tak więc zamontuj stare świeczki na chwile i zobacz czy będzie lepiej, jak tak to niestety lipne świeczki kupiles, w sumie sam już nie wiem co na sklep zamawiać, chyba tylko BERU pozostało z takich w przystępnej cenie bo BOSCH tez niedobry
tez slyszalem ze trafic teraz ORI NGKa jest dosc trudno... ja biore tylko z duzej hurtowni gdzie kumpel jest przedstawicielem... nie kupuj tylko BRISKow tych sportowych bo ja po nich silnik musialem remontowac...