BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Sprzedaż e30 318 i zakup 325 e30 of koz... ;]
Autor Wiadomo
emaloo 

Doczy: 28 Maj 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2007-01-21, 21:35   Sprzedaż e30 318 i zakup 325 e30 of koz... ;]

Wkońcu się zdecydowałem na sprzedaż mojej beci... Aktualnie auto stoi u mechaniora, pierwsza zima w której auto stało pod chmurką i niestety troche syfu powyłaziło ;/ Jakich pieniędzy mogę się spodziewać za 318, m10, 1987 coupe w kolorze broznitbeige-metalic, z wyposażenia tylko elektryczne lusterka i ręczny szyber... Za to auto jak na swój wiek świetnie utrzymane zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz... :]

Mam również kilka pytań związanych z zakupem 325... Chciałbym upolować jakąś w wąskiej lampie (do m-tech 1 brakuje mi tylko zderzaka tył :) ) niestety będę musiał szukać auta z gazem... Czy za ok 5-6 tyś jest szansa kupić taką w którą później nie będe musiał ładował kolejnych 4 tyś? Jakie są różnice w kosztach urzytkowania tych modeli :?:

Liczę na wszystkie sugestie z Waszej strony...
Pozdrawiam!
michał

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-01-21, 21:42   

powiem Ci ze duzo zalezy od szczescia..ciezko powiedziec..ale mysle ze kwota 5 znajdzie sie cos zdrowego jesli chodzi o blache..mechanicznie niekoniecznie albo odwrotnie. najlepiej to cos sprowadzanego..nie wyobrazam sobie kupic beemki od polaczka :mg: poza tym ladowac kase w e30 to cos wspanialego.

moim okiem widze tak:

- sprowadzenie waskiej e30 325i w cenie do ok 500-600euro
- ok 1000 na rejestracje, ubezpieczenie i inne pierdoly
- ok 1000 na instalacje gazowa
- ok 500 na wymiane czesci eksploatacyjnych
- ok 1500 schowane w skarpecie na czarna godzine :mg:

czyli w sumie wychodzi cos 6 tys :|
Ostatnio zmieniony przez southOFheaven 2007-01-21, 21:53, w caoci zmieniany 1 raz  

emaloo 

Wysany: 2007-01-21, 21:53   

Ja też rozważałem wyjazd do niemcowni... Ale tak jak zauważyłeś - koszty, koszty... :|
Ostatnio zmieniony przez emaloo 2007-01-21, 21:56, w caoci zmieniany 1 raz  

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-01-21, 21:54   

emaloo napisa/a:
Ja nawet rozważam wyjazd do niemcowni... :wink:

to jest naprawde madry pomysl.

pozdrawiam :roll:

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-01-21, 21:56   

Cytat:
Jakie są różnice w kosztach urzytkowania tych modeli

zadnych poza laniem benzyny a w twoim przypadku gazu.ale chyba po cos chcesz miec 325 wiec 70 koni robi roznice.

emaloo 

Wysany: 2007-01-21, 22:01   

El Menello napisa/a:
Cytat:
Jakie są różnice w kosztach urzytkowania tych modeli

zadnych poza laniem benzyny a w twoim przypadku gazu.ale chyba po cos chcesz miec 325 wiec 70 koni robi roznice.

Taa... + koszty ubiezpiecznia, laczków :mg: , ceny części...

Menel 

Wysany: 2007-01-21, 22:15   

przeciez ubezpieczenie placisz raz na rok i wyjdzie ci ze 150 zl wiecej .opony to normalna sprawa ze sie scieraja, w 316 potrafia czasami sie szybciej zuzyc niz 325 a wszystko zalezy od kierowcy.ceny czesci? jakich czesci? jak od razu obstawiasz ze sie bedzie wszystko psulo to fajne masz podejscie do beemki. jak dbasz o nia to nic sie nie powinno stac.to nie nowa fura wiec trzeba przygotowac sie na wymiane dupereli raz na jakis czas.

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-01-21, 22:57   

Przy zakupie zwróć uwagę na to co jest do wymiany (i oczywiście nie licz na to, że nic nie będzie....). Jeśli blacha i silnik będą zdrowe to można brać. Zrobić remont zawieszenia czy hamulców to znacznie niższe koszty niż reanimacja budy albo silnika.
W miarę możliwości dokładnie obejrzyj auto. Ja tego nie zrobiłem, bo pomyślałem "widać wszystko co jest do wymiany". Niestety to "wszystko" dopiero zaczyna wychodzić....

Pozdrawiam

Menel 

Wysany: 2007-01-22, 14:05   

ale to chyba normalne ze przy kupnie beemki nie jedzie sie samemu i nie kupuje w ciemno. jak sie nie chce jechac do warsztatu i zawracac im tylki sprawdzeniem autka za 100-200zl to zawsze mozna zabrac kolege fachowca ktory to zrobi w 15 min (ja mam takiego - HEMP :wink: ). przeciez jak za duzo jest do zrobienia to po co sie pchac jak mozna poczekac na inna okazje.

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2007-01-22, 17:15   

uwazaj i nie napalaj sie na konkretny egzemplarz!!! założ z góry ze to szrot i tylko po dokladnych ogledzinach dowiesz sie jak wielki :wink:

mowie powaznie :!:

z takim podejsciem nie powinienes zalowac pozniejszego zakupu a ze os bedzie do zrobienia to normalka przeciez nie kupujesz nowki sztuki z salonu.

a jak chcesz ładna waska w super stanie utrzymana, tylko ze 2litrowke(bez lpg!!) to wiem kto taka moze miec do sprzedania wkrotce...

emaloo 

Wysany: 2007-01-30, 21:29   

Becia sprzedana... :cry: Auto poszło prosto od mechanika, zainteresował się nią jakiś handlarz który mówił, że bierze ją dla siebie ale nie zdziwiłbym się gdyby wkrótce znalazła się na gratce albo na allegro... Po sesji biorę się za szukanie nowej :wink:
ps. orientuje się ktoś jak wyszukiwać auta na ebay.de przez "PLZ" - chodzi mi o to żeby znaleść samochód z określonej miejscowości lub jej okolic. Na mobile.de działa to bez zarzutu a na ebajzlu nie mogę się połapać...
pozdro!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: