Wysany: 2007-01-25, 23:35 [e-36] Zbieznosc i katy ustawienia kol w e-36 328i
A wiec mam takie pytanie, czy na tylnej osi ustawia sie katy nachylenia kol? Bo chyba mam cos z tym nie tak bo zdziera mi nierownomiernie opony, tzn sa zdarte bardziej od wewnatrz niz od zewnatrz.. Zaznaczam ze w obu kolach dzieje sie tak samo! Co moze byc tego przyczyna? Pozdro
A oponki jakie masz i zawias? Większości z nas tu dzieje się to samo, im szersza opona i niższy zawias tym bardziej koła się pochylają a co za tym idzie opony zdziera bardziej od wewnątrz. Jesli się myle niech mnie ktoś poprawi.
im wieksza gleba i szersze opony tym wiekszy negatyw (szczegolnie widoczny na tylnej osi wlasnie) w 90% przypadkow to jest problem przy nierownomiernie zuzywajacych die gumach
w przypadku bmw marwilbym sie jakby zuzycie bylo wieksze po zewnetrznej stronie
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
Oponki mam 225/45 R17 a zawias chyba m-technic ale niewiem dokladnie bo jakos nisko siedzi.. Tak wiec regulacja cos da czy raczej juz tak zostanie?? Bo troche szkoda tych opon, od zewnatrz prawie nowki a od srodka juz prawie lyse(ale tez tak dziwnie je zdziera, tak okolo 1 moze 2cm..). Prosze jeszcze o jakies rady. Z gory dzieki i pozdro for all
yo!
jedz ustawic zbieżnosc( tyłu i przód ) ja mam 2 stopnie negatywu z tyłu i przodu troche sie poprawi ale przy duzej glebie i szerokim kapciu wiesz jaki bedzie efekt tak jak napisałes
pozdro byku