Witam! Przedstawiam moją E30...
E30, 1987, 318i, przebieg 127 000 (chyba ktoś przesadził z przekręcaniem)
Przepraszam za jakość fotek - niestety w tym momencie nie mogę udać się w "plener" ponieważ jestem w trakcie wymiany sprzęgła...
W planach (tu proszę o ewentualne wskazówki/korekty)
- lampy przód (chciałem założyć ringi, ale raczej założe soczewki)
- dymione kierunki
- wywalenie lotki z tyłu
- końcówka wydechu (szukam od dłuższego czasu ale nie mogę znaleść odpowiedniej)
- być może również jakieś lampy na tył...
- poprawki blacharsko/lakiernicze
- jeśli uda mi się dokupić za dobre pieniądze 4sztukę to aluski chyba zostawie
Ogłonie chciałbym żeby auto wyglądało jak najbardziej seryjnie, ostatnio na www.e30.de widziałem podobną i chciałbym się na tym oprzeć... Pracy mam na cełe wakacje
Jak tylko będę mógł wrzucę "świerze" fotki... Proszę Was również o łagodne potraktowanie
Pozdro!
michał
Zderzak tylny jest właśnie w chromie aktualnie ściągnięty bo wymontowałem hak i potrzebuję podkładkę... Spojler również już wymontowany okazało się, że to kamei ciekawe czy uda mi się go pogonić na allegro
pozdro
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-05-30, 17:53
Nie bede oryginalny :
lotka do wywalenia zdecydowanie
jakas gleba delikatna chyba ze lubisz jezdzic miska po asfalcie ...bedzie lepiej wygladac
jak juz soczewki to zderzaki od szerokiej lampy
lampy tyl zdecydowanie do wymiany
alu bardziej do hondy pasuja niz do BMW
czarny metalic i bedzie EXTRA
Alu kupiłem za cenę opon więc narazie zostają, znalazłem czwartą sztukę z tym, że jest droższa od tych trzech które mam dotychczas Moim zdaniem nie wyglą tragicznie a napewno lepiej niż na foto które było robione z góry...
Teraz pytanko - jeśli zdecydowałbym się na wymianę zderzaków od szarokiej lampy to czy nie ma większego problemu z ich dopasowaniem?
mi sie podoba ... szkoda ze niema tych 4 felg bo sa niezłe ... do lamp soczewkowych nie musisz wcale zakladac zderzaka od szerokiej lampy ... bez sens i jest brzydszy ... bedziesz je mogł przyciemnic ... prkatycznie tylko jakies sprezyny -40mm i mozna dbac o wyglad seryjny .... nalegam nawet by tak było
Znalazłem komplet lamp z soczewkami za 150 zł... Jednak cały czas zastanawiam się nad ringami, chyba spróbuje takowe zrobić Jeśli efekt będzie mizerny lub nie będą pasować do mojego auta wtedy kupie soczewke...
Gdyby których z użytkowników trafił gdzieś na OZ Racing F1 World Champion 7J 16H2 chętnie kupię sztukę najlepiej z zapasówki
jestem własnie w trakcie prac.
przedni zderzak pasuje bez problemu, zeby go założyć to potrzeba wymienic przednie uchwyty i zeby ładnie go spasować to jeszcze boczne. niestety zeby ten zderzak ładnie wyglądał to trzeba jeszcze założyc dolny pas po lifcie bo inaczej to bmka zaczyna wygladać jak z usa .
A tylni zderzak to juz masakra, zeby go spasować to z boki trzeba upierdzielic ze 2 cm i jeszcze na środku ok 1cm
Bruner stwierdzam, że wygląda korzystnie
Napisz jaki masz kolor auta jak możesz... Ja u siebie zostawie chyba brewki czarne a dolną listwę z przodu pomaluje w kolor. Zastanawiam się również czy nie pozbyć się tego chropowatego "baranka" z pasa gdzie są halogeny
pozdr.
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-05-31, 18:10
Jesli jest zadbany zderzak w chromie to extra ale wiecie jak to jest w polsce po roku i tak go cos zacznie zrzerac i w tedy wyglada fatalnie
W tylnym zderzaku można się przejrzeć... Po zdemontowaniu haka ładnie go sobie wyczyściłem, porblem mam teraz ze znalezieniem tej podkładki do której mocuje się zderzak
pozdr.