promile promilami ale kazdy inaczej reaguje na ilosc promili we krwi.budowa ciala (wzrost i waga ) według mnie maja srednie znaczenie w tym jak własnie organizm reaguje na promile
znam wielu co sa lepiej zbudowani ode mnie ale mocnej głowy do picia to oni nie maja
chetnei bym sie zmiezył takim alkomatem po dzisiejszej nocy
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Ciekawe ale...
Dlaczego nie pytali o wiek? Pozatym wiele zależy od organizmu, od tego czy np jesteśmy wypoczęci itp... Czyli raczej ciekawostka jednak
Saloot
dokladnie wszystko zalezy od organizmu..
takie programiki to sobie mozna wsadzic nie powiem gdzie..
kazdy organizm jest inny i wszystkie te wyliczenia lekarzy i innych specow od tematu alko to czyste srednie..
jeden moze szybciej usiasc za kolko inny pozniej..
najlepsze efekty i tak sa po np. cukierkach z wodka i saunie gdy kamienie polejemy 40%
wychodza na alkomatach takie wartosci ze glowa boli..to chwilowe oczywiscie, ale zawsze...
trzeba tez bardzooo uwazac na TANIE alkomaty... kumpel kupil jakis alkomat (nie powiedzial ile dal) ale nie byl PROFI... na sylwestrze jak dmuchnalem (bylem dobrze po ponad 0,5l wodki) to wyszlo 0,7 promila potem dziewczyna (wypila 2-3 kolejki wodki i ze 3-4 lampki wina) tez bylo 0,7 promila a najlepsze ze dobudzilem "zwloki" dmuchnely i jaki wynik.... hehehe tez 0,7 promila
kiedys po ostrej imprezie/libacji dmuchalismy tez w alkomat ( jakis z allegro za ok 150pln) i wszyscy mieli 0,00 nawet kumpel ktory na kaca pol godziny wczesniej wypil browar....
wg mnie te wszystkie nieprofesjonalne alkomaty to sobie mozna... podarowac bo tylko szkoda hajsu... i najlepiej wrac z imprezy taxa lub miec zawsze kierowce...
tak btw menel jakie Ty musisz miec zle wspomnienia z policja ze ciagle sie tak wypowiadasz..az tak bardzo Ci weszli za skore i tylko na takich trafiales ze tak sie wypowiadasz?
czy po prostu bo sa wladza wiec trzeba na nich klepac..
oczywiscie zeby nie bylo, widze tez ze rozrozniasz ich na policjantow i milicjantow, ale jednak zastanawia mnie to why..
I pamiętajcie, że badanie na waszym alkosensorze nie jest podstawą prawną przy wykłócaniu się z policjantem
[ Dodano: 2007-02-05, 21:45 ]
Szkoda, że nie wzięto jeszcze pod uwagę osób, które piją non-stop przez np: 4 dni. Po 12 godzinach od ostatniego kieliszka taka osoba czuje się dobrze, ale stężenie alkoholu we krwi jest bardzo wysokie nadal, dlatego trzeba się pilnować.
Można stać prosto na nogach, nie kiwać się, być przytomnym i rozumnym i być pod wpływem alkoholu.
_________________ Niemcy każdy samochód projektują tak, aby można było do niego przyczepić działo i w razie wojny podbić świat.
I pamiętajcie, że badanie na waszym alkosensorze nie jest podstawą prawną przy wykłócaniu się z policjantem
chyba ze ma sie profi alkomat z odpowiednia homologacja (cena ok 5tys pln) to mozna sie klocic
Mariusz napisa/a:
Szkoda, że nie wzięto jeszcze pod uwagę osób, które piją non-stop przez np: 4 dni. Po 12 godzinach od ostatniego kieliszka taka osoba czuje się dobrze, ale stężenie alkoholu we krwi jest bardzo wysokie nadal, dlatego trzeba się pilnować.
Można stać prosto na nogach, nie kiwać się, być przytomnym i rozumnym i być pod wpływem alkoholu.
to jest okrutna prawda... pijac kilka dni z rzedu praktycznie non stop za kolko nie mozna siadac bardzo dlugo... (nawet 3 doby!!!)
Ja po czterech i pół żywcach 0,5 wydmuchałem na policyjnym alkocośtam 0,64 promila.
12 godzin po ostrej imprezie wydmuchałem 1.1 promila a czułem się trzeźwy...