w tym aucie, za jego kierą (dokładnie tym ze zdjęć) gnałem dziś po siekierkowskim 230km/h
z TVNu Cie nie nagrali do PIRATa?
szkoda ze producent nie podaje drogi hamowania ze 100km/h lub lepiej ze 160km/h lub 200km/h (przy tej ostatniej to pewnie bylaby niewiele krotsza niz pociagu )
Łukasz napisa/a:
uwierzcie można zapomnieć przy dźwięku tego silnika, wbijającym w fotel przyśpieszeniu można zapomnieć, że sie kocha BMW...
Wrażenia przyśpieszania lepsze niż w E46 M3...
probowales tym skrecac w ciasnych zakretach czy Ci nie pozwolili
w tym aucie, za jego kierą (dokładnie tym ze zdjęć) gnałem dziś po siekierkowskim 230km/h
z TVNu Cie nie nagrali do PIRATa?
szkoda ze producent nie podaje drogi hamowania ze 100km/h lub lepiej ze 160km/h lub 200km/h (przy tej ostatniej to pewnie bylaby niewiele krotsza niz pociagu )
Łukasz napisa/a:
uwierzcie można zapomnieć przy dźwięku tego silnika, wbijającym w fotel przyśpieszeniu można zapomnieć, że sie kocha BMW...
Wrażenia przyśpieszania lepsze niż w E46 M3...
probowales tym skrecac w ciasnych zakretach czy Ci nie pozwolili
Powiem Ci tak - hamuje zaje biście, naprawdę, hamulce są bez zastrzeżeń, 360mm przód 350mm tył.
W ciasnych nie bardzo próbowałem, bo siedziałem po raz pierwszy za kierą tego potwora...tylko w deche na prostych i slalom między autami
Ale nie porownoj SRT8 do silnika z M3 E46 Porownaj sobie z najnowsza M5 bo tak to sie rocznikowo uklada
w m3 e46 objechalby Cie nawet slepy (patrz TOP GEAR i wynik whitleja)...
ten SRT8 ma 420 kucy ale co z tego jak masa wlasna prawie 2,2 tony (to przynajmniej pol tony wiecej niz w e46!)
Ale nie porownoj SRT8 do silnika z M3 E46 Porownaj sobie z najnowsza M5 bo tak to sie rocznikowo uklada
w m3 e46 objechalby Cie nawet slepy (patrz TOP GEAR i wynik whitleja)...
ten SRT8 ma 420 kucy ale co z tego jak masa wlasna prawie 2,2 tony (to przynajmniej pol tony wiecej niz w e46!)
5.1 do paki, wiec nie wiem, czy z tył napędem choćby do 120km/h M3 by włoiło na prostej temu 4x4, moment też konkret bo 570 Nm..
na zakrętach tak, ale na prostej nie sądzę....
A to co się dzieje, kiedy przy 120 km/h dajesz kick down też jest warte uwagi, masakra.
[ Dodano: 2007-02-06, 10:11 ]
Adi napisa/a:
I czym tu się chwalić, że jechałeś w zabudowanym z taką prędkością Wątpliwe
Most Siekierkowski, na którym pewnie Adi nie byłeś jest całkiem bezpieczną prostą nową trasa, z trzema pasami w każdą stronę oddzielonymi sporą barierą...Nie stwarzalismy zagrożenia. Przynajmniej ja Kolega odpowiedzialny za to auto, który ujeżdżał je już któryś dzień z kolei, kiedy wsiadł, zrobiło mi się naprawdę gorąco....
[ Dodano: 2007-02-06, 10:12 ]
Yakuzatti napisa/a:
W centrum Wawy?
Łukasz, Cie poje?
jakie tam centrum, obrzeża....
Yaku, nie odmówiłbyś sobie takiej pojeżdżawki, wierz mi. Niecodziennie siadasz za kółkiem prawie najszybszej terenówy świata...
[ Dodano: 2007-02-06, 10:12 ]
kamil.k napisa/a:
widziałem cie snilo mi sie ze jade bokiem po siekierkowskim humerem z silnikiem od m5 a tu nagle Łukasz mnie wyprzedza prawie sie obudziłem
dla niedowiarków jutro wkleję foty
_________________ Weteran
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 2007-02-06, 09:17, w caoci zmieniany 1 raz
Pochwal sie jeszcze ktos Ci pozwolil jechać takim czymś z taką prędkością w takim miejscu, chyba ten ktoś był głupszy od Ciebie albo lejesz wode
A czy myślisz, ze redaktorzy wypożyczający auta jeżdżą zgodnie z przepisami? To się mylisz. Po co miałbym lać wodę? Dzielę się wrażeniami
Zresztą z tą prędkością jechaliśmy chwilę, osiągnięcie tej prędkości zajmuje naprawdę mało czasu...
Co do prędkości to fajnie że to nie mój most
A estetycznie ten samochód pozostawia wiele do życzenia jakiś taki kanciasty i z wielką rozdziawioną gębą z przodu. (ale to tylko moja babska opinia wolę to )
też bym wolał, ale ta rozdziawiona gęba działa na kierowców w kapeluszach ( w Fabiach, Thaliach, Clio ) na lewym pasie idealnie, uciekają jak przed Smokiem
Most Siekierkowski, na którym pewnie Adi nie byłeś jest całkiem bezpieczną prostą nową trasa, z trzema pasami w każdą stronę oddzielonymi sporą barierą...Nie stwarzalismy zagrożenia. Przynajmniej ja Kolega odpowiedzialny za to auto, który ujeżdżał je już któryś dzień z kolei, kiedy wsiadł, zrobiło mi się naprawdę gorąco....
Tak nie byłem tam i nie ma różnicy czy tam jest jeden pas czy pięć to jeśli to teren zabudowany to jazda z taką prędkośćą jest głupotą. I nie zawsze nowa prosta droga jest bezpieczna!
Fajnie, że miałeś okazje prowadzić takiego potworka tylko czemu nie na jakimś zamkniętym odcinku drogi gdzie osiąganie takich prędkości można by nazwać bezpiecznym a nie w ruchu miejskim.
Tak nie byłem tam i nie ma różnicy czy tam jest jeden pas czy pięć to jeśli to teren zabudowany to jazda z taką prędkośćą jest głupotą. I nie zawsze nowa prosta droga jest bezpieczna!
Fajnie, że miałeś okazje prowadzić takiego potworka tylko czemu nie na jakimś zamkniętym odcinku drogi gdzie osiąganie takich prędkości można by nazwać bezpiecznym a nie w ruchu miejskim.
Tam nie ma ruchu - od wezła MARSA PŁOCHOWIECKA w storne moktowa jedzie moze jakies 3-4 auta w sumie 4 pasy - dopiero przy właczeniu GOCŁAWIA czy GROCHOWA przed samym mostem trzeba zwolnic bo nigdy nie wiadomo - a po drugie nowa droga a ma taka hopke w pewnym miejscu ze przy 80 mozna zawadzic miska o asfalt.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.