BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zagłowki tylniej kanapy e30 touring
Autor Wiadomo
marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2007-02-06, 01:10   Zagłowki tylniej kanapy e30 touring

Siemka
j/w czy da rade wsadzić do tylnej kanapy w touringu zagłowki z przednich foteli??
Kupiłem nowe fotele wiec ze starych mógł bym wyjąć zagłówki, a już dawno myślałem o zamontowaniu ich na tylniej kanapie. Robił ktoś coś takiego???
Czy da się to zrobić tak żeby się do czegoś nadawało, czy powinienem zacząc szukac kanapy z zagłówkami???

Pozdro :beer: :beer:

DUNLOP 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Gru 2006
Skd: Osie
Wysany: 2007-02-06, 10:45   

Same zagłówki będą pasowac, ale prowadnice do ich trzymania od przednich foteli raczej nie podejdą, tak że musisz coc takiego zdobyc, przykręcone na dwie śrubki z tyłu kanapy.

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-02-06, 16:00   

też mnie "męczy'', zeby sobie założyć te zagłówki z tyłu, w poprzedniej e30 miałem, ale były nieorginalne BMW, słabo to wyglądało i samo mocowanie było kiepskie, moja kanapa od tyłu wygląda tak:

jak ktoś ma zdjęcia jak wygląda wersja z zagłówkami to niech wrzuci foty...

Tomasz 77 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 06 Lip 2006
Skd: białystok
Wysany: 2007-02-06, 21:25   

W poprzednim aucie sam montowałem zagłówki z tyłu ( też e30 turing ) . Z tego co pamiętam w moim były już gotowe prowadnice w kanapie, więc wystarczyło tylko zrobić otwory w tapicerce i założyć plasticzki (prowadnice do zagłówków) w rurki. Na otwory w tapicerce założyłem oryginalne maskownice ( takie jak w przednich) . Cała operacja jest łatwa . Wygląda to b.dobrze. Miłej zabawy.

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2007-02-11, 08:24   

Siemka
Zagłówki już są w autku. Wszystko pasuje z przednich foteli. Zaslepki tapicerki, plastikowe kołki rozporowe mocujące zagłówki i zagłowki odzyskałem z przednich foteli. Wszystko jest gotowe nawet nie trzeba oparcia rozbierać zeby to zamontować. Efekt super. Jutro pokaże foty.
Pozdro

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2007-02-11, 09:15   

Mówisz że wszystkie bebechy są zamontowane w kanapie, tylko że niedali zagłówków?Będę musiał sprawdzic u siebie.Pozdrawiam :wink:

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2007-02-11, 09:18   

ogólny napisa/a:
Mówisz że wszystkie bebechy są zamontowane w kanapie, tylko że niedali zagłówków?Będę musiał sprawdzic u siebie.Pozdrawiam :wink:

To znaczy jest specjalna konstrukcja w otworami w które trzeba tylko wcisnąc takie plastikowe kołki rozporowe które wymontowałem z przednich foteli wyciąc dziury i po robiocie, przygotowałem małe fotostory z przebiegu tych prac ale zapomniałem dzis mp3 z domu :-( jutro wieczorem bede w pracy to umieszcze na forum dokładnie z fotami jak to było krok po kroku.

Pozdro

[ Dodano: 2007-02-12, 20:10 ]
Siemka

O i prosze, nie ma za co :-D

http://forum.beemka-klub....p=187761#187761

:beer: :beer:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw