BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z e34 525i m20b25
Autor Wiadomo
ICEMAN 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 20 Pa 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2007-02-02, 16:14   problem z e34 525i m20b25

mam takie pytanie, niemoge odpalic mojej betki zlokalizowałem ze niedziała pompa paliwa. tzn działa na krootko ale jak jest w baku to gdzies niedochodzi prąd i niepodaje paliwka. gdzie sa jakieś przekazniki od tej pompy albo bezpieczniki, bo generalnie te co sa pod maska to wszyskie sa całe. i 2 sprawa to jak wyjąłem świece zeby sprawdzic czy jest ioskra to jakoś tak dziwnie. iskra jest ale tak jakby 3 nastepujace po sobie zapłony a nie jeden, dodam ze iskra jest ładniootka ale dlaczego az 3 razy w ułamku sekundy a nie jedna ?? ??? beta m20b25 rocznik 88

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-02-02, 20:52   

w e30 przekaznik od pompy to pierwszy od strony kierowcy.nie wiem jak jest na 100% w e34.w e30 od pompy jest nr 10 albo 11 w 34 tez moze tak byc ale mozesz sprawdzic wszystkie bezpieczniki zeby było pewne ze to nie jest wina bezp.

taka potrójna iksra jest na kazdej swiecy czy tylko na jednej :?:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

ICEMAN 

Wysany: 2007-02-02, 21:58   

na kazdej świecy, widac ze w ułamku sekundy sa jakby 3 zapłony, nigdy sie z tym niespotkałem a jestem mechanikiem i jooz roozne silniki robiłem, a to mnie zaskoczyło :D

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2007-02-02, 22:51   

pewnie gdzies jakies przebicie masz, moze kopolke i palec spprawdz.

ICEMAN 

Wysany: 2007-02-04, 17:26   

przebicia niema zadnego,czyli co nikt niema zadnej opcji????

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2007-02-04, 20:01   

podmien z kims kompa albo czujnik położenie wału.komp musi dostawac jakis bledny sygnał i dlatego tak steruje cewka ze sa trzy iskry po rzad.

masz podłaczony ten impulsator czy jak to sie zwie :?:

ICEMAN 

Wysany: 2007-02-06, 02:54   

jaki impulsator?? chodzi ci o czujnik halla??? jezeli tak to jest podłaczony, bez niego niebyło by woogoole iskry bo komp zczytuje zapłon z niego. a co z tą pompą, bo autko mi stoi bo niemam zabardzo czasu sie za nie zabrac a chciałbym wiedziec gdzie zacząć szukać tego przekaznika od pomby ew. jakies bezpieczniki gdzie sa??

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2007-02-06, 07:39   

ICEMAN, napisałem w poscie wyzej jak to jest w e30

reszty poszukaj na forum bo pewnie bylo :)

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2007-02-06, 08:46   

impulsator to taka mini ceweczka założona na jednym z przewodów zapłonowych o ile pamiętam chyba na 1 cylindrze .czujnika wina to to nie powinna byc ja bym stawiał na kompa albo zwarcie w instalacji

była E30 320i coupe

Mauser 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2007-02-06, 09:00   

M20 mi nie odpalil bez tego czujnika - odłącz wtyczke to zobaczysz

ICEMAN 

Wysany: 2007-02-06, 14:27   

impulsator mam podpiety i wszystko inne tez. dziaisaj dostane nowy rozrusznik bo stary sie zjarał to bede kombinował dalej. moze znajde ten przekaznik.
pozdr

ryniek100 

Doczy: 14 Sty 2007
Skd: kozuchow
Wysany: 2007-02-06, 19:42   

przekaznik pompy jest w skrzynce tam gdzie komp silnika i abs-u,pamietaj ze w e34 pompa zaczyna dzialac dopiero podczas odpalania silnika

ICEMAN 

Wysany: 2007-02-07, 00:37   

czyli dopiero jak krece rozrusznikiem to działa pompa ?? a na jakiej to zasadnie, to jest uruchamiana przepływką czy jak, bo włąsnie mnie zastanawiało ze po przekreceniu kluczyka na zapłon pompa niepodaje paliwa. jootro sprawdze czy jak nim krece to pompa podaje paliwko.

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2007-02-07, 18:17   

po przekreceniu kluczyka pompa powinna na jakies dwie-trzy sekundy sie właczyc.pozniej normalnie zaczyna dopiero pracowac jak sie kreci rozrusznikiem

ICEMAN 

Wysany: 2007-02-07, 21:18   

no dobra pomapa chodzi bo dzisiaj sprawdziłem jak krece. ale inna kwestia, dalej niemoge jej odpalic, wyjąłem listwe z wtryskami i wszystkie podaja pliwo w jednym momencie, tak jakby 6 wtrysków podłączono do jednego. niewiem dlaczego bo mi sie wydaje ze wtryski powinne podawac paliwo pojedyńczo w momencie kiedy jest ssanie na danym cylindrze, a one podają paliwo kazdy w tym samym momencie i to dość czesto, czy tak ma być czy coś jest nietak bo ja zglopiałem.

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2007-02-08, 07:43   

wtryski normalnie pracuja parami a nie osobno.jak pracuja wszystkie to znaczy ze jest tryb awaryjny

odlacz przeplywke i zobacz czy sie cos poprawi

ICEMAN 

Wysany: 2007-02-08, 13:51   

nic sie niepoprawiło dalej to samo :twisted:

jak wyjmuje swiece i przykładam do miejsc gdzie sie je wkreca i krese silnikiem to sa zapłony wiec wszystko powinno byc oki. a jk je wkrece to za cholere niemoge jej odpalic. paliwo jest iskra jest zajebista a tylko kilka razy kopnie któryś cylinder i dalej zonk. koorde niemam jooz siły i niewiem co dalej robic.

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2007-02-08, 18:47   

pokrec troche i wykrec swiece.powinny byc mokre.jesli nie beda to znaczy ze nie dostaje paliwa

a ta iskra to juz jest taka normalna czy nadal potrojna :?: sprawdzałes dokłandnie czy kazda swiece na kazdym przewodzie ma iskre :?:

sprawdz dolot .moze gdzies jest jakas nie szczelnosc i za duzo powietrza leci.wyreguluj luz na zaworach

ja ostatnio nie zakreciłem korka od oleju. odpaliłem i :shock: silnik cos dziwnie pracuje ale zaraz mi sie przypomnialo ze korka nie zakreciłem

ICEMAN 

Wysany: 2007-02-08, 22:40   

kamil.k a wiec wczesniej pisdałem ze wyciągnąłemm całą listwe i wache dostaje, iskra tez juz jest oki bo winą był czujnik halla przy wale. dzisiaj spedziłem przy niej cały dzien i nawert na chwile odpaliłem(podgrzałem świece nad gazem zeby ich niezalało i zaskoczył na wyzszych go potrzymałem chwile i zgasł), doszedłęm dlaczego niepali. a wiec wina jest zalewanie silnika, wtryski podają wszystkie razem, i to 3 razy w ciagu 1 obrotu wału, czyli ze kazdy cylinder dostaje potroojna dawke paliwa. i tu powstaje pytanie dlacxzego, czy ktoś wie jak dokładnie działa te wtryski??? wedloog mnie kazdy wtrysk powinien podac 1 dawke paliwa w momencie suwu ssania, ale ktoś wczesniej napisał ze te wtryski chodzą parami, wiec niekumam bo jak jeden ma sów pracy to droogi ma ssanie wtedy wiec to jest bez sensu, i ktoś napisał o programie awaryjnym kompa, a jak zrobić zeby chodził normalnie??? moze ktoś mi pomoze bo mi juz rece opadają.

ryniek100 

Wysany: 2007-02-09, 07:27   

Wedlog mnie jeden wtrysk powinien raz psiknac paliwem na jeden obrot walka rozrzadu(nie walu korbowego).Wszystko wzkazuje na walniety sterownik,mozesz tez sprawdzic czujniki na wale korbowym,mozliwe ze one za szybko licza obroty i komp daje czesciej dawki paliwa.To taka moja hipoteza,bo nie widze auta,ale mozesz to zobaczyc.Aco zrobiles ze z iskra jest juz dobrze?

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2007-02-09, 07:47   

ICEMAN ten tryb awaryjny wacza sie chyba miedzy innymi wtedy jak padnie przepływka albo sie ja odłaczy

poszukaj najlepiej kogos z takim silnikiem i sprawdz czy na innej przeplywce jest poprawa

ICEMAN 

Wysany: 2007-02-09, 07:57   

ze iskra jest oki to zmieniłem czujnik halla na wale, wiec niemoze zliczac za duzo bo iskra jest w odpowiednim momencie na kazdym cylindrze, tylko dlaczego te wtryski tak czesto podają, wyglada na to jakby były wszystkie razem podłączone i zamiast podawac jeden na jeden gar to wsztstkie wtryskuja. :help:

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2007-02-09, 17:24   

tak teraz przyszło mi do głowy ze skoro miales padniety czujnik to komp zlapał jakies błedy i przełaczył sie w tryb awaryjny
moze wystarczy zresetowac kompa odłaczajac akumlator :)

ICEMAN 

Wysany: 2007-02-10, 13:17   

kamil to była pierwsza zecz jaka robiłem :D myslałem ze reset tez pomoze :D ale niestety niepomugł

[ Dodano: 2007-02-10, 16:44 ]
a powi mi ktos co to za pudełeczko mam ne lewym przednim kielichu(tym od kierowcy)?? sa w środku miejsca na 4 przekazniki ale ich tam niema założonych.jak wtykam je tam to jeden sie załacza.od czego sa te przekazniki ??

ryniek100 

Wysany: 2007-02-12, 05:13   

W tej puszce mieszcza sie przekazniki od wentylatora klimy i chyba od spryskiwaczy reflektorow.Jak nie masz tego wyposazenia to wtykaj tam nic

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: