BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
zamek
Autor Wiadomo
center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-10-20, 19:18   zamek

ja sie wqrzylem dzisiaj i postanowilem naprawic sobie nie zamykajacy sie kluczykiem centralny...
ale jak do tej pory nie doszedlem do niczego konstruktywnego i dalej zamykam autko przez cyngiel w drzwiach..
jakis kawalek helpa? bo dojscia do tego zamka i laczenia nie ma prawie wcale, dziura na dole ale wszystko co wazne blacha przeslania..
myslicie ze da rade samemu to zrobic, zaczac rozbebeszac te drzwi, odkrecac srobki i sprobowac to wytargac czy lepiej pie...yc i dac zarobic specjaliscie? bo przekrecam kluczyk chcac zamknac a on jakby przechodzil i nie mial sily tego zlapac, tak jakby sie 'slizgal' i nie lapal...
a lipa bo otwiera ladnie...

mgr inż. Jędrek ;)

sybir 
wiatr z dupy

Pomg: 5 razy
Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2004-10-20, 20:56   

Czesc. Rozbebeszyć drzwi to nie jest tak dużo roboty. Możesz chociaż spróbować sam naprawić, może to jakaś mała drobnostka. Jak nie zobaczysz to nie będziesz wiedział
sie ma

kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2004-10-20, 21:42   

Jak z drugiej strony jest to samo to sprawdź sterownik od centralnego.

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-10-20, 22:57   

z 2 strony w ogole ani sie nie otwiera nie zamyka, takze chyba jednak z calym balaganem sie wybiore do znawcy...

mgr inż. Jędrek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-21, 09:46   

mialem co podobnego w e34 w drzwiach od pasazera zawiesil mi sie centralny i skonczylo sie wymiana silownika zamka

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-21, 12:21   

moja rada rozbieraj to sam po co masz komus placic za tak prosta robote jazeli to jest zamek od strony kierowcy (z drugiej strony wyglada to inaczej) to moze byc pekniete takie "cos" na koncu zamka (nie wiem jak to nazwac) mialem taki sam problem jak ty. te "cos" uruchamia centralny przynajmniej wszystko na to wskazuje jak to jest to co mowie potrzebny ci bedzie drugi zamek ale najpierw sprawdz zeby wyjac zamek po zdjeciu boczka tapicerki siegasz reka do zamka wyczujesz przy nim blaszke troche odgieta w twoja strone wyjmujesz ja i gotowe powodzenia

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2004-10-21, 21:25   Zamek

Przy bębenku zamka jest styk sterujący silownikiem CZ (centralnego zamka). Rzeczywiście ja on sie nieco poluzuje na tym bębenku to silownik nie dociąga do konca.Mialem to samo pomaga opisana przez kolegów regulacja "tego coś" - pozdrawiam -henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: