BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przestroga i info.
Autor Wiadomość
lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Wysłany: 2007-02-07, 14:01   Przestroga i info.

http://motoryzacja.interi...0-zl,867871,415

Moze i ja wytocze proces i bede sie domagal drzwi ktore nabylem za zlotowke : )

Pawel735 

Wysłany: 2007-02-07, 14:56   

Nie tak dawno ktoś z forum wylicytował silnik 3,5 litra za złotówke.

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysłany: 2007-02-07, 15:20   

gosc od tego jeepa ma przewalone. musi zalatwic takiego jeepa temu co wygral licytacje za ponad 20 tysiakow. wtopa na maxa. ale zarty sie skoncza.

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysłany: 2007-02-07, 15:44   

ja zanabylem ostatnio szpere za zlotowke :) do e36 no ale za 1 zl 8)

Mlody 
%-)

Wysłany: 2007-02-07, 15:45   

Pawel735 napisał/a:

I co z tego wyszlo??

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wysłany: 2007-02-07, 15:54   

Ludzie niektórzy myślą że allegro to zabawa stąd takie akcje, mało który użytkownik sie zapoznaje z regulaminem a jak by nie patrzeć sprawe wypada traktować poważnie bo tranzakcjie droda elektroniczną są tak samo traktowane jak zwykłe

Ostatnio wylicytowalem oponki 225/50/16 za 11,50zl :) , jak by nie fakt że sama wysyłka 35zł to bym je wziął bo koleś sie pogodził sie z faktem że za 11zł sprzedał opony ale zaproponowalem mu że jak nie chce to nie ma sensu żeby wysyłał bo nie wejda mi takie opon więc wystawil pozytywa i jest ok ale ta sprawa w sądzie to przykład że nie ma żartów i można sie zdziwić

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Pawel735 

Wysłany: 2007-02-07, 16:50   

///M napisał/a:
Pawel735 napisał/a:

I co z tego wyszlo??

Nie wiem bo nie mogę odnaleźć tego wątku na forum ale podejrzewam ze pewnie nic bo taką sprawę trzeby było dochodzi w sądzie.

Gasper 
Powered by BMW

Wysłany: 2007-02-07, 16:51   

Sorry, ale dziwię się w ogole, ze jest takie wielkie halo odnosnie tej sprawy z allegro. Na całym świecie ludzie wystawiający przedmioty bez ceny minimalnej musza sie liczyc, ze mogą za grosze oddac je kupującemu. Aukcja się kończy i najwyższa oferta wygrywa. Czemu w domach aukcyjnych ludzie sie nie wykręcają przed oddaniem rzeczy za wylicytowaną sumę??

Przyznam się ,że często udawało mi się kupować różne graty na ebay za symboliczne 1 Euro i na kilkadziesiąt przypadków tylko dwie osoby próbowały się wymigać. Postraszyłem sądem, albo po prostu do nich pojechałem i sprawa rozwiązana :)

Obserwując ciągle aukcje, widze ,ze tylko w Polsce jest taka samowolka i ludzie traktują allegro jako serwis ogłoszeniowy i bezczelnie piszą w opisach przedmiotów, że mogą w każdej chwili ją zakończyć, lub też nie oddać przedmiotu jeśli cena nie będzie dość wysoka. Tak samo jak aukcje od 1zł i w opisie podana stała cena sprzedaży. Żal na opłaty dla Allegro, więc kombinatorstwo się rozwija :evil:

Pawel735 

Wysłany: 2007-02-07, 17:24   

Zatem o ile dobrze mi sie wydaje jeśli ktoś aukcje wystawia od złotówki a pisze ze w opisie cena wynosi tyle i tyle ale licytacja nie osiagnia tej kwoty to mimo wszystko jest zobowiazany do sprzedazy przedmiotu za kwotę wylicytowaną a to ze w opisie sobie wpisał ze chce tyle i tyle nic nie znaczy.Gorzej jednak gdy koleś przed zakończeniem aukcji odwoła wszystkie oferty.

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-07, 17:43   

Pawel735 napisał/a:
///M napisał/a:
Pawel735 napisał/a:

I co z tego wyszlo??

Nie wiem bo nie mogę odnaleźć tego wątku na forum ale podejrzewam ze pewnie nic bo taką sprawę trzeby było dochodzi w sądzie.

gadaj z Rafałem :wink:

[ Dodano: 2007-02-07, 17:48 ]
Pawel735 napisał/a:
Gorzej jednak gdy koleś przed zakończeniem aukcji odwoła wszystkie oferty.

regulamin allegro przewiduje katalog zamknięty możliwości, w których można odwołać oferty i tylko wtedy można to zrobić - pisanie o odwoływaniu ofert jest niezgodne z regulaminem

ludzie by nie wystawiali od 1 zł, ale qxl ściąga chore kwoty ... poza tym żyjemy w państwie cwaniaków, więc nie można być gorszym

na allegro jedyną sankcją do obecnej chwili negatyw - teraz groźba wieloletniego procesu sądowego :P

speed 
Michał

Wysłany: 2007-02-07, 21:07   

I tak ma byc ja licytuje komplet foteli do bmw e32il w pelnej elektryce jak narazie zaplace za nie 75zl zobaczymy co bedzie jutro bo juro konczy sie licytacja :) Tylko prosze mi ceny nie podbijac :) A kilka dni temu wygralem licytacje malego kompa do e34 ale kilka min przed koncem gosc wycofal aukcje podajac jako powod "blad w opisie" czy to nie jest smieszne :?: :?: :?:

Every man dies... But not every man really lives...

jaqub 

Wysłany: 2007-02-07, 21:38   

a mnie to lotto :mg:
mnie stac zeby zadzwonic i dowiedziec co i jak... jak czuje ze ktos cos bajeruje to odpuszczam temat jak nie to sie umawiam i kupuje... jak w miare blisko to odbior osobisty/ jak dalej ale byle co w sensie malo warte to przedplata na konto i wysylka/ jak cos drozszego to ZAWSZE ODBIOR OSOBISTY... mialem kilka przypadkow ze ktos ode mnie cos kupowal bez praktycznie zadnego kontaktu i potem sie awanturowal ale temat szybko urywalem ze nie bylo kontaktu/wszystko jest zgodne z opisem aukcji i niech mnie poda do sadu skoro nie bylo go stac 2 czy 3 pln na telefon...

Prosiak 

Wysłany: 2007-02-08, 15:13   

...ja sie kiedys spotkałem z sytuacją ze kumpel podbijał cene kumplowi (na jego prosbe) zeby cena wzrosła na licytacji :?
Pzdr.Prosiak :roll:

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Wysłany: 2007-02-08, 15:30   

Prosiak napisał/a:
...ja sie kiedys spotkałem z sytuacją ze kumpel podbijał cene kumplowi (na jego prosbe) zeby cena wzrosła na licytacji :?

Chyba każdy sie z tym spotkał :lol: Dlatego trzeba licytować minute przed końcem. Ewentualnie atakować Snipem jeżeli nam bardzo zależy a np nie będzie nas w chacie.

Pewnie spotkaliście sie z sytuacjami że poszły RSy za 1000zł i wszystkie oferty wycofane ponieważ "felgi zostały skradzione z piwnicy" :lol:

"Każdy orze jak może"

speed 
Michał

Wysłany: 2007-02-08, 15:38   

Moze wyjde teraz na laika ale jak to jest z w ostatnich sekundach aukcji BCM cena rosnie nawet dwukrotnie a licytujacych jest kilku a ja w tym czasie nawet nie zdazylem kliknac na klawisz myszy nie mowiac juz o licytowaniu. Licytowalem wspomniane przeze mnie fotele i doslownie na kilka sek przed koncem aukcji pojawilo sie dwoch licytujacych i przebili moja kwote dwukrotnie :shock: Jak to zobaczylem oczywiscie licytowalem dalej no ale braklo czasu niestety :( 8)

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Wysłany: 2007-02-08, 15:56   

Właśnie dlatego nie kalkuluje sie licytować np tydzień przed końcem. A jak naprawde zależy Ci czymś i wiesz że dasz najwięcej a z refleksem u ciebie krucho to ustawiasz sobie w Snipie żeby oddało strzał np 2 sekundy przed końcem :] wtedy nikt Ciebie nie zdąży przebić. Ustawiasz sobie maximum i po sprawie, jak twoje maximum wystarczy to po sprawie, jak dasz zamało to trudno :]

speed 
Michał

Wysłany: 2007-02-08, 18:55   

aaaaaaahaaaaaa :shock: a co to ten Snip :| :?: :?: :?: gzie to mozna pobrac i jak to dziala :?: :?: :?: z góry dzieki za info :)

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Wysłany: 2007-02-08, 19:27   

speed, Teraz dużo ludzi korzysta ze snipa, sam kiedyś strzelałem (z udanym skutniem) w pewną aukcje kiedy mi bardzo zależało.

http://www.snip.pl/
rejestrujesz sie , podajesz hasło i potem tylko dajesz namiary na aukcje w którą chcesz strzelić, ustawiasz ile przed końcem i już :] potem tylko zostaje kwestia czy ktoś nie dał w maximum więcej niż Ty sobie ustawisz :]

Powodzenia następnym razem życze ;)

speed 
Michał

Wysłany: 2007-02-08, 19:38   

Dzieki :) Zdaje sobie sprawe ze wiele osob z tego korzysta ale przynajmniej szanse beda troszke bardziej wyrownane :) :wink:

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Wysłany: 2007-02-08, 20:10   

Jak już cos ustrzelisz to pochwal sie ;)

speed 
Michał

Wysłany: 2007-02-08, 22:50   

Nie omieszkam :]

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysłany: 2007-02-08, 22:54   

Pietrek napisał/a:

cos na miescie oczywiscie ;D

speed 
Michał

Wysłany: 2007-02-09, 11:40   

urbi napisał/a:
Pietrek napisał/a:

cos na miescie oczywiscie ;D

Ja grzeczny jestem :aniolek: , a strzelam ewentualnie z instalacji podtlenku lpg :lol: :evil2: :okular:

Yakuzatti 

Wysłany: 2007-02-09, 16:50   

O, ten snip moze byc niezly, tylko szkoda, ze strona nie dziala :lol:

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Wysłany: 2007-02-09, 18:01   

No jak nie działa, jak działa :P

Odpowiedz do tematu