BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nablyszczacz do felg ??
Autor Wiadomość
adamm 
9" fan ;-)

Wysłany: 2007-02-09, 20:10   Nablyszczacz do felg ??

Siemka.

Dzisiaj oddałem felgi do naprawy -> prostowanie, nadspawanie rantów, dorobienie dekielków i...

Jedna felga ma coś w rodzaju poleru, ale poler jest ciemny a ona jednak jest jaśniejsza niż po normalnej polerce. Poza tym widać na niej, że jest czymś jakby pomalowana.
Gościu co to będzie robił powiedział, że felga ma fabrycznie parapety pociągnięte jakimś nabłyszczaczem ale on nie wie skąd coś takiego wziąć.

Efekt tego jest taki:

Jeśli ktoś z Was spotkał się już z czymś takim, to proszę o info, jakiej firmy, ile kosztuje, czy jest w spraju itd.

Robiąc zwykły poler wychodzi ciemniejsze i nie widać tak bardzo szerokiego rantu

7ka 
Oldschool

Wysłany: 2007-02-10, 10:29   

witam,robilem kiedys cale felgi u goscia z MOSINY pod Poznaniem wtedy robilem cale 16" felgi za 400zl..on to robi tak..poleruje felge i zeby sie przy myciu aluminium sie nie utlenialo to naklada na nia chyba bezbarny lakier albo cos podobnego i pozniej wklada ja do pieca..te 16" do dzisiaj jezdza a minelo juz 2 lata i pieknie sie blyszcza..bez zadnych niespodzianek typu "cos lakier itp odpada" chyba Bydlak robil tez u tego goscia felgi..mi za same ranty w moich 18" powiedziel 500zl...moze wybiore sie do niego za jakis czas..aha wiem ze oglasza sie w allegro..to chyba ten gosciu..

http://www.allegro.pl/ite..._4x98_fiat.html

Kujon 

Wysłany: 2007-02-10, 22:43   

7ka napisał/a:
" chyba Bydlak robil tez u tego goscia felgi..mi za same ranty w moich 18" powiedziel 500zl...moze wybiore sie do niego za jakis czas..aha wiem ze oglasza sie w allegro..to chyba ten gosciu..

http://www.allegro.pl/ite..._4x98_fiat.html

Bydlaka felgi jak i moje były robione u tego gościa, nawet na obrazku są dokłądnie felgi Bydlaka

http://www.allegro.pl/ite...renowacja_.html

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

7ka 
Oldschool

Wysłany: 2007-02-11, 11:02   

a no jesli tak to sorry za zamieszanie. :wink: .ja robilem u tego z Mosiny..i jestem bardzo zadowolony.. :spoko:

adamm 
9" fan ;-)

Wysłany: 2007-02-11, 19:08   

Do Dąbrowy nie mam tak daleko. Poza tym czasami jeżdże tam z towarem.

Jak w KI nic nie wymyślą, to się tam udam. Wolałbym jednak na miejscu, tylko nie wiem jaką farbą to malują, żeby był taki efekt jak na jednej z moich felg.

Dzięki za info.

Odpowiedz do tematu