BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zderzaki plastikowe zamiast chromowanych?
Autor Wiadomo
Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2004-10-23, 09:26   Zderzaki plastikowe zamiast chromowanych?

Jak temacie, czy da sie je fizycznie zalozyć do starszych wersji, i czy jetxto wogole do zrobienia, na seryjnych mocowaniach pewnie niema szans :?: Ile jest roboty żeby takie założyć :?: oczywiscie nie dla mnie tylko dla blacharza, żeby potem nie było: "A Panie tyle roboty tu jest 500zł to bedzie kosztować"

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-10-23, 14:17   

nie powinno byc zadnego problemu.... poza tym np. w e28 platkikowe zderzaki sa budowane na zderzaku chromowanym (m-technik) i on jest wtopiony w plastik... oczywiscie pasuja dowolnie zamiennie...

a ty jak zwykle kazdy zreszta niedokladnie okresliles swoj problem... piszesz ze od starszych wersji... chodzi ci o modele czy o roczniki? chlopaki, jesli zalezy wam na pomocy to piszcie dokladnie dane aut itp :-/

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-10-23, 14:52   

do E30 nie ma klopotu - tylko mozcowania na blotnikach sa inne.

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-10-23, 17:44   

ja jak ostatnio szukalem na gieldzie to widzialem wlasnie cos takiego, tylko to byl 1 element to co jest chromowane i spojlerek pod spod, z plastiku to bylo robione czy jakiejs takiej masy...dla mnie to jakos lpinie wyglada, wolalbym chrom + spojlerek i tak wlasnie u siebie zrobilem...

mgr inż. Jędrek ;)

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2004-10-23, 22:37   

czyli mam rozumiec że zderzaki z roczniów 1987-1994 wejdą do mojejgo auta z 1984 r bez najmniejszych problemów, na seryjnych mocowaniach??

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2004-10-23, 22:43   

Oj cos mi sie zdjje ze nie.Po pierwsze to sa inne mocowania na przedni zderzak po bokach (chyba),po drugie tył trzema miec wszystkie zaczepy oraz nie wiem jak rozwiazne było mocowanie do tych dwóch wystajacych pierdoł (patrzac od tyłu).Miałem zamontowane w swojej starej e30 tak własnie i wszystko było poskrecane na tak zawane odpier.....l .Srubki blaszki i inne pierdoły pourywac musiałem.Przypatrz sie najlepiej jak to jest u ciebie i porównaj z nowymi rocznikami.

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-10-24, 00:02   

ja tam nie pomoge ale podziele zdanie kolegi ja zostawiam yu siebie chromy !! ! mam nadzieje ze na zlot w toruniu autko bedzie git

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-10-24, 11:34   

Arczi e30 napisa/a:
czyli mam rozumiec że zderzaki z roczniów 1987-1994 wejdą do mojejgo auta z 1984 r bez najmniejszych problemów, na seryjnych mocowaniach??

przeciez ci napisalem ze mocowania sa inne - wiec jak chcesz zalozyc na seryjnych :?

loko

Wysany: 2004-10-24, 14:32   

center napisa/a:
ja jak ostatnio szukalem na gieldzie to widzialem wlasnie cos takiego, tylko to byl 1 element to co jest chromowane i spojlerek pod spod, z plastiku to bylo robione czy jakiejs takiej masy...dla mnie to jakos lpinie wyglada, wolalbym chrom + spojlerek i tak wlasnie u siebie zrobilem...

widzisz, byly rozne rodzaje... byly wlasnie takie ze chrom byl zalany plastikiem i z tego tez byl zrobiony dol i stanowilo to jedna calosc (m-technik) ale byly tez dokladki naprawde bylo ich sporo roznych ktore przykrecalo sie do samochodu tuz pod chromowany zderzak

Marcin 
Nurburgring Fan

Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-10-24, 14:45   

Z tego co wiem to oryginalny M-Technik do waskiej lampy takze byl montowany pod chromowany zderzak.

loko

Wysany: 2004-10-24, 14:52   

no byc moze... nie napisalem ze tylko tak wyglada m technik... chodzilo mi ze takie napewno tez robi m-technik... jest tego naprawde pelno... a najlepiej usmiechnac sie do kogos kto ma takie fajne zderzaki i pozyczyc od niego na tydzien w celu skopiowania...

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2004-10-25, 17:01   

Ojojojoj !! ! Ale kręcicie chłopakowi. Jeśli to ma wygladać normalnie, nie na druty, i chodzi Ci o oryginalne zderzaki po 87 roku, a nie jakis tunningowy szajs, to: Przedni pas po 87 roku jest zupełnie inny, ze starum nowy zderzak zupełnie nie gra, musisz kupic mocowani do nowego zderzaka, teleskopowe, i je przykręcic. również musisz kupic nowe mocowania na błotniki, w ktore wsuwa sie nowszy plastykowy zderzak. Ja w e30 83 rok to robiłem. Musisz założyć nowy przedni pas, inacz3ej nie da rady. Z tyłu natomiast musisz mieć nowe mocowania zderzaka, ale plastikowy po przykręceniu będzie Ci odstawał troche, ponieważ tylny pas przy szerokiej lampie jest zupełnie inny. Ja założyłem, ale kiepsko to wyglądało, chyba że dołożysz dokładke pod tylny zderzak, by zakryc pas. Generalnie konkluzja jest moim zdaniem taka, ze lepiej zostawić w chromie, bo o ile przód da rade zrobic w miare bezboleśnie (choć boleśnie dla portfela) to tylny pas wygleda wtedy fatalnie.

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2004-10-26, 22:22   

chyba jednak zostawie w chromie, choć ja i tak mam czarne, bo niepodobaja mi sie te chromy w zderzakach, prosze tego niekomentowac każdy ma swoj gust :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: