ale łukaszowi chodziło o to ze to pomaga tak samo jak od magnetyzera mniej pali czy ma 30 koni wiecej
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-02-15, 16:04
jak masz zajechany silnik, to na pewno go w ten sposób nie naprawisz
natomiast korzystając z ceramizera możesz sobie zmniejszyć zużycie silnika
na BKP forum była kiedyś na prawde spora dyskusja na ten temat i sam nie wiem co o tym sądzić
generalnie jest sporo pozytywnych opinii zarówno użytkowników jak i np. w prasie motoryzacyjnej
... a Łukasz, to sie zna jak diabli
Ostatnio zmieniony przez duchPW 2007-02-15, 16:07, w caoci zmieniany 1 raz
Ale zobacz co oni tam pisza, ze ubytki regeneruja się. Wiadomo ze jak się już rozsypie to nic nie pomoze, chyba że czary. Ale to moze byc lekarstwo na wyeksploatowane ...
zalalem XERAMICa do oleju w silniku... a i tak po jakis 5-6tys km trzeba bylo remont robic
ceramizery to chyba w USA wymyslili zeby latwiej bylo odsprzedac parcha... kiedys to sie nazywalo MOTO DOCTOR i pomagalo "uciszyc" silnik na kilka tys km
wiecie co ile to kosztuje moje dwa zero jakos tam jezdzi nie narzekam ,nie stuka ale chetnie wleje do silnika cos takiego zeby sie przekonac co sie stanie prawie 300tys.km na liczniku wiec pewnie troche zuzyty jest
poprzednia beemka nie chciała mi chodzic na benzynie .wlałem cos do czyszczenia wtrysków i ukł. paliwowego i auto zaczeło jezdzic na benzynie .
czasem buczała mi pompa wspomagania.wlałem jakis plyn który własnie mial zapobiegac pienieniu sie płynu,uszczelniał itd. i tez pomogło
u mnie na polibudzie koles od materiałów chwalił mi sie kiedys ze instytut przerowadzał podobne testy.tylko ze oni testowali robione przez siebeie warstwy azotków .tez robili test bez oleju 500km i poldek ciagle jezdzi w zaopatrzeniu
założenie kogos kto podjał sie wytworzenia tego ceramizera było takie że ma pomagac a nie szkodzic kiedys gdzies czytałem ze ceramizery sa popularne w usa.ile w tym prawdy nie wiem
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Kamil - nie jestem zwolennikiem teorii spiskowej, ale założenie tego kogoś było takie, żeby ZAROBIĆ. Przede wszystkim. Choć mi w Wartburgu też kiedyś "pomogło" hehe
nie pamietam XERAMIC ok 50-80pln... lepiej zmien olej
kamil.k napisa/a:
poprzednia beemka nie chciała mi chodzic na benzynie .wlałem cos do czyszczenia wtrysków i ukł. paliwowego i auto zaczeło jezdzic na benzynie .
czasem buczała mi pompa wspomagania.wlałem jakis plyn który własnie mial zapobiegac pienieniu sie płynu itd. i tez pomogło
ja zlapalem kapcia na 17tce i psiuknalem ten uszczelniacz (latka w sprayu) i juz 3 ci sezon na oponie latam... zauwazylem ze teraz auto duzo lepiej skreca w prawo (ta opona jest na prawym przednim kole)...
I ja miałem zalenago Xeramica i nic się z silnikem nie stało, czy coś pomogło nie wiem ale na pewno nie zepsuł, silnik dalej dobrze pracuje tak jak pracował przed jego zalaniem.
Jak się nie myle to użytkownik NIKI z BKP lał to do swoich samochodów i sobie chwalił, radze tam poszukać tego tematu i poczytać. Tu zresztą też było to już poruszane.
byl okres czasu gdzie polowa kurierow u mnie w robocie zakupila sobie ceramizery
i musze przyznac ze rzeczywiscie to pomaga.
wiadoma sprawa ze nie dolozy materialu do cylindra ktory ma 0.7mm prog ale jest dosyc skuteczne
na wlasne oczy widzialem jak stary fiat tipo 1.9 diesel po wsypaniu 2 opakowan i przejechaniu kilkuset kilometrow dymil o polowe mniej
koszt takiego ceramizera to 50zeta (jest gosc przy rondzie wiatraczna w wawie ktory to sprzedaje - jak sie kupi 2 szt to do skrzyni jest gratis)
ogolnie bardzo sceptycznie podchodze do tego typu wynalazkow ale wydaje mi sie ze akurat ceramizery sie sprawdzaja
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
tez jakos nie wierze w te cudowne srodki ktore duzo polepszaja w zamian za male pieniadze. byly magnetyzery, tabletki do paliwa teraz sa ceramizery na topie. dosyc sceptycznie do tego podchodze aczkolwiek roznie bywa. jak sami widzicie sa przypadki gdzie ceramizery pomogly a w kazdym razie nic nie zepsuly. kto wie...
moj ty boze ludziska !!!
to nie ma regenerowac silnik !
"Zmniejsza zużycie paliwa od 3 do 15 %.
Zmniejsza zużycie oleju.
Podwyższa i wyrównuje ciśnienia sprężania w cylindrach.
Zmniejsza tzw. dymienie.
Wycisza i wyrównuje pracę silnika.
Ułatwia rozruch zimnego silnika (szczególnie w zimie).
Polepsza dynamikę pojazdu.
Pozwala w wielu przypadkach uniknąć kosztownych napraw.
Zabezpiecza silnik przed zużyciem.
Pełna lista korzyści z zastosowania Ceramizerów w przypadku silników spalinowych (kliknij)."
nigdzie nie ejst napisane ze zalejesz do parcha i bedzie nowy ! NIC co zalejesz do silnika nie przywroci wytrzymalosci materialow sprzed ilustam lat ani nie nadrobi tego co sie starlo jedynie to wygladzi zeby nie scieralo sie szybciej !
sadze ze to powinnmo lac sie do dobrych silnikow i to cos da bo zalanie do parcha nic nie da - jedyne co da to komentarze ze nie dziala