Wysłany: 2007-02-09, 19:50
I jak rzeczywiście działa ten SNIP ? Ja zawsze robiłem to manualnie stoper start i 5 sek przed końcem aukcji licytacja Jak narazie się jeszcze nie zawiodłem...
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Pewnie że działa niektórzy czasem oddają strzał w ostaniej sekundzie licytacji Ja tam wole powiedzmy 3-5 sekund przed końcem. Nikt już raczej nie zdąży wtedy przebić ceny
Wysłany: 2007-02-17, 07:52
WITAM
Panowie musze sie was poradzić.
Wygrałem aukcje bez ceny minimalnej, chłop chciał za sprzet około 600 zł ale tylko to opisując i zaznaczył ze moze wycofać aukcje przed czasem. Aukcji nie wycofał cena jaką sprzet osiągnał to 285- za tyle sprzęt wylicytowałem.
Jest jakiś nr telefonu do allegro??? Jak mam teraz postąpić ?
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lis 2005 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2007-02-17, 09:40
Jak nie będzie chciał sprzedać, to zostaje chyba tylko sąd. Ostatnio był artykuł na gazeta.pl, że kobieta kupiła jacht za złotówkę i tak jak gość od jeepa za 20k zł poszła do sądu. Sprawa jest do wygrania, ale czy warto? Może postrasz gościa, że idziesz do sądu jak Ci nie sprzeda, może przestraszy się kosztów. A allegro raczej nie pomoże, bo co oni mogą zrobić? Dać ostrzeżenie, upomnienie i w końcu zawiesić konto? Co to da, gość sobie zrobi nowe i tyle.
Wysłany: 2007-02-17, 15:08
WŁAŚNIE O TO CHODZI CZY WARTO??? Ile kosztuje wniesienie sprawy do sądu???
Rozumiem że w przypadku mojej wygranej, on pokrywa koszty rozprawy, ja płace za to co kupiłem???
Wysłany: 2007-02-17, 21:30
Konrad napisał/a:
Sprawa jest do wygrania, ale czy warto? Może postrasz gościa, że idziesz do sądu jak Ci nie sprzeda, może przestraszy się kosztów. A allegro raczej nie pomoże, bo co oni mogą zrobić? Dać ostrzeżenie, upomnienie i w końcu zawiesić konto? Co to da, gość sobie zrobi nowe i tyle.
Najgorsze jest to ze gostek od którego kupiłem sprzęt jest młody coś koło 18 lat, próbowałem nawet pójśc na kompromis ale ów gostek dał mi do telefonu ojca i stwierdziłem że nie mamy raczej o czym rozmawiać, nie był wporządku wobec mnie, dał do zrozumienia że nic nie mogę właśnie zrobić.
Co o tym sądzicie???? Wszelkie sugestie mile widziane
Jakie są koszta założenia sprawy???
sama opłata sądowa wynosi 5% wartości przedmiotu sporu, nie mniej niż 30 i nie więcej niż 100.000 zł ale do tego dochodzą jeszcze koszty zastępstwa procesowego i takie tam, choć oczywiście po zakończonej sprawie strona przegrana pokrywa koszty procesu
pamiętaj jednak, że powództwo wytacza się przed sądem pierwszej instancji, w okręgu którego pozwany ma miejsce zamieszkania/siedzibę, a to oczywiście dodatkowe koszty - nie twierdzę, że się nie opłaca, ale trzeba to sobie przemyśleć
Wysłany: 2007-02-18, 20:08
Sprawa załatwiona. Dzięki panowie za podpowiedzi.
Wysłany: 2007-02-18, 23:00
Ja ustrzelilem dzis snipem fajny nowy telefonik za fajna cene i ciekaw jestem jak sie sprawa potoczy na razie gosc sie nie odzywa mam nadzieje ze niebedzie problemu
Wysłany: 2007-02-19, 20:24
Prosiak napisał/a:
Napisz jak to załatwiłes.
Wysłałem maila z informacją że to jest moja ostatnia próba kontaktu i załatwienia sprawy tak żeby obydwie strony były zadowolone. Wytłumaczyłem że zakończenie aukcji jest rónoznaczne z podpisaniem umowy kupna sprzedaży, a to że sprzedający nie zaznacz ceny minimalnej to jest jego błąd.
Konrad napisał/a:
że kobieta kupiła jacht za złotówkę i tak jak gość od jeepa za 20k zł poszła do sądu
- o tym nie słyszłem ale dałem jako przykład i pomogło.
Ja sądze że zachowałem sięw porządku ale ojciec sprzedającego stwierdził że korzystam z okazji. Co ważne przyznał się że radził się prawnika w kwesti sprawy i przyznał że bym wygrał, ale sprawa toczyła by się nawet kilka lat.
dynamical [Usunięty]
Wysłany: 2015-06-12, 08:24
Ja tam nie polecam takich podejrzanych zakupów. Lepiej przejść się do dobrego komisu i wybrać coś sensownego. Zapłacić tyle ile auto jest warte, a nie szukać okazji, bo tam tylko będzie więcej stresu niż to jest faktycznie warte.
ja wiele razy zostalam przelicytowana, gdy bylo cos zajebistego do kupienia. jakos ostatnio przestalam juz sie bawic w licytacje idzie sie wkurzyc hehehe