BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Sekwencja KME
Autor Wiadomo
--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-02-24, 22:39   Sekwencja KME

Witam
Jak w temacie zastanawiam się nad zamontowaniem takiej instalacji do m50b25 i chciałem zapytać czy ktoś z forum ma może taką instalację w podobnym silniku.
Trochę poczytałem i już wiem,że powinna to być kme diego i wtryski matrix.
Głównie chciał bym się dowiedzieć jak to się sprawuje w dłuższym okresie czasu czy wtryski padają czy są jakieś inne problem bo na początki będzie chyba ok.
Czy czuć jakaś różnicę w osiągach itd.
Przy obecnych cenach benzyny da się jeszcze przeżyć ale już wiem,że w lato benzyna przekroczy 4,20zl za ltr a gaz będzie w granicach 1.6 czyli różnica robi się ogromna.
Strasznie mi szkoda gazować beemkę ale jestem w tej chwili troche jej niewolnikiem tu nie pojadę tam nie pojadę chociaż bym miał ochotę ale przecież szkoda paliwa. I tak wydaję miesięcznie od 900-1200zl na benzynę więc trochę za dużo a jak cena wzrośnie to może być nie wesoło. Wiem,że niektórzy mnie zjedzą ale ten samochód ma 15lat więc nie ma bardzo czego żałować choć sam żałuję i nie jestem wcale zdecydowany na LPG :(

Gepard 

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2007-02-25, 00:02   

Maly odpusc sobie tego matrixa bedziesz ciagle jezdzil na czyszczenie listw jak zatankujesz jakis syfiasty gaz. Jak chcesz to moge Ci zaprezentoawac Landi Renzo na iglowce :) tylko sie nie przestrasz :)
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-02-25, 00:29   

Cytat:
Strasznie mi szkoda gazować beemkę ale jestem w tej chwili troche jej niewolnikiem tu nie pojadę tam nie pojadę chociaż bym miał ochotę ale przecież szkoda paliwa. I tak wydaję miesięcznie od 900-1200zl na benzynę więc trochę za dużo a jak cena wzrośnie to może być nie wesoło. Wiem,że niektórzy mnie zjedzą ale ten samochód ma 15lat więc nie ma bardzo czego żałować choć sam żałuję i nie jestem wcale zdecydowany na LPG

Myślę, że powinieneś schować ambicję do kieszeni, włożyć porządną sekwencję i cieszyć się jazdą, a nie liczyć każdy kilometr na PB... Niestety-warunki w naszym kraju są jakie są i trzeba sobie jakoś radzić...

Pozdrawiam

007 

Doczy: 13 Wrz 2004
Skd: prawy brzeg
Wysany: 2007-02-25, 01:22   

ja mam u siebie KME Diego + Valteki i jestem zadowolony. Pamietaj tylko zeby przymusic gazownikow do zdjecia kolektora i wiercenia nypli w zdemontowanym, bo tendencja jest do uzywania wiertla 40cm i jak wlasciciel nie widzi :) ... Takie zabawy mogą byc przyczyną nierownomiernych obrotow na gazie, a wspolosiowosc i kąt jest tu bardzo istotny.
Co do wlasnosci uzytkowych to jest praktycznie niezauwazalna - no poza tankowaniem.
W razie pytan chetnie odpowiem :)

Pawel BMW e36 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 2 razy
Doczy: 03 Maj 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-02-25, 02:08   

mam kme siroco, wtryski matrix te plastikowe, jezdze na tej instalacji prawie rok zrobilem ponad 15 tys, spisuje sie calkiem ok,roznica w mocy niezauwazalna,dalem za instalke 3600zl butla w kole, wlew pod klapka,

marvin-86 
Częstochowa

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Lis 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-02-25, 07:07   

ja zalozylem instalke dokladnie przerobilem z parownika czyt. szambownika :hyhy: na sekwencje ac poznajomosci za cene 1600 zl na mocniejszym reduktorze mam isa pod maska i nie widze zadnej roznicy w przyspieszeniu (chodzi tak jak powinien orginalnie) pozatym spalanie spadlo bo nie ma tej pip zwezki na przeplywce zakladaj landi albo ac polecam oto fotka jak to wyglada yoo ps. z dobrym komputerem od sekwencji mozna wszystko zrobic u gaziarza ktory ma o tym pojecie wielkosc pojedynczego wtrysku odciecie na gazie badz tez przelaczenie w odpowiedznikm momencie na benzynke kat wtrysku wtedy nie potrtzebny nam chip tuning ;)

:jupi:

i tu info na teat mojej instalki http://www.ac.com.pl/autogaz/stag300/

--==maly==-- 

Wysany: 2007-02-25, 08:18   

Panowie a możecie polecić jakiegoś gaziarza z Wawy?
Szczerze nie słyszałem złych opinii ani o kme ani o stagu.
Lubie kupować coś co polskie zwłaszcza jeżeli jest dobre już starszy zagranicznego badziewia.
KME mogę mieć za jakieś 3000zł a Staga za 2600-2700zł.
Czytałem na forum bmw-klub-polska :lol: i jest tam kilku gości którzy mają kme i wszyscy chwalą ale jakoś mam większe zaufanie do ludzi z beemka klubu bo wg mnie są tu ludzie o większej wiedzy technicznej.

J E L I T O 
na czarno

Doczy: 16 Wrz 2005
Skd: STALOWA WOLA
Wysany: 2007-02-25, 09:46   

Ja montowałem swojego Prinsa w Warszawie w EGP Polska, jestem bardzo zadowolony. Robią duzo bmw Trzeba nad nimi stać i pilnować ale jak już przypilnujesz to to naprawdę jeździ i instalacja jest tak schowana że jej nie widać.

ZOBACZ TO 540i http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=23752

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2007-02-25, 10:10   

Ja u siebie zamontowalem Landi renzo za 3 tys po znajomosci .. mam gwarancje na wtryskiwacze na 200 TYS KM !! czyli praktycznie na wieki !! Instalacja sprawuje sie super .. tylko troszke glosno chodza wtryskiwacze ale cos kosztem czegos ;) spalanie 11-12 czyli bez tragedii mowie tu o e36 2,0 m52 nie wiem jak to sie ma do innych instalacji ale mysle zet tam marka jest jedna z lepszych .. pozdro

Kyokushin 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 31 Pa 2005
Wysany: 2007-02-26, 10:14   

Sekwencja KME AKme - sam to mam i jest OK. Polecam. Ma dość duże możliwości regulacji i działa tak jak powinno.

sybir 
wiatr z dupy

Pomg: 5 razy
Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2007-02-26, 12:50   

Mam KME Diego. Zrobiłem na niej 40 tys. km i jest ok.
Różnica w osiągach niezauważalna.
sie ma

--==maly==-- 

Wysany: 2007-02-26, 14:58   

Czyli widzę,że większość osób poleca tą instalację trzeba będzie o niej pomyśleć.
Dobre opinie krążą też o STAGU 300 znam dwie osoby mające to w takim silniku i nie narzekają.
Sybir i Kyo możecie powiedzieć gdzie montowaliście instalację i czy polecacie te zakłady?

kiloff 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2007-02-26, 16:06   

mialem KME z matrixami - u mnie przez 30.000 jak juz doszedlem do tego czemu mi gasnal (uwalona guma za przeplywka) chodzilo wszystko bdb, kolesiowi ktory kupil ode mnie samochod jeden wtrysk poszedl (ale sadzac po gosciu to nie dbal za bardzo gdzie tankowal gaz), ale mu przelozyli (bo byly dwie listwy po 4 wtryski) i wszystko dalej hula .. roznicy w osiagach - jakas tam byla - w granicach 0,3s do 100 km, spalanie o ok 2 litry wieksze niz na benzynie ..

u mnie dodatkowo byl problem z rozjezdzaniem sie czasow wtrysku na poczatku - dwie listwy a nie mozna bylo kazdej z osobna kalibrowac (teraz juz mozna) i nie chodzila do konca idealnie na wolnych - ale pozniej ja tak ustawili gaziarze ze bylo bdb ..

sam zaluje ze ponownie wlasnie tej instalki nie zalozylem ..

www.system.mimbu.pl

--==maly==-- 

Wysany: 2007-02-26, 16:11   

Kiloff a jaką instalację masz teraz u siebie i jak się sprawuje?

kiloff 

Wysany: 2007-02-26, 16:23   

wtrysk fazy cieklej JTG ICOM i ostatnio ... nawet nie pytaj ... w przyszlym tygodniu jade do gazownikow i skonczy sie conajmniej na rozebraniu jej do ostatniej srubki i poskladaniu od nowa ..

www.system.mimbu.pl

J E L I T O 
na czarno

Doczy: 16 Wrz 2005
Skd: STALOWA WOLA
Wysany: 2007-02-26, 16:54   

Słyszałem że pompy w zbiornikach padają w instalacjach na ciekło.

ZOBACZ TO 540i http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=23752

--==maly==-- 

Wysany: 2007-02-26, 17:13   

Właśnie tego się boje,że więcej czasu będe się wkur%^& że samochód nie jeździ na gazie niz na nim jeździł. Szczerze mówiąc pochlebniejsze opinie słyszałem już od 3 osób o stagu podobno dużo łatwiej zrobić mapę i jest lepsza niż w kme.

kiloff 

Wysany: 2007-02-26, 17:42   

J E L I T O napisa/a:
Słyszałem że pompy w zbiornikach padają w instalacjach na ciekło.

teraz juz nie .. jednakze dobrac odpowiednie miejsce do montazu wtryskow i ustawic kalibracje chyba jednak latwo nie jest ..

maly : zorientuj sie jaka bedzie roznica pomiedzy KME/STAG a prinsem .. jesli nie jakas porazajaca to zastanow sie nad nim, jesli masz zamiar dlugo latac ta beemka (ale najpierw zaloz klime - ja juz mialem czarna skore bez klimy i wiem jak to jest) .. mimo wszystko bardziej bezproblemowo chodzi .. (albo inaczej - nie slyszalem jeszcze zlego slowa o nim)

www.system.mimbu.pl

Jakub316 

Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2007-02-26, 19:11   

http://www.allegro.pl/ite...z_montazem.html

Robiłem u nich jedno auto (sekwencję) prawie 2 lata temu i nie ma żadnych problemów, cenowo dobrze to wygląda :)

--==maly==-- 

Wysany: 2007-02-26, 19:26   

Kiloff nie ukrywam,że planowałem zamontowanie klimy ale nie znalazłem nikogo kto by widział jak to zrobić lub chciał to zrobić.
A co do gazu Princa nie chce bo podobno są straszne problemy z częściami zamiennymi i generalnie z serwisem choć często się nie psuje.

sybir 
wiatr z dupy

Wysany: 2007-02-27, 09:48   

Mały, moją instalkę montowałem tu: http://www.carstil.pl/
Jestem też z Wawki ale specjalnie tam jechałem bo mi ktoś
ich polecił.
Jeżeli chodzi o montaż to zrobili to bardzo dobrze i instalki pod
maską nie widać, zawór do tankowania oczywiście pod klapką.
Jedyny minus to odległość. Musiałem do nich jechać 3 razy.
1 na montaż
2 na przegląd po 1000km
3 jeszcze raz na regulację.
Ale jest wszystko jak trzeba.
Są ugodowi na tyle że powiedziałem im że na przeglądy co 10tys.km mam
do nich daleko i chcę serwisować w Warszawie w egp i powiedzieli
mi że ok i gwarancji nie stracę mimo że u nich nie serwisuję.
Teraz na przeglądy jeżdżę do egp: http://www.egp.pl/start.htm
ale widzę że kolesie są tu bardzo kumaci.
Podsumowując, gdybym miał jeszcze raz montować to zdecydowałbym
się jednak na egp.
Aha, za moją instalkę do V8 płaciłem 1,5 roku temu 4900 pln.
sie ma

--==maly==-- 

Wysany: 2007-02-27, 10:38   

Witam ja narazie jeszcze bije się sam ze swoimi myślami co z tym zrobić bo wole samochód bez LPG ale polska rzeczywistość troche weryfikuje moje wolę ;/

marvin-86 
Częstochowa

Doczy: 26 Lis 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-02-28, 15:21   

to ja ci pomoge lpg TERAZ 1.95 Benia euro super 3.95 :D a jeszcze lata nei ma yoo

sybir 
wiatr z dupy

Wysany: 2007-02-28, 16:05   

Ja tankuje lpg po 1,80 pln :D
sorry za OT.
sie ma

mucha 

Doczy: 15 Mar 2005
Skd: kwidzyn
Wysany: 2007-02-28, 19:06   

zwroc uwage na wydajnosc parownika (u mnie do m42 zalozyli tomasetto alaska do 90KM zenada)
zapytaj sie takze jakie srednice maja dysze (u mnie byly nierozwiercone wogole 2mm co wg instrukcji pociagnelo silnik okolo 70KM do m42 srednica dysz 2.7 - 2.8mm)

mucha

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: