Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2005-07-10, 11:43
W poprzednim samochodzie tez z gazem mialem swiece brisk typ Premium i powiem ci jedno ze dla mnie te swiece to sa ...... warte . Nie kupuj zadnych briskow bo sa do niczego. Zuzywaja sie szybciej od naszych iskier i sa o wiele gorsze. Zorientuj sie jakie powinienes miec swiece firmy NGK (jak dla mnie jedne z najlepszych) oczywiscie przystosowane do twojego typu samochodu i do gazu.
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
(oo=[][]=oo)
GG: 2905288
MICHALOY [Usunity]
Wysany: 2005-07-10, 19:10
A jakie NGK kupiles do 318is? Podaj model. Ile kosztuja? Gdzie najlepiej kupic?
Jawor [Usunity]
Wysany: 2005-07-10, 20:04
tak NGK to najlepsze świece...briski i jakies tam a'lla sportowe swiece są mało warte....
MICHALOY [Usunity]
Wysany: 2005-07-10, 20:31
tez tak mysle i zawsze jezdzilem na NGK. Interesuje mnie tylko jakie sa sprawdzone do is'a na gazie. te co mam lataja jak ta lala ale czas profilaktycznie wymienic
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2005-07-10, 20:45
Jeszcze nie kupilem bo narazie mialem inne wydatki ale na dniach powinienem sobie sprawic wreszcie nowki swieczki NGK a do mojego sa nastepujace NGK BKR6EK nr.20 jesli dobrze pamietam , ale mowie ci od razu , ze ja gazu nie posiadam. Pozdro
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
(oo=[][]=oo)
GG: 2905288
MICHALOY [Usunity]
Wysany: 2005-07-10, 20:58
i wlasnie na takich latam. ok to chyba nie bede mieszal. zostane przy tych No. 20
nie KUPUJCIE a juz wogle TO NIE ZAKLADAJCIE BRISKOW DO SWOICH AUT!!!
ja sie nadzialem i kupilem bajeranckie briski premium dor 15LGS...
efekt coz...
jesli ktos bardzo chce BRSIKI to polecam temat:
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=20630
tam wkleilem fotki do czego sa zdolne te swieczki...
Jaqub Ten cały nagar to była wina świec ? Miałem kiedyś Premiumy w innym samochodzie i były o NIEBO lepsze od oryginalnych świec ale słyszałem opinię że wielkoelektrodowe świece w M20 się nie sprawdzają no i jeżeli chodzi o cenę to NGKi są po 8 zł a BRISKi po 25 nie sądze żeby cena poprostu ot takie sobie z kosmosu była wzięta !
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Jaqub Ten cały nagar to była wina świec ? Miałem kiedyś Premiumy w innym samochodzie i były o NIEBO lepsze od oryginalnych świec ale słyszałem opinię że wielkoelektrodowe świece w M20 się nie sprawdzają no i jeżeli chodzi o cenę to NGKi są po 8 zł a BRISKi po 25 nie sądze żeby cena poprostu ot takie sobie z kosmosu była wzięta !
nagar byl dlatego ze jakbys odpalil fotki w wyzszej rozdzielczosci to bez trudu bys zobaczyl ze kawalek porcelanki ze swiecy odpadl i "podziubal" glowice, tlok, porysowal gladz cylindra, uszkodzil pierscionki i zanim wypadl zdazyl skrzywic zawor wydechowy... auto chodzilo na 5ciu garach (z ta uszkodzona swieca) a olej wywalalo przez pierscionki... (przed remontem byla wkrecona swieca stara NGKa na ktorej troche jeszcze pojezdzilem ale ze zawor byl wygiety "zawieszal" sie nieraz i nie bylo cisnienia tak jak trzeba w cylindrze a poza tym sporo oleju ubywalo...)...
cena jest z kosmosu bo te swiece w czechach sa duzo tansze... jakby swiece byly kozak to importer ot tak nie wywalil by kasy po cichutku na fakture za remont mojego silnika... po prostu bardziej sie to oplacalo jemu... moj przypadek nie jest odosobniony... jak chcesz to kupuj... moje daly rade przez 8tys km... jesli chodzi o roznice to subiektywnie bylo lepiej... ale zawsze jest tak ze po zalozeniu nowych swiec jest lepiej... ostatnio jak zmienialem NGKa po 20tys km (poprzednich NGKa) to tez bylo lepiej...