hehe seryjne zegary z obrotomierzem od 316 e30 czyli od 1,8 na gazniku ... nie beda chodzic w 6-cylindrówkach bedzie obrotek przeklamywał ... a ze ludzie ktorzy mieli gaznik czesto nie chcieli obrotomierza tylko zwykły zegarek w jego miejscu to jest on żadki .. choc niczym sie nie rozni od innych 4-cylindorowych oprocz tego kolorowego wyznacznika obrotów
aha, tak pytam bo mnie zaciekawiły te zegary czyli można powiedzieć ze rarytas ?, tak myślę żeby sobie je kupić i przełożyć tarcze od obrotomierza coś innego będzie przed twarzą
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
w rekinach jedno co jest fajne oryginalne takie ze obrotek wyskalowany jest razy 100 a nie 1000.
A co do tych zegarów to wychaczyłem ze koło 7 tyś. ma śrubkę ja tego nie mam wiedz była by dziurka wiedz odpada
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-03-08, 16:45
a podobno żeby obrotek od 4 garów pracował poprawnie przy 6 garach wystarczy taka kosteczkę białą co jest w zegarach w pasku na dole po prawej wymienić (na taką od zegaów 6cio cylindrówki) ... prawda to?
A jak rozbierzecie sobie zegary to na obrotomierzu będzie (powinna być) naklejka z numerem części i tam też powinno pisać 4/6 cyl. Tak bynajmniej było we wszystkich zegarach jakie mi się przez ręce przewinęły no i fakt były po 9/87 i właśnie tam zmienia się tylko kosteczkę z przodu zegarów.
te zegary ze zdjęcia SOERa mają przy obrotomierzu z tyłu wkładke do ustawiania czy ma być do 4 czy 6 cylindrów i przy 7 na obrotku jest małe okienko i widać 04
tzn. tak mi sie wydaje
W rekinach wcale nie było zielonego paska , wiem bo miałem dwa. A w e30 ani z początku , ani z końca. Jest to po prostu wersja zegarów na AMERYKE. Popatrzcie na strony z zakończeniem us. o e30
W rekinach wcale nie było zielonego paska , wiem bo miałem dwa. A w e30 ani z początku , ani z końca. Jest to po prostu wersja zegarów na AMERYKE. Popatrzcie na strony z zakończeniem us. o e30
ale żes teraz bajke wysnuł .. zegary na stany były w milach a nie w km/h choc faktycznie zegary od nich byc moze byly z paskiem na obrotomierzu
ja mialem 2 e30-tki sprzed 1985r i miały ten pasek, w rekinach tez widzialem takie zegary w paskiem ... ale tylko z silnikami 4 cylindrowymi
ale żes teraz bajke wysnuł .. zegary na stany były w milach a nie w km/h choc faktycznie zegary od nich byc moze byly z paskiem na obrotomierzu
ja mialem 2 e30-tki sprzed 1985r i miały ten pasek, w rekinach tez widzialem takie zegary w paskiem ... ale tylko z silnikami 4 cylindrowymi
Nie koniecznie. Nie wszędzie są mile. A w ogóle nie musiała to być wcale ameryka tylko wersja eksportowa po za kontynent.
to jest "motometer" z e30 316 czyli wąska lampa z silnikiem m10b18 na gaźniku, Przemas w gdańsku właśnie taka miał z zielonym paskiem na obrotomierzu i mój kolega z Hajnówki tez miał taka z zielonym paskiem a miał do datkowo automata i nie były to rzadne eksportowe wersje czy amerykańskie ot zwykłe jak inne
z tymi zegarami spotkałem sie tylko przy czterocylindrówkach w rekinach też na obrotomierzu występował zielony pasek i tu ku ciekawości powiem że w e21 315 koleżanki jest pasek i u mnie w e21 316 i e21 320 był pasek i na 95% w czarnej e21 323i baur w Tarnowie też obrotomierz miał zielony pasek, ale musiałbym obejrzeć zdjęcia z II zlotu.
Haa mam to
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.