Na salonie samochodowym w Genewie, BMW pokazało długo wyczekiwany koncept o nazwie, która u fanów bawarskiej marki zawsze wywołuje przyspieszone bicie serca - M3.
Samochód wciąż jest w fazie prototypu, ale z istnieje duża szansa, że jeszcze w tym roku trafi on do produkcji. Najmocniejsza trójka sprawia wrażenie znacznie bardziej dystyngowanej i eleganckiej. Mimo to, nie można jej odmówić, typowej dla modeli ze znaczkiem M, agresji.
Zadziornie profilowana maska z wyraźnym przetłoczeniem, lusterka z uchwytami przypominającymi dwupłatowe myśliwce z pierwszej wojny światowej, wloty powietrza na błotnikach, czy dziewiętnasto-calowe felgi ze stopów lekkich nadają autu bojowy charakter. Dla obniżenia masy, podobnie jak w większym modelu serii 6, dach wykonano ze tworzywa sztucznego wzmacnianego włóknami karbonu. W niedługiej przyszłości BMW ma również zaprezentować M3 w wersji cabrio.
Pod maską, pierwszy raz w historii M3, znajduje się potężny, ośmiocylindrowy silnik w układzie V. Producent nie podaje wprawdzie osiągów auta, ale 420 KM w połączeniu z napędem na tylną oś to gwarancja mocnych wrażeń i sporej frajdy.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że pojawienie się nowej M-ki to kwestia najbliższych kilku miesięcy. Czekamy z niecierpliwością.
Ogladalem test nowej "trojki" z silnikiem 3,5 biturbo...max moc dostepna od 1,5 do 7 tys. obrotow!!!! 306 koni i spalanie na poziomie 15 litrow...tyle wyszlo w tescie...
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
jaqub poprawiłeś ostrego a nie masz racji 400 KM V8
cytat z Motoru:
"BMW testuje swoje najnowsze auto-model M3.
Auto bedzie produkowane w trzech wersjach nadwozia-
jako sedan, coupe i coupe-kabriolet ze składanym sztywnym dachem.
Bardzo prawdopodobne, że do tego grona dołączy także.... KOMBI"
mi się podoba.
pamiętacie jak kiedyś pojawiła się E30...? też mowiono, że jest "kontrowersyjna" jak na tamte czasy, a teraz... proszę bardzo, kultowe auto!
tak to już jest w design-ie BMW. z czasem robią się PIKNEEE...i KULTOWE!
jaqub poprawiłeś ostrego a nie masz racji 400 KM V8
cytat z Motoru:
"BMW testuje swoje najnowsze auto-model M3.
Auto bedzie produkowane w trzech wersjach nadwozia-
jako sedan, coupe i coupe-kabriolet ze składanym sztywnym dachem.
chyba tez pierwszy raz bedzie M3 kombi
Pod maską, pierwszy raz w historii M3, znajduje się potężny, ośmiocylindrowy silnik w układzie V. Producent nie podaje wprawdzie osiągów auta, ale 420 KM w połączeniu z napędem na tylną oś to gwarancja mocnych wrażeń i sporej frajdy.
to jest cytat z interi.pl ale tez gdzies w TV mowili ze ma byc wiecej niz 400KM i ze V8...
kurde widze po niektorych wypowiedziach ze dalej sie ludziska otrzasnac nie mozecie od 2001 roku Dajcie siana tylko VW sie nie zmienia. Faktyczni ejesli chodzi o design to jest cos w nim tak ulgarnego ze odrazu sie to autko lubi badz nie. Poprzednia M3 była tez odjazdowa tyle ze ja poczulem do niej tą "chcice" dopiero jak zaczely zjezdzac z tasm ostatnie e46 , wtedy to autko nabralo dlamnie indywidualnego charakteru , nowa M3 odrazu mnie powala To jest poprostu Esencja BMW jak chlopaki nie zrypali sprawy z awaryjnoscia (oczywiscie dla portfeli klientow) i jesli to V8 zbytnio nie wazy to naprawde prawdziwy street fighter Miejmy nadzieje ze bedzie idealna , lecz jak to mówia nadzieja wiecie czyja matką jest
Miejmy nadzieje ze bedzie idealna , lecz jak to mówia nadzieja wiecie czyja matką jest
lepiej nie, bo co będzie po tem... a poza tym teraz auta robią jak talawizory. 10 lat i do wymiany. mój brachol pracuje w peugeot polska w wa-wie i mi o tym mówił. na szkoleniach (gdzieś tam w eeeuropiee) testują nie tylko marki peugeota i mają ogólny pogląd...
No to mi się podoba. Zawsze chciałem zobaczyć M3 w Touringu. Jak dla mnie kombiaki są najładniejsze, a dodać do tego M3, to musi być coś pięknego. Wiadomo kiedy pojawią się pierwsze fotki M3 Touring?
w tvn turbo w automianiaku max MAZNAS powiedzial ze M3 bedzie mialo 520KM
i jeszcze jedna smutna informacja: wszystkie M3 z pierwszej serii sa juz sprzedane
w tvn turbo w automianiaku max MAZNAS powiedzial ze M3 bedzie mialo 520KM
i jeszcze jedna smutna informacja: wszystkie M3 z pierwszej serii sa juz sprzedane
haha a co zamierzales sobie taka sprawic sory ale troche chyba za drogo jak na nasze warunki finansowe i jakos sie nie dziwei ze sprzedane yoooo
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy