Wysany: 2007-03-09, 17:40 Klima, Wentylator, Przekaznik e36 POMOCY
Witam .. mam maly problem z Wentylatorem od klimy ..
Tak wiec wczoraj po wylaczeniu auta chodzil mi wiatrak .. najpierw pomyslalem ze sie auto zagrzalo, ale przeciez wiesco nie chodzi przy zgaszonym silniku ... Wiec jak sie ogazalo ( po rozladowaniu akumulatora) wiatrak od klimy chodzil cala noc ..
Co moze byc przyczyna czy przekaznik sie jakis zgrzał na stale czy cos tam sie zacielo
Teraz wyjolem bezpiecznik aby znowu nie rozladowac akumulatora
GDZIE jest przekaznik za to odpowiedzialny lub Co jest przyczyna .. jak mozecie to prosze o pomoc dzieki
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
mozliwe ze sie "zawiesilo"
ja mialem podobnie kilka razy.... no moze trzy...
odpalam silnik i wlaczyl sie sam wiatrak od klimy (klima OFF) przelaczam na klime i wiatrak sie wylacza ale kompresor chodzi (sprzeglo zalapalo)... (czyli sytuacja odwrotna niz trzeba...
u mnie wystarczylo zgasic auto, wyciagnac kluczyk i po ponownym wlaczeniu wszystko dzialalo jak trzeba...
nie wiem... u mnie bylo tak ze wystarczylo zgasic auto wyjac kluczyk i znowu odpalic... sprobuj aku odpiac czy cos... jak nic nie pomoze to podjedz gdzies na komputer i powinni znalezc przyczyne...
Przekaźnik nr. R5 powinien być od klimy..
Jest on w tym rzędzie zaraz pod bezpiecznikami jest ich tam 3 od klimy jest ten środkowy
Dodatkowo jezeli chcesz sprawdzić to:
R10 - wentylator chłodzacy stopien 1
R12- to samo tylko stopien 2
R-11 spreżarka od klimy
Pozdrawiam Kamil
_________________ Chetnie pomoge kolegom z forum w jakichkolwiek problemach z tunerami sat.
Elektronika samochodowa:alarmy,liczniki,diagnostyka,immo,chip tuning itd.
ZAPRASZAM