Wysłany: 2007-03-13, 21:43 opony 225/45 na 9 calową 17"
Witam
Mam z tyłu 9 calowe 17" Mtech II do e34.
Z racji małego silniczka zastanawiam się baaaardzo nad wrzuceniem na te felgi opon 225/45 17". Takie oponki mam też z przodu /gdzie fela ma 8cali i jest idealnie/.
Czy założenie tak wąskich opon na 9 calowe felgi jest groźne?
Czy pogorszą się wł. jezdne? Czy trzeba uważać by nie zerwać opony/przejechać się na rancie felgi?
Wysłany: 2007-03-14, 00:28
ja znalazlem firme ktora podejmie sie naciagnac 225/35 na 10 cali
jedyna rzecz jest taka ze musisz dac wieksze cisnienie w opone i bardziej na fele uwazac bo nic nie bedzie chronic rantow...
Wysłany: 2007-03-15, 12:09
Smiało naciągaj gumke choć ja na 9 naciągnał bym 215/40.To ładnie wygląda .225/45 to dosc duża oponka i tracisz już na zrywnosci autka.Ale rozumiem bo nasze drogi to ser szwajcarski z betonu Choć swoją droga jak ona sie rozejdzie na boki to bedzie nieco robic wrażenie nizszej wiec może nie bedzie tak żle jeli o to chodzi.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Pawełku - jak mi cysternę podstawisz to jeszcze dziś zamienię mojego tanka na 540
Chociaż na mokrym to leci bokiem po rondzie, a dlatego tak wypytuję o te 225, bo właśnie tydzień temu na rondzie poleciała po rancie, ale nie pamiętam jakie było ciśnienie w tych starganych 235. Tak nią majtnęło, myślałem że się rozpłacze jak zobaczyłem jaka pamiątka na feli została
ja mam 215/40 R16 i na 9" wygląda, można powiedzieć, jak wzorzec do naciągania opon
Przymierzałem 245/45 R16 i jest straszna lipa. Opona jest za wysoka i wychodzi straszny baloooooon.
Tak więc zostałem przy 215/40 R16 na wszystkich 4 kołach.
Ale E30 to troche inna bajka
Pozdrawiam
_________________ Pieszy ma prawo przejsc przez jezdnie...na wlasne ryzyko