Wysany: 2007-03-18, 16:56 dyfer w e36 padl...da sie cos z nim zrobic?
upalalem sobie dzisiaj lacza na swiatlach az tu nagle jak cos nie pierdzelnelo z tylu,z poczatku myslalem ze mi ktos w tyl wiechal ale patrze i nic..ruszam i cos wali jakby mlotem,sprawdzam na parkingu i mechanizm roznicowy zblokowany!!przy jezdzie na wprost jest w miare,troche niekiedy szarpnie ale przy skrecie wali jak holera!!
to chyba dyfer nie?da sie cos z nim zrobic bo to raczej nie beda lozyska do wymiany?
dzieki za rady...
_________________ "Zyje od wyscigu do wyscigu. Przez te10sekund od startu jestem wolny..
Moge idac szczesliwy wpasc pod kola jaguara..
All in all you were all just bricks in the wall.."
E30 325i cabrio
E46 320i sedan
sprzedam e46 330ci 2004r..
no i cabrio..
a tera mi powiedzcie czy 450zeta to dobra cena za dyfer z 96?niby na allegro juz za 300 mozna kupic ale bez pewnosci a tu koles daje gwarancje rozruchowa..
nie do konca. budowa jest identyczna- trzeba zwrocic jeszcze na przelozenia dyfer od 1.6 bedzie niezle mielil w 2.0.. (zwykle sa 4.10 ja u siebie w 2.0 mam 3.75)
a tera mi powiedzcie czy 450zeta to dobra cena za dyfer z 96?niby na allegro juz za 300 mozna kupic ale bez pewnosci a tu koles daje gwarancje rozruchowa..
mysle ze 450 to troche za duzo. spytaj PUZA czy nie ma jakiegos dyfra .
jezeli walek atakujacy i talerz jest ok to zaspawaj go na eszpere. ja juz zalatwilem 3 mosty w e36 320. teraz mecze z eszpera . jeszcze zyje . aha od 2.5l nie pasuje jest ciut za dlugi. ci co byli na BORSKU widzieli. pozdrawiam.
o ile dobrze pamiętam są ludzie, którzy regenerują dyfry chyba coś około ~300 zeta, więc zastanowiłbym się, czy nie zrobić tego zamiast kupować drugi prawie zajechany i tak w kółko. Po regeneracji macie jak nowy. Jak ktoś chętny w okolicach wawy, to mogę spytać o adres. Pozdro.
a co tam jest do regeneracji jak mu zblokowało?! wysypały sie satelity i juz . za 300 co mu zaloza ? nowe satelity ? fajnie , ja tez sobie wymienie za ta cene oczywiscie jak beryl, da jakies konkret namiary
osobiscie proponuje zakup calago tylnego wozka tj; sanki polosie dyfer wachacze . skoro na swiatlach udalo ci sie zajechac dyfer to w przyszlosci przuda ci sie jeszcze kilka innych gadzetow. ja kupilem za 500 zl . podzwon moze tez znajdziesz .
_________________ KLATKI,WAJCHY,SWAPY I INNE ......
Ostatnio zmieniony przez lokiecgb 2007-12-15, 01:13, w caoci zmieniany 1 raz