BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e36, 92r. --- m43 ?? czy to mozliwe ?
Autor Wiadomo
MarianoItaliano 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 23 Sty 2007
Skd: Rzeszow
Wysany: 2007-03-19, 12:10   e36, 92r. --- m43 ?? czy to mozliwe ?

witam, byłem wczoraj na gieldzie samochodowej , szukaliśmy e36 dla znajomego - i znalazłem dośc ładną sztuke ale zastanowiło mnie jedno autko miało silnik 1.8 m43 na łańcuchu a data produkcji to 1992r. sprzedawca zarzekał sie ze auto jest oryginalne itp. a z tego co mi wiadomo to silniki m43 montowano do e36 dopiero w drugiej połowie 1993r. ... może sie myle .. a moze sprzedawca wciska kit a autko miało zmieniony silnik ?? ? co wy na to ?? pozdr.

Jakub316 

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2007-03-19, 15:25   

W sumie m43 montowali od 02.93 wg. realoem. Możliwe że silnik został zmieniony i to moze nawet lepiej ze na m43 niz miałby być znowu włozony m40. Według mnie ktos zminił silnik bo w `92 jeszcze nie było E36 z tym silnikem

patryk w-wa 

Doczy: 13 Lis 2005
Skd: Stolica
Wysany: 2007-03-19, 15:44   

Na bank nie bylo m43 ale mysle ze to nie jest minus a raczej plus poniewaz ten silnik jest duzo lepszy od m40 a sprzedawca moze po prostu nie wiedziec w koncu auto ma kilkanascie lat i na pewno paru wlascicieli wiec warto pomyslec.

Bartek_P

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Lis 2005
Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2007-03-19, 21:18   

Wystarczy sprawdziś w vindekoderze i po sprawie, będziesz wiedział z jakim silnikiem auto wyszło z fabryki

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-03-19, 22:44   

Bartek_P napisa/a:
Wystarczy sprawdziś w vindekoderze i po sprawie, będziesz wiedział z jakim silnikiem auto wyszło z fabryki

to nawet trzeba sprawdzić, poza tym warto sprawdzić czy parapecik nie był przypadkiem "kombinowany" ... bo jeszcze się okaze, że ten silnik faktycznie tam siedział od nowości

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: