ostrzagam ze BARDZO DRASTYCZNE I TRAGICZNE ZARAZEM klik
W sumie ekolodzy i tak niewiele zdzialaja bo jak jest popyta to jest i podaż , ale szkoda strasznie zwierzakow
to co tu jest przedstawione to czysty sadyzm. to jest chore.
Mieszkam na wsi i sam potrafię zabić królika lub kurę. ale ZWIERZĘTA ZABIJA SIE PRZED OPRAWIANIEM ZE SKÓRY I ZABIJA SIĘ NIE W TAKI PODŁY SPOSÓB.
Mam wiec rozumiec ze niema zadnego sensu zabijanie na koncu Masakra myslalem ze chociarz ma to jakis sens ze niewiem futro lepsze czy cos .
Bo ponoć baranina (mieso) najlepsza wychodzi robiona w ten wlasnie sposob
Szkoda zwierzakow....
zwierzęta poddane dużemu stresowi i cierpieniu przed śmiercią mają generalnie gorsze mięso. Wydziela się przede wszystkim adrenalina i inne substancje chemiczne zmieniające smak mięsa - To co oni robią to barbarzyństwo w najgorszej postaci
Sadyzm.Zwierzęta owszem zostały stworzone dla człowieka ale należt je zabijać w sposób, w który jak najkrócej by cierpiały.
Jakiś czas temu na TVN pokazywali jak rozprawiają się ze świniami w masarniach.Wrzucali je żywe do gotującej się wody,wieszali żywe za nogi i cięli je na pół i inne tego typu działania.
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Mam wiec rozumiec ze niema zadnego sensu zabijanie na koncu
ma sens bo zwierze zostaje ogłuszone i nie brudzi krwia futra co byłoby bardzo prawdopodobne jakby je zabili inaczej chociaz mogli je udusic i mieli by łatwiej bo nie musieliby sie z nimi szaprac w trakcie pracy albo dusic w trakcie oprawiania ze skóry
jedno jest pewne film jest nakrecony w miejscu gdzie nie ma takiego rozwoju jak u nas ... i stad metody takie a nie inne i ja sie wcale im nie dziwie
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Mam wiec rozumiec ze niema zadnego sensu zabijanie na koncu
ma sens bo zwierze zostaje ogłuszone i nie brudzi krwia futra co byłoby bardzo prawdopodobne jakby je zabili inaczej chociaz mogli je udusic i mieli by łatwiej bo nie musieliby sie z nimi szaprac w trakcie pracy albo dusic w trakcie oprawiania ze skóry
jedno jest pewne film jest nakrecony w miejscu gdzie nie ma takiego rozwoju jak u nas ... i stad metody takie a nie inne i ja sie wcale im nie dziwie
To juz lepiej powiesic za nogi walnac obuchem aby ogluzyc i poderznac gardlo , wtedy krew bedzie sciekac po pysku wiec neiwiele si eubrudzi a zwierze o wiele mniej by cierpialo baa nieporownywalnie mniej.
PS albo leb ucinac wtedy chyba nic by nie poczylo i krew by kapala bezposrednio na ziemie.
Ehhh niewiem zero pomyślunku u tych arabów
Po obejrzeniu innych filmów zastanawiam się nad przejściem na wegetarianizm lub ograniczenie mięsa do minimum. Również ze względu na własne zdrowie. Tematyka nowotworów i raka jest dosyć zagadkowa. Niby nie wiadomo skąd się biorą, ale są to takie ustrojstwa które tworzą inny organizm w organizmie. Posiadają chyba nawet inne dna. A z tego co widać, to w tak wynaturzonych fermowych warunkach musi powstawać dużo wynaturzeń bo nie ma innego wyjścia. Czy wiecie na przykład że w tych dużych kurnikach u na s jedna doba ma kilka dób? Światło jest sztucznie regulowane żeby oszukać naturę i żeby kurczaki szybciej rosły. Ale to jeszcze nic... Problem w tym że my musimy zjadać takie nowotwory, ponieważ hodowcom się nie opłaca nie sprzedawać chorych zwierząt, lub nawet nie interesuje ich co jest tam w środku. Antybiotyki rutynowo, byle ciąć koszty. Ubijali pewnie nawet krowy z chorobą wściekłych krów. I co najgorsze, myślę, że wszystko co najgorsze będzie ukrywane, ponieważ zbyt wiele informacji spowodowało by globalny kryzys gospodarczy. Teraz mięso będe zapijał wódką
hmm z miesa to nieradze rezygnować. Polonczenia w mozgu sa zbudowane z białek do budowy ktorych potrzeba jakis skladnikow z miesa zwierzecego wiec nie radze. Wiecej ryb jest to tak Ogolnie kraje w ktorych jedza ryby sa wyzej rozwiniete (skandynawia cała i japonia).
PS podoba mi sie twoje ostatnie zdanie juztro bede testować (w koncu 1 dzien wiosny xD)
Kto tak powiedział ? Jeśli nie wiesz, to zwierzęta są dużo dłużej na ziemi niż człowiek. To raczej człowiek powinien dostosować się do świata na jakim żyje, a nie go niszczyć. Zresztą natura się zemści.
Filmiku nie obejrzę z wiadomych przyczyn. Po prostu nic mnie bardziej nie ******* niż przemoc na dzieciach i zwierzętach.
Kto tak powiedział ? Jeśli nie wiesz, to zwierzęta są dużo dłużej na ziemi niż człowiek. To raczej człowiek powinien dostosować się do świata na jakim żyje, a nie go niszczyć. Zresztą natura się zemści.
Filmiku nie obejrzę z wiadomych przyczyn. Po prostu nic mnie bardziej nie ******* niż przemoc na dzieciach i zwierzętach.
tez uwazam ze zwierzeta zostały po to stworzone zeby człowiek mogł je wykorzystac
rozumiem ze ty codziennie dostosowujesz sie do swiata jesli tak to prosze o kilka cennych rad bo nie wiem jak sie do tego zabrac a bardzo bym chcial
tak zbudowany jest łancuch pokarmowy i uczyli juz tego w podstawówce
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka