BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
pomocy !!!! e36 padło
Autor Wiadomo
koral 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 29 Sty 2007
Skd: nieporęt
Wysany: 2007-03-19, 15:47   pomocy !!!! e36 padło

witam
całkiem padło e36 z 320i 24v VANOS m50 nie mozna wogóle uruchomić
mam taką prosbe do was jest moze ktoś z wawy niedaleko wawra ul marsa coby mógł podjechać takim samym autkiem albo z takim samym silnikiem żebym mógl przepiąc przepływke i sprawdzić czy ona nie walneła? na kompie zadne błedy nie wyskakuja oprucz jednego co comp nie może zdefiniować .podmieniałem jednostke sterującą i tez nic
zostało podmienic przepływke prosze o pomoc!! tel kontaktowy 606446392

tomcat944 
mental ill

Pomg: 9 razy
Doczy: 28 Cze 2006
Skd: zielona gora
Wysany: 2007-03-19, 16:15   

hej,
sprawdz najpierw czy pompa paliwa dziala, jesli chodzi o przeplywke to chyba silnik powinien chodzic bez niej.... kulawo bo kulawo ale powinien chodzic....

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2007-03-19, 17:15   

a daje ci wogole jakies oznaki zycia cos czka probuje zalapac czy krecisz rozrusznikiem i nic sie nie dzieje?????????

sciagnij przewod paliwowy z listwy i zobacz czy wogole paliwo dochodzi bo tak jak pisze tomcat944 moze pompa padla

pozdro
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

koral 

Wysany: 2007-03-19, 17:47   

pompa paliwa nowa nie oryginalna ciśnienie sprawdzone jest ok. iskra jest paliwo dochodzi

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2007-03-19, 19:30   

Iskra jest paliwo dochodzi to czemu nie pali?? Moja kilka razy odpalilem bez przeplywki i luzik.
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-03-19, 21:02   

bez przeplywki M50 pali bez klopotu i poki jest zimny jako tako dziala, jak sie nagrzeje to gasnie po puszczeniu gazu... napisz co sie dzieje :!:

kasperus 

Doczy: 16 Mar 2007
Skd: lodz
Wysany: 2007-03-20, 15:26   

Zgadza się m50 bez przepływki pali.

koral 

Wysany: 2007-03-22, 08:44   

po odpięciu czujnika wału pali nie tak jak trzeba ale pali i jeździ zamulona
czujnik wymieniałem na nowy oryginalny z bmw.założyli mi go i było dobrze przez jakiś czas przejechałem 5 km i autko zaczeło szarpać i po chwili zgasło i nie mozna uruchomic po odłączaniu czujnika pali j/w.czujnik dobry sprawdzane błędy na kompie nie ma błędów z osprzętu

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-03-22, 11:54   

koral napisa/a:
czujnik wymieniałem na nowy oryginalny z bmw.założyli mi go i było dobrze przez jakiś czas przejechałem 5 km i autko zaczeło szarpać i po chwili zgasło i nie mozna uruchomic po odłączaniu czujnika pali j/w.czujnik dobry sprawdzane błędy na kompie nie ma błędów z osprzętu

nie wiem jak jest z czujnikiem walu dokladnie ale u mnie byla rzezba z czujnikiem polozenia walka rozrzadu... ja mam silnik na siemensie... ktos zalozyl kolko impulsowe (to na walku) od boscha, czujnik od boscha, a ze wtyczka od boscha nie pasowala do wiazki z siemensa to ucial wtyczke z siemensa i podlaczyl nia czujnik od boscha... musialem zmienic to koleczko i czujnik... moze przy czujniku walu tez jest jakies koleczko i moze jest uszkodzone...

fil 

Pomg: 2 razy
Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: ruda slaska
Wysany: 2007-03-23, 09:51   

jaqub napisa/a:
koral napisa/a:

nie wiem jak jest z czujnikiem walu dokladnie ale u mnie byla rzezba z czujnikiem polozenia walka rozrzadu... ja mam silnik na siemensie... ktos zalozyl kolko impulsowe (to na walku) od boscha, czujnik od boscha, a ze wtyczka od boscha nie pasowala do wiazki z siemensa to ucial wtyczke z siemensa i podlaczyl nia czujnik od boscha... musialem zmienic to koleczko i czujnik... moze przy czujniku walu tez jest jakies koleczko i moze jest uszkodzone...

tez mialem problem z czujnikiem siemensa..tyle ze choc jezdzil mulowato to palil normalnie.
koral z jakiego rocznika i miesiaca jest to m50?moj jest 92'wrzesien i na komuterze w serwisie pokazywalo 2 rodz tego czujnika (oba siemensy) do tego okresu produkcji,goscie mnie zapewniali ze oba podejda.okazalo sie to nieprawda bo we wrzesniu 92 byly jakies modyfikacje i chyba nie chodzilo o vanos a o osprzet elektryczny i sam metoda brob i bledow doszedlem do tego ktory jest wlasciwy...
wiec moze u ciebie jest podobny problem :?

koral 

Wysany: 2007-03-23, 17:30   

witam
moje m50 jest z 93 roku z listopada autko a silnik nie wiem
ale czujnik kupiłem identyczny jak był.
byłem dzisiaj w bmw servis i powiedzieli że jest do wymiany koło na wale co czujnik czyta z niego impuls koszt 1600zł pojebało ich co jest takiego w tym kole że padło-koło ??

[ Dodano: 2007-03-27, 15:53 ]
MOJA MALEŃKA ZROBIONA
KIJ Z NIMI WSZYSTKIMI FACHOWCAMI SAM JA NAPRAWIŁEM
BYŁ ŹLE ZAŁOŻONY CZUJNIK WAŁU CZYLI MINIMALNIE PRZEKOSZONY BO PRZEGIĘTE BYŁO TO OCZKO CO MOCUJE CZUJNIK I DLATEGO NIE ŁAPAŁ SYGNAŁU CZUJNIK
TROCHE POMYŚLUNKU I MOŻNA SAMEMU NAPRAWIĆ NAWET UPORCZYWĄ PIERDOŁE
ALE I TAK PROPONUJE NAJPIERW SPRAWDZIĆ NA KOMPIE BŁĘDY
POZDRO

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku